Reklama

Reklama

VOD (1)

V tomhle prequelu k Armádě mrtvých přemluví tajemná žena bankovního úředníka Dietera, aby jí pomohl vyloupit údajně nejbezpečnější sejfy v Evropě. (Netflix)

Zajímavosti (10)

  • Nákladní automobil, kterým ujíždejí z kasina, je těžké, vysoce mobilní univerzální nákladní vozidlo Tatra T815-790R99 38 300 8x8. Tento armádní speciál uveze 21 tun, má výkon 300kw a jede rychlostí až 110 km/h. (xisp)
  • Jedná se o prequel filmu Armáda mrtvých (2021) a zároveň o druhý film, ve kterém herec Matthias Schweighöfer ztvárnil roli Ludwiga Dietera. Zajímavostí je, že zmíněný herec se ujal i režie. (EMMY)
  • Film se natáčel v následujících lokacích: Česká republika (Praha, Mariánské lázně, Slapy, Hýskov, Stará Huť, Vinařice, Vrané nad Vltavou, Velká Amerika), Rakousko (Hallstatt), Německo (Obersalzberg) a Francie (Paříž). Mezi pražské lokace patřily Rudolfinum, Železniční most, chrám Svatého Víta, Václava a Vojtěcha nebo budova České spořitelny v Rytířské ulici. (Muffino)
  • Ve filmu se na okamžik objeví český stand-up komik Tigran Hovakimyan v roli místního policisty. (RanuncuL)
  • V prvních minutách může pozorný divák zaslechnout v originálním znění i češtinu (v kombinaci s němčinou), a to od ženy křičící na hlavního hrdinu (Matthias Schweighöfer), který se zatím z televize dozvídá o zombie apokalypse v Las Vegas, přestože se celá situace odehrává kdesi v Německu. Češtinu pak v hojném množství můžeme správně slyšet i během loupeže v Praze. (ArsenalEagle)
  • Jako centrála Interpolu, která se ve filmu nachází v Lyonu, posloužilo kongresové centrum na Vyšehradě. Natáčelo se i na jiných místech Prahy. (paragonb)
  • V jedné cameo roli zde můžeme vidět americkou zpěvačku žijící v Praze Tonyu Graves. (DJMaroko)

Související novinky

Armáda mrtvých se oficiálně dočká dvojky

Armáda mrtvých se oficiálně dočká dvojky

23.07.2021

A je to oficiální. Netflix potvrdil, že nedávný akční zombie thriller Armáda mrtvých od režiséra Zacka Snydera dostane pokračování. Snímek měl již před premiérou potvrzené dva prequely, hraný Army of… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno