Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ruby je potomkem neslyšících rodičů a je v rodině jediná, kdo slyší. Když zjistí, jak moc ji baví zpěv, bude se muset rozhodnout mezi svými sny a rodinnými povinnostmi. (Apple TV+)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (201)

Noviik 

všechny recenze uživatele

Moc těm komentářům nedám. Ale tenhle film si to zaslouží. Není to asi žádný zázrak. V podstatě je to běžný teenage příběh. Ale vlastně nejde jen o to. Jde o zpracování. O ten cit. O dojmy, hru na city. Ukázku lidskosti. O neobyčejně obyčejný příběh jedné holky. Holky z rodiny neslyšících. Je to tak krásně citlivě zpracovaný příběh o jedné rodině a holce, která to nemá lehké. Ale není to příběh plný zahořklosti a nespravedlnosti. Ne. Je to ten typ filmu, který chytne základní lidské emoce za koule a nepustí. Možná stárnu, ale tohle chci od moderního filmu. Malého. Nehrajícího si na něco, co není. Bez efektů. Bez hereckých hvězd první kategorie. Prosím, obzvláště v téhle době, chci více takových filmů. Filmů, které vzbudí emoce. Radost, úsměv při sledování, smutek, pochopení a všech základních lidských emocí. Ne těch nucených, ale přirozených. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Skvelé! Aj keď to podľa popisu vyznieva ako ťažkopádny príbeh, ktorý bude hrať na city, tak napokon to bolo veľmi veľmi vydarené. Najväčšou prednosťou celého filmu je samozrejme svojský dôvtip, ktorý ladne odľahčoval inak dosť náročnú dilemu sympatickej Ruby a jej hluchonemej rodiny. Videl som aj francúzsky originál La Famille Bélier, ale v americkom podaní sa mi to páčilo ešte o kúsok viac. Malo to taký lepší feeling, aj to rybárske prostredie sa mi pozdávalo viac. Zaslúžené 4*! ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

Docela obyčejnej starej známej příběh o tom, jak se outsiderce svou pílí a talentem povede splnit si svůj sen. Film to nebyl špatnej, ale mám pocit, že právě kvůli tomu handycapu se tomu při různých oceněních trochu nadržovalo, aby bylo vidět, jak s nimi všichni soucítí. Ale právě to neslyšení bylo tak jediné, co tento film nějak ozvláštnilo a ano, je to neokoukané téma. A Emilia Jones zpívala hezky. To je tak vše. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Dokonalost. CODA není jen běžné drama, jak by se mohlo dle popisu a žánrového zařazení zdát, naopak jde o široce komplexní film, který obsahuje snad vše do puntíku tak, jak by mělo být. Dočkáme se trochu z rodinného dramatu, teenager high school love-story, humoru, ale stejně tak i drsného střetu reality slyšící dcery s životem neslyšící rodiny a jejich vzájemného (ne)pochopení. Chemie v rodině funguje excelentně, celý film je jednou strašně zábavný, jindy kontrastně neskutečně emotivní a ve finále dojde i na slzy. Ke konečné spokojenosti a plné pětihvězdné palbě z největší části ale přispívá jednoznačně Emilia Jones, která nejenže výborně hraje, ale hlavně je krásná, milá, její zpěv je čistý a bezchybný a dokáže chytit za srdce. Z nečekaného outsidera se vyklubalo jedno z největších překvápek v drama žánru a tohle mě uspokojí klidně i na další měsíce. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Ani nevím, kdy mě naposledy takhle nějaký film pořádně chytl za srdce. Přitom možná nebýt celosvětového uvedení na Apple tv+ bych si jej ani nevšiml. Coda je skvěle natočený a výborně zahraný a zaspívaný film (úchvatná Emilia Jones, ale celá rodina je vybrána precizně + učitel Eugenio Derbez), který v člověku zůstane i po závěrečných titulcích. Ano, najdou se i dlouhé pasáže, kde se malinko zpomalí, ale v celkovém kontextu filmu se jedná o výjimečný feel good kousek, který doporučuji povinně všem předplatitelům této čím dále lépe si vybírající VoD služby a těm co nemají, to doporučuji zkusit. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (5)

  • Filmovalo sa na viacerých miestach v americkom štáte Massachusetts, v rozmedzí od 22. augusta do 17. októbra 2019. (MikaelSVK)
  • Emilia Jones strávila devět měsíců učením se zpěvu s americkým přízvukem a také jak obsluhovat rybářskou loď. (UhLee)
  • CODA znamená „Child of deaf adults“ neboli dítě hluchých rodičů. Název odkazuje právě na Ruby (Emilia Jones). (UhLee)

Související novinky

Chris Rock bude režírovat remake dánského Chlastu

Chris Rock bude režírovat remake dánského Chlastu

30.01.2024

Lamentovat nad tím, že vznikají anglicky mluvené remaky světových filmových hitů, by už nemělo příliš smysl. Občas z toho může alespoň vzejít fajn snímek, který podnítí zájem o danou látku, případně… (více)

Scorseseho novinka se odsouvá na příští rok

Scorseseho novinka se odsouvá na příští rok

28.07.2022

Bude Apple příštích pár let dominovat oscarové večery? Přestože si z posledních Oscarů nikdo nepamatuje nic jiného než facku, kterou Will Smith uštědřil Chrisu Rockovi, vítězný snímek V rytmu srdce… (více)

Hvězdy Marvelu v nové sci-fi

Hvězdy Marvelu v nové sci-fi

02.04.2022

Jen co streamovací služba Apple TV+ získala Oscara za své univerzálně chválené drama V rytmu srdce, uvolnila společnost dalších 100 milionů dolarů za novou sci-fi Project Artemis s hvězdami Avengers… (více)

Duna a V rytmu srdce slaví oscarové vítězství

Duna a V rytmu srdce slaví oscarové vítězství

28.03.2022

Dnes v noci proběhl 94. ročník předávání Oscarů, tedy cen americké Akademie filmového umění a věd (AMPAS), a i letos se psala oscarová historie. Celý ceremoniál se odehrál v hollywoodském Dolby… (více)

Reklama

Reklama