Reklama

Reklama

Epizody(5)

Obsahy(1)

Pan Samochodzik (Stanislaw Mikulski), historik umění, amatérský detektiv a majitel neobvyklého historického automobilu, hledá skryté templářské poklady. Skupina místních skautů mu hodně pomáhá a společnými silami se jim podaří vyřešit pět záhad v pěti samostatných příbězích. (sator)

Zajímavosti (7)

Pan Auťák a templáři (2023)

  • Pan Auťák (Pan Samochodzik) je dílem polského spisovatele Zbigniewa Nienackiho, o němž napsal hned několik knih – první v roce 1961. „Pan Autíčko a templáři“ byla v pořadí pátá kniha (1966) a byl podle ní natočen i seriál. Tento film se s dějem knihy a seriálu prakticky neshoduje, rámcově jsou zachovány pouze některé postavy. (Robbi)

Záhada na ostrově (1965)

  • Jediná zmínka o původu Tomaszova auta zazní až ke konci filmu, kdy svoji rychlost vysvětlil namontovaným motorem z Ferrari 410. Jinak jde o ze všech možných součástek poslepovanou bezejmennou všehochuť. Naproti tomu vůz v hlavní roli navazujícího pozdějšího seriálu Pan Autíčko a templáři (od r. 1971) už bude značkový, půjde o obojživelný KDF 166 Schwimmwagen nacistického Wehrmachtu, byť s mírnými úpravami. (chamonix)

Reklama

Reklama