Reklama

Reklama

Generálova dcera

  • Německo The General's Daughter (více)
Trailer

Obsahy(1)

Můžete se vydat správnou cestou, špatnou cestou, anebo můžete zvolit cestu vojenskou. Teď záleží na tom, jakou z nich si zvolí armádní vyšetřovatel Paul Brenner, který se na vojenské základně Fort MacCallum snaží objasnit vraždu přitažlivé kapitánky. Madeleine Stowe hraje Brennerovu spoluvyšetřující případu - coby armádní poradkyně pro případy znásilnění. Je to "hra na kočku a myš, kdy váš odhad na to, jak to skončí, bude totálně vedle." (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (136)

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Zajímavý snímek, který mě překvapil. Tím, jak jsou amíci posedlí svou vlaječkou a hrdinnými generály. Tak bych řekl, že i dost odvážný. Snímek mapuje ambiciozního generála, který zvažuje po ukončení hvězdný kariery u vojáčku o vstup do politiky.Film je nadčasový tím, že né každý 4x hvězdičkový generál či politik co má moc a lidi se mu klaní, musí být i slušný člověk.. No nechci nic prozrazovat, kdo to snad neviděl, ale je zřejmé, že když sundá uniformu tak je jistě otec, který chce pro svou dceru jen to nejlepší, jako všichni normální. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Skôr ide o krimi z vojenského prostredia než o mysterióznu drámu. Tvorcovia chceli za každú cenu zaujať, preto predkladajú také vybičované veci ako surové znásilnenie, ženy v armáde, prepojenia na najvyššie vojenské miesta atď. Travolta v roli drsného i drzého vyšetrovateľa s hláškami, ktorému prakticky nerobí nikto prekážky a je preto otázkou času, kým komplikovaný prípad vyrieši a vysoké šarže obvniní. Nezaujme, ale ani neurazí. Až natoľko ma to nevtiahlo, čakal som aj viac akcie či prepracovanejší trilerový záver, ale zasa kvalita spracovania je nadštandartná, očakávané (polo)zvraty sa vydarili a dej vyslovene nenudil. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Od aktivit Harmona Rabba v časech Zulu to odlišují jen dvě věci. Některé Westovy manýry, které si přinesl z Con Air a s tím de facto související herecký projev třívoltového Johna. Jeho namachrovaný armádní vyšetřovatel, který je křečovitě vtipný a nepřítomnost spermatu u těla oběti pozná i potmě (zřejmě vyvinutý čich, chuť doufám ne), je docela iritující a s ohlédnutím na role v kariéře i zoufale stereotypní. Podobně to má se svou výškou a obličejem i James Cromwell. To první mu dává role autorit, to druhé hajzlů.. ()

Kozlowski8 

všechny recenze uživatele

Vyšetřování vraždy na vojenské základně, do kterého se John Travolta společně s Madeleine Stowe zakousnou způsobem, který pro ně může mít tvrdé následky. Není to totiž jen taková "obyčejná" vražda. Právě Travolta je jedním z hlavních tahounů snímku ( na rozdíl od Stowe, která je spíš nevýraznou příkrasou). Podstatný je ale výborný scénář, z něhož vše vychází. Náramně zábavná a poutavá podívaná. 80%. ()

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Tento film pro nás překvapivě nezapadl do přívalu béčkových detektivek, ale naopak svým originálním a stylovým pojetím z ní vystoupil. Přesto hvězdné obsazení s poměrně toporným Travoltou v čele (snad až na Cromwella a Woodse) nefunguje, no režisér nás v napětí taky nedokázal udržet v napětí  a dostala nás hláška ve zdejším obsahu "váš odhad bude totálně vedle" :-) Buď jsme teda géniové jako Hercule Poirot či Sherlock Holmes nebo je tento film pěkně očekávaný ;) 60% ()

Galerie (45)

Zajímavosti (6)

  • Scény z pevnosti Fort MacCallum byly natočeny v areálu Savannahské státní univerzity a na letišti Van Nuys. (Karlos80)
  • Paul Brenner (John Travolta) říká generálu Campbellovi (James Cromwell), že narukoval do Vietnamu jako nezletilý a generál mu tehdy v hodnosti kapitána velel. Jednou k němu přišel a povídá, že Boston porazil St. Louis v šestém zápase play off. Boston však stejně prohrál. Jednalo se o zápas mezi Boston Bruins a St. Louis Blues v roce 1970. Boston prohrál sedmý zápas a St. Louis získalo Stanley Cup. (JohnSmith)
  • V jedné z fází projektu byl největším adeptem na roli Paula Brennera John Cusack. Postavu ale nakonec neztvárnil pro svůj nízký věk. (Coldrex)

Reklama

Reklama