Reklama

Reklama

Princezna D.

  • Česko Spencer (více)
Trailer 3

Během vánočních svátků s královskou rodinou na panství Sandringham v anglickém Norfolku se Diana Spencer (Kristen Stewart), potýkající se s duševními problémy, rozhodne ukončit své deset let trvající a dávno vychladlé manželství s princem Charlesem. Ačkoli se množí zvěsti o aférách a rozvodu, na Vánoce se musí o všem mlčet a předstírat pokoj v rodině. Je tu jídlo a pití, střelba a lov. Diana tu hru zná. Ale letos to bude úplně jinak. Film Spencer vypráví o tom, co se mohlo odehrát během těch pár osudných dní. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (16)

Trailer 3

Recenze (143)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

kdyby mi dopředu došlo,že Spencer má na svědomí stejný člověk jako Jackie,asi bych byl ostražitější,ale bohužel mi to nedošlo a Spencer mě tak dost překvapila a ne v tom pozitivním duchu.Oba filmy mají dost společného a není to jen silná ženská postava ve jejich středu a velmi dobrý výkon hlavní představitelky,ale taky nezvyklé uchopení příběhu,které se zaměřuje jen na určitou část jejich života.V tomhle případě je to jeden vánoční víkend,který Diana - toho času už v nefunkčním vztahu s Charlesem - musí strávit s královskou rodinou na jednom panství.To by teoreticky mohlo být zajímavé (už jsme to koneckonců viděli v The Crown),ale není a místo toho tu máme skoro dvě hodiny depresivní a polohysterické Diany.Všechno to pak rámuje naprosto příšerná a rušivá hudba,ze které mě tak maximálně bolela hlava.Za mě tedy zklamání,které nedozraje ani při druhé projekci protože na ní nikdy nedojde...20% ()

campix 

všechny recenze uživatele

Další Larraínův přepálený pokus o cenami ověnčené drama o silné ženské dnes již historické postavě, které ovšem vychází tak nějak do ztracena. Po Natalii Portman jako Jackie ubírá na herecké kvalitě a přidává na zajímavosti postavy. Takže tu máme Kristen Stewart jako Lady Dianu. Opět tu máme nekonečné close up záběry na tuhle špatnou herečku a to prostě nebaví. Třecí plochy mezi Dianou a královskou rodinou jsou zřejmé a velmi často zobrazované. V tomto velmi komorním až ''rodinném'' prostředí sice asi né tolik, ale mě tenhle Larraínův styl poměrně vadí. ()

Reklama

Juto 

všechny recenze uživatele

,,Spencer" je intímna dráma, ktorá sa čo najviac približuje všetkému, čo o Diane vieme. Zároveň je film plný poetickej extravagancie. Na jednej strane sa mi páčilo Larrainovo rozhodnutie dať filmu hororovú atmosféru, ako keby démoni sužujúci Dianu boli doslova skutoční. Na druhej strane však musíte mať veľa vedomostí o Dianinom živote, aby vás príbeh zaujal. V opačnom prípade ste uviazli s veľmi bizarnou ženou, ktorá sa dve hodiny túla po veľkom dome v peknom oblečení. Môžete sa do nej vcítiť, pretože je to zjavne veľmi problémová žena, ktorá prechádza krízou, ale to neznamená, že s ňou nutne chcete tráviť čas. 6,5/10 ()

vurhor 

všechny recenze uživatele

Film, který svým stylem a zpracováním vyloženě škemrá o Oscary. A já vehementně říkám – Nasrat! Tento životopisný film o princezně Dianě by měl mít u své synopse nějaké upozornění pro lidi, kteří se těší na nějaké normální historické drama, kde je jedna konverzačka za druhou. Ti totiž budou asi nejvíce zklamáni. Spencer se totiž pokouší být psychedelickou a pomalou artovkou, která se snaží své diváky chytnou za hlavu a s vykulenýma očima mu řvát do xichtu: ,,UMĚNÍ!!!!!!!" Je to až bolestně utahaná nuda, která používá trapné motivy vidin přízraků ze středověku, aby snímek dokázal nejen to, že Diana byla holt docela na prášky, ale i svou rádoby unikátnost/nezvyklost, která je však ve výsledku dost kontraproduktivní. Je to naopak otravné a mimo mísu. Jediný vetší pozitivum, co ten film má, je výkon Kristen Stewart, která zde předvedla svůj vůbec nejlepší výkon kariéry. Ta tu hovadinu zachraňovala opravdu mílovými kroky, plus pokud by ten film měl být za něco na toho Oscara nominován, mělo by to být právě za hlavní herecký výkon. Ale v ničem jiném! 2* ()

denisse 

všechny recenze uživatele

Já se strašně divím, že jsem tenhle film dokoukala do konce. Asi teda na 3 pokusy ale klaplo to. Kristen Stewart mi tam strašně vadila. Její grimasy, pohyby, všechno. Posledních asi 30min celkovy dojem ale dost zvedlo. Pár hezkých scén, třeba ta s tancem. Proto nakonec dávám 3*. Ale furt je toho dost málo, co se mi na tomhle filmu líbilo. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (7)

  • Filmovalo sa od 28. januára do 27. apríla 2021 vo Veľkej Británii a v Nemecku. (MikaelSVK)
  • Scenárista Steven Knight poskytl rozhovor, kde prozradil, že postava Maggie (Sally Hawkins) byla založena na skutečné osobě, se kterou mluvil a která pracovala ve štábu. Uvedená osoba požádala o zachování anonymity. (veronikajel)

Související novinky

Tvůrce Gangů z Birminghamu dělá seriál o Ferrari

Tvůrce Gangů z Birminghamu dělá seriál o Ferrari

15.07.2022

Tvůrce Gangů z Birminghamu a rovněž scenárista filmů jako Východní přísliby, Noční jízda nebo Spencer Steven Knight našel svůj příští námět. Britský veterán oznámil, že chystá novou sérii o životě… (více)

Reklama

Reklama