Reklama

Reklama

Princezna D.

  • Česko Spencer (více)
Trailer 2

Během vánočních svátků s královskou rodinou na panství Sandringham v anglickém Norfolku se Diana Spencer (Kristen Stewart), potýkající se s duševními problémy, rozhodne ukončit své deset let trvající a dávno vychladlé manželství s princem Charlesem. Ačkoli se množí zvěsti o aférách a rozvodu, na Vánoce se musí o všem mlčet a předstírat pokoj v rodině. Je tu jídlo a pití, střelba a lov. Diana tu hru zná. Ale letos to bude úplně jinak. Film Spencer vypráví o tom, co se mohlo odehrát během těch pár osudných dní. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (16)

Trailer 2

Recenze (143)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Larraín má meno a tak do svojho filmu môže obsadiť, koho len chce. Okrem Kristen ma bavili super proti typu obsadení Harris a Hawkins a aj Spall neopakuje žiadnu zo svojich predchádzajúcich úloh. Ako Watts, tak Stewart považujem za krajšie ženy než "iba" sympatickú Dianu a tak som opäť vnímal túto postavu ako niekoho iného, čo je ale moja chyba. Dlhšiu časť stopáže ide skôr o klasické obrázky z konvenciami zviazanej rodiny, z ktorej je vám zle, potom si ale Larraín a Knight povedali, že treba prehodiť výhybku na koľaj s názvom melancholický, až surrealistický art a osobne by som radšej ostal v zabehnutých koľajách, i keď som bol na strane liberálnej a normálnejšej Diany (ako v tomto filme, tak v realite). ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Na nový životopisný film o princeznej Diane som sa dlho tešila a nenechala som si ho ujsť v kine. Rovnako ako to bolo pred pár rokmi v prípade Jackie Kennedy, aj SPENCER je vlastne len útržok zo života známej osobnosti, konkrétne tu ide len o Vianočné sviatky. O Diane sa už toho nakrútilo dosť. Toto je taký intímny portrét jednej ženy, matky, manželky, princeznej. Film je povedala by som viac psychologický než biografický a taktiež artový až poetický. Hoci Kristen Stewart nepatrí medzi moje obľúbené herečky, jej famózny herecký výkon musím len a len pochváliť! Bola minimálne tak dobrá ako Emma Corin v The Crown. Dôležitá je tu hudba, ktorá spolu s kamerou a už spomínanou Stewart utvárajú pekný celok. Film dokázal pomocou audiovizuálu zaujímavo vykresliť, ako sa asi Diana musela cítiť! Niektoré scénky sú fakt silné a vďaka ním trošku poznávame Dianino vnútro. Tie najsilnejšie sú asi všetky s perlovým náhrdelníkom, najmä tá symbolika roztrhaných korálok v polievke. Páčila sa mi aj výprava a kostýmy. Spencer robí z Diany takú rebelku, celú pravdu sa nikdy nedozvieme. Naozaj škoda, že ide len o tri dni v jej živote. Zásadné tri dni, kedy sa rozhodla odísť preč. Postaviť sa na váhu pre osobu trpiacu bulímiou musí byť hotová nočná mora. Nemilo ma prekvapilo, že kráľovná v celom filme vôbec neprehovorila. Charles dostal tiež málo priestoru. Diana vždy musela vedieť, že bola len tá druhá, ale jej deti ju robili relatívne šťastnou. Po zhliadnutí tohto filmu som si položila otázku, či naozaj bola až tak veľmi nešťastná. 70%. Videné v Kine Tatran 20.01.2022. ()

Reklama

UhLee 

všechny recenze uživatele

(5,5/10). Docela psychotický náhled do utrápeného života princezny Diany. Je to hrozně zvláštně natočený, pojatý a zpracovaný film. Režisér Pablo Larraín natáčí dost zvláštní film, které jsou ukrutně pomalé. Přesvědčil jsem se o tom u jeho předchozího výtvoru zvaného Ema, který byl ještě větším utrpením než Spencer. Některé pasáže dokázaly nasadit divákovi brouka do hlavy. Scéna s perlovou polévkou je vrcholem budování napětí a hlodavé paranoi. Největším klenotem celého filmu je samozřejmě Kristen Stewart, která tady předvádí herecké umění nejvyššího formátu. Podoba tam bylo v několika scénách opravdu neskutečná. Chápu, že být součástí královské rodiny není žádný med. Dodržování všelijakých pravidel a být neustále pod drobnohledem. Ovšem si upřímně nemyslím, že to bylo potřeba prezentovat takovouto formou. Místy mi to přišlo, že jediná Diana je chudáček a všichni ostatní jí chtějí jenom ublížit. Naprosto nesmyslné mi taky přišlo obsazení německého herce do role prince Philipa. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Tohle pro mě bylo hodně velké překvapení. Jelikož Pablo Larraín je pro mě režisér, kterého nedokážu moc pochopit. Jeho Jackie u mě propadla na celé čáře a seriál Lisey a její příběh taky nic moc. Od tohodle jsem očekávala hodně, protože o královskou rodinu se zajímám. Když bylo oznameno, že se role Diany zhostí Kristen hned jsem to začala odsuzovat a věřím, že jsem nebyla sama. Nedokázala jsem si Bellu ze Stmívání představit jako Dianu. A světě div se, Kristen už dávno není Bella. Doslova jsem měla celý film otevřenou pusu, jak mě Kristen v roli Diany překvapila. Měla jsem hodně velké potíže vůbec pomyslet na to, že to není Diana ale Kristen. Díky ní a jejímu hereckému výkonu dávám filmu o hvězdičku navíc, protože si to vážně zalouží. Film jako takový není úplně perfektní, celkově se to věnuje třem dnům v životě Diany, které moc pro veřejnost neznamenaly, ale na druhou stranu znamenaly něco pro Dianu a proto si to Larraín vybral. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

,,Spencer" je intímna dráma, ktorá sa čo najviac približuje všetkému, čo o Diane vieme. Zároveň je film plný poetickej extravagancie. Na jednej strane sa mi páčilo Larrainovo rozhodnutie dať filmu hororovú atmosféru, ako keby démoni sužujúci Dianu boli doslova skutoční. Na druhej strane však musíte mať veľa vedomostí o Dianinom živote, aby vás príbeh zaujal. V opačnom prípade ste uviazli s veľmi bizarnou ženou, ktorá sa dve hodiny túla po veľkom dome v peknom oblečení. Môžete sa do nej vcítiť, pretože je to zjavne veľmi problémová žena, ktorá prechádza krízou, ale to neznamená, že s ňou nutne chcete tráviť čas. 6,5/10 ()

Galerie (30)

Zajímavosti (7)

  • Scenárista Steven Knight poskytl rozhovor, kde prozradil, že postava Maggie (Sally Hawkins) byla založena na skutečné osobě, se kterou mluvil a která pracovala ve štábu. Uvedená osoba požádala o zachování anonymity. (veronikajel)
  • Filmovalo sa od 28. januára do 27. apríla 2021 vo Veľkej Británii a v Nemecku. (MikaelSVK)

Související novinky

Tvůrce Gangů z Birminghamu dělá seriál o Ferrari

Tvůrce Gangů z Birminghamu dělá seriál o Ferrari

15.07.2022

Tvůrce Gangů z Birminghamu a rovněž scenárista filmů jako Východní přísliby, Noční jízda nebo Spencer Steven Knight našel svůj příští námět. Britský veterán oznámil, že chystá novou sérii o životě… (více)

Reklama

Reklama