Reklama

Reklama

Pavučina

Trailer 1

VOD (1)

Osmiletého Petra trápí záhadné, neustálé ťukání, ťukání ze zdi jeho ložnice - ťukání, o kterém jeho rodiče tvrdí, že se mu jen zdá. Jak se Peterův strach stupňuje, věří, že jeho rodiče (Lizzy Caplan a Antony Starr) by mohli skrývat strašné, nebezpečné tajemství, a zpochybňuje jejich důvěru. A co může být pro dítě děsivější než tohle? (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (215)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Čtyři pětiny stopáže nadšení z nejlepšího hororu roku. Nádherně atmosféricky nasnímané, je to jak procházka po vizuální hororové galerii, snad každý záběr má něco do sebe. Divná mamka, divný taťka, divný dům, chudák kluk. Působí to jako bizarní, psychotická noční můra o monstrech v rodině, z níž se člověk nedokáže probudit. Celé je to tak vymknuté z logiky běžného života a chování, že jsem v tom cítil kvality v budoucnu kultovního snímku se zástupem fanoušků, kteří se k němu budou s láskou vracet. Bohužel koncovka výborně rozjetý film tak trochu zazdí. Mnoho momentů najednou nepůsobí tak, jak by působit mělo. Možná to chtělo víc peněz na triky, zkušenějšího střihače, nevím. Ale dosavadní stoprocentní pohlcení ze mne zkrátka v závěru vyprchalo - v momentech, které asi měly být děsuplným vrcholem, jsem měl spíš co dělat, abych se pobaveně neušklíbl. Nehledě na to, že z mnou dosud ceněné "snové nelogiky" se vývojem příběhu stane ... prostě blbá nelogika. A poprosím, pro příště, monstra by neměla mít dlouhé vysvětlovací monology ... ()

raimi odpad!

všechny recenze uživatele

Nelogická a sterilní kktina. Mainstreamová bastardizace hororu, kdy tvůrci nejdřív prohlížejí v kompu galerie tapet s názvem "horror" a říkají si: "Tak tohle tam dáme a totok taky, a tenhle obrázek je taky cool, šup s tím do filmu.". Takže to pak ve finále vypadá jak kýčovitý omalovánky, jak strašidelnej dům z pouti nepatřičně zasazenej do všedních kulis. Herci jsou do jednoho naprosto příšerní. Ta vykulená mařka v roli matky přehrávala jak o život, Starr zas a znova hraje psychotickýho Homelandera a kudrlinkatej chlapeček, co denně stráví dvě hodiny u kadeřníka, mě neskutečně sral. No a černoška je samozřejmě světice, co kudy chodí myslí jen na klučíkovo dobro, nemá žádnej osobní život, a žije a dýchá jen a pouze pro Kudrlinku. Takže tu opět máme uvědomělou a statečnou single ženu zachraňující dítě z "toxického" rodinného prostředí- zastaralého to bělošského modelu. Meh. Veškerý scény jsou pak jen nahodilý, spousta jich ani nikam nevede a jsou nedořečený. Temná atmosféra se dělá tak, že lidi bydlí v obrovským domě, kterej vypadá jak z muzea, padesát let neupravovanej, okna jsou zatemněný, a svítí se zásadně jen pěti lampičkama porůznu rozmístěnýma po místnosti, aby tam bylo furt pološero. Což je manýra, která mě neskutečně prudí. No, a pointa je prostě srandovní a neuvěřitelná. Ve výsledku jde o vykastrovanej, zwokeizovanej pseudohoror pro mainstreamový publikum. ()

Reklama

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla absolutní pecka! Sice je mi jasný, že ten film pro odležení bude ještě větší pecka, ale proč to sem nenapsat hned. Mám slabost pro tyhle příběhy, kde strašně dlouho není jasné, o co přesně jde, ale zároveň je to celou dobu strašně napínavé a děsivé. Protože kdyz malý divný kluk, kterého navíc ve škole šikanují, začne ve zdi svého pokoje slyšet hlas...je to jeho představivosti, způsob projekce, který mu radí, jak na věci nebo je něco vážně ve zdi? Přece jen, už jenom to, jak vypadá dům, ve kterém bydlí rodina malého Petera...já bych tam večer neusnula nejspíš ani jako dospělá. A potom se začnou dít věci, které jsou absolutní psycho, přičemž se ukáže, co se děje v domě doopravdy. A to bylo, jako že fakt bylo. Aby vše skončilo v brutálním závěru, který je hodně nechutný, až do úplného závěru, který je příjemně děsivý. Skvěle zahrané. Celá rodinka byla uvěřitelná celou dobu a podle toho, jak se odkrývalo, co se dělo. Navíc je Pavučina skvěle natočená. Jak v momentech dětského strachu, tak v děsu prozrazení všeho. Navíc tady nejsou žádný laciný jumpscary, když to k tomu vyloženě vybízí. Hudba perfektně funguje se stupňováním strachu. A při druhém shlédnutí se moc těším, až si vychutnám ty skvělé momenty,  navíc film obsahuje spoustu skvělé práce s kamerou. Vážně povedený film, kde jsem byla napnutá každou minutu stopáže. Říkám tedy: jupí! ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Z počátku velice dobře vystavěný horor, který se tváří jako klasická lekačka ze strašidelného domu, aby se později ukázalo, že je vše jinak. Vizuálně výborně natočený (práce s kamerou je na hodně vysoké úrovni), ozvučený a hlavně zahraný, který v poslední dvacetiminutovce hodí chybnou výhybku, kterou naruší počáteční kvalitu, ale naštěstí ji úplně nezničí. Překvapivě kvalitní kousek. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Můj osobní názor je takovej, že většina hororů co jde a za poslední roky šla do kin je kvalitativně průměrnejch či podprůměrnejch. Jen tu a tam se vyloupne kousek který tohle moje tvrzení vyvrátí. Cobweb mi jen toto moje tvrzení potvrdilo. Určitě se nejedná o žádnej průser o čemž svědčí i zatím celkem slušný hodnocení(66%) za mě to ale žádnej hororovej zázrak není. Podívat se na to dalo ale nebudu patřit k těm kterej by tenhle horor nějak vychvaloval. Za mě to jsou 2hvězdy. Cobweb si ale svý fanoušky určitě najde. Já mezi nimi ale nebudu a víckrát už se k tomuhle filmu ani nemám potřebu vracet. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (3)

Reklama

Reklama