Reklama

Reklama

The Sadness

Trailer
Tchaj-wan, 2021, 99 min

Město Tchaj-pej náhle propuká v krvavý chaos, a to kvůli viru, díky kterému jsou lidé nuceni vraždit, mučit a dělat spoustu horších ohavností. Mladý pár je dohnán až na hranici zdravého rozumu, když se snaží znovu sejít uprostřed této strašné apokalypsy. Doba pořádku a radosti je pryč, zůstává pouze a jen „smutek“ (The Sadness). (HanzoBureshi)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (135)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Vytvořeno v době aféry covidgate, jejíž akutní fázi již snad máme za sebou. Ta chronická ještě může přinést nečekaná překvapení rozličného charakteru, ale to už je trochu jiný příběh. Sadness pak nijak nevybočuje ze žánru moderních zombijáren či pro hnidopichy pseudozombijáren, které před lety tak hezky nakopl Zack Snyder svým Úsvitem mrtvých či o dva roky dříve Boyle se svou vizí světa postiženého vzteklinou v 28 dní poté.  Zombie apokalypsa se od té doby pevně ve filmovém médiu uchytila a když si k ní teď připočteme právě ty aktuální virální viry nemůže být o silném působku pochyb. Až hravé gore je pak rozhodně hlavním tahákem pro fanoušky žánru, byť vše jsem již v různých variacích někde viděl a třeba očičkový sex byl zjevnou poctou Srbskému filmu. Nejvíc mě asi bavila romantická linka kolem hlavních hrdinů, která vyvrcholí jedním z nejkrásnějších vyznání lásky, které lze ve filmech slyšet. "A pak ti  chci ukousnout kozy a rozmlátit ksicht na kaši, miláčku"  Dá se tedy doporučit i čerstvě zamilovaným. Trhám  tedy skoro všechny údy. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

To se teda máme na co těšit, až přijde podzim a s ním i nové mutace, jako je třeba tenhle Alvin =) Skvělá, jednoduchá, brutálně krvavá, Taiwanská záležitost. Frajer odveze svojí holku do práce a když přijede zpátky domů, začne masakr. Pak sledujeme cestu, kdy se snaží přes celé město dostat zpět za ní. Top scéna za mě určitě ta v metru, to byla fakt šílenost, ale i v té nemocnici pak došlo na několik výborných Gore scén. Hlavní postava v podání Kat, celkem hezká herečka, mohla se klidně ukázat v té sprše =) a škoda, že to nemělo lepší tempo, hlavně v závěru. Každopádně i tak, solidní nářez a skvělá podívaná, kterou si dám v budoucnu ještě minimálně jednou. (33. hodnocení) ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Jakože jo... Je to dobře natočené, parádně obsazené (pervert se sekerou je jedním z hororových xichtů desetiletí) a velkou část minutáže veskrze poutavé překvápko z tchaj-wanu. To, že nakažení klišoidně neupadnou do lobotomického zombie módu a navíc jejich řádění zahrnuje i sexuální deviace je v zásadě svěží a odvážný krok.. Na druhou stranu je to po čase vlastně stejně monotónní a plné klišé jako jakýkoliv jiný kus ze zombie/nákaza subžánru. Rozmlátit hlavu hasičákem umí mnohem lépe Gaspar Noé. Vymrdat oční důlek (zde naprosto zbytečná a nefunkční scéna pro debily) umí lépe srbové. + ten finální ubíjející dialog skrz mříž měl subjektivně snad tři nekonečné hodiny.. Pobavení na večer to hodí vpohodě, ale na prdel si z toho určitě nesednu (Přecejenom už nejsem malej kluk aby mi ke spokojenosti stačilo nějaké to gore). ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Kráľovská hororová gore delikatesa. A čo si myslia ostatní, to mám srdečne na kokote. Obzvlášť názory tých radobých hororo expertov, ktorí tu akurát tak kurvia dojmy. Zabudnite na klasickú zombie zábavu, toto je dokonalosť v násilí, pričom vstúpiť do hororového sveta takýmto debutom, to je normálne výhra v EuroMiliónoch. Áno, je síce pravda, že tempo postupne upadá, no tak či onak, toto je za poslednú dobu jeden z najlepších hororov aké som videl. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

V Ázii začne úradovať nový vírus nazývaný Alvin. Zo začiatku sa zdá, že je vírus len politickou hrou, ale keď sa začnú ludia meniť na krvilačné nadržané monštrá, je jasné, že ide o ozajstnú pandémiu, ktorú bude ťažké zastaviť. - Bezpochyby je to Splatter, ktorý si musí užiť každý hororový fanúšik, ale ja osobne proste potrebujem na postavách vidieť niečo zaujímavé, čo vo mne vynúti záujem prežívať to s nimi. Tu nič také nebolo, plus treba čítať titulky, čo trochu uberá na celkovom dojme. To je asi všetko, čo by som vytkol. Inak tu je všetko možné od rezania končatín, násilného sexu, grcaníc, až po krvavé finále v nemocnici. Takýto masaker sa na hororovej scéne objaví len raz za pár rokov, takže si ho treba patrične vychutnať. Tiež netuším, prečo sa to volá The Sadness, keď majú nakazení a pravdepodobne aj diváci neustále úsmev na tvári. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • Filmová premisa moru, který z lidí dělá krvežíznivé sadisty, se inspiruje komiksovou sérií známou jako „Crossed“. (HanzoBureshi)
  • Ve filmu bylo velmi málo počítačové animace, přičemž 99 % speciálních efektů byly praktické efekty. (HanzoBureshi)
  • O speciální efekty filmu se postarala společnost IF SFX Art Maker. Členové tohoto týmu strávili tři měsíce výrobou řady různých rekvizit jako byly orgány a umělé hlavy, včetně některých, které dokázaly explodovat nebo stříkat krev. (Homerking)

Reklama

Reklama