Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Šestnáctiletá stydlivka, kterou štve toxická a sexistická atmosféra na střední, se nechá inspirovat bouřlivou minulostí svojí mámy a anonymně vydá školní plátek, který rozpoutá revoluci za rovnoprávnost. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (60)

Marze 

všechny recenze uživatele

Knizni predloha filmu je pry vynikajici. Cely film na me pusobi az moc umele mravokarne bez nadhledu.Postavy jsou ploche,tezovite a zkratkovite bez hlubsiho vykresleni, jak se skutecne citi.Jejich obraceni ke vzdoru proti muzum neni podepreno verohodnou motivaci. Vivian bojuje proti tomu,aby byla posuzovana jen z hlediska vzhledu ,ale pritom zmeni nazor na chlaoce,ktereho ignorovala kvuli jeho vzhledu,ale po prazdninach nabral svaly.Nastesti je zde sexismus muzu bran s humorem.Jednu hvezdu navic davam za hlasky,ktere me pobavily. Celkove je vetsina scen takova unyla bez energie. Celkove to na me pusobilo jako prilis krecova propagace feminismu. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Takový holčičí film pro holky rebelky, které se rozhodnou bojovat za rovnoprávnost. Nevím jak to vnímá dnešní mládež a jak dalece je bojovná, ale pokud je to jako v tomto filmu, tak je to docela sympatické. Hlavní je stát si za svým názorem a nebát se k němu přiznat, ať to stojí co to stojí. Joo, to byly časy s ředitelskou důtkou...Za mě 70% ()

Reklama

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Film snažiaci sa spojiť prvky feminizmu, vzburu šestnásťročných dievčat a #metoo. Miestami to čiastočne funguje, miestami nie. Ďalší problém je „vývoj“ charakterov – nič také sa tu v pravom zmysle slova nekoná. Herecké performanci sú klasické a spíš ploché. P.S.: Patrick Schwarzenegger hrá namyslenú sviňu, ktorú by ste najradšej nakopli do zadku. Osobné hodnotenie: 67% (**) ()

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Ranařky jsou moderním –náctiletým silně feministickým flákem z amerického středoškolského prostředí, které řeší nejaktuálnější problémy, rezonující na školní půdě. Těmi jsou sexismus a genderová a rasová rovnoprávnost. Film poukazuje na důležitost a nutnost aktivního přístupu studentů v prosazení změn výše zmíněných problematik. Ranařkám se to daří po většinu stopáže především zásluhou vhodně zvolené dějové linky, která není ani přespříliš otravná, ani sladkobolná. Nicméně této přílišné „amerikanizace“ se režisérce Amy Poehlerové nepodařilo vyvarovat v závěru filmu, což jej ve výsledném dojmu značně sráží. I přesto však v divákovi zůstane po konci Ranařek pocit, že byla vážnost látky uchopena s velkým citem, nebyla nikterak zlehčována a ani zostuzována. Právě ve snímcích jako je tento či seriálový 13 Reasons Why vidím v netflixovské tvorbě ohromný potenciál. Vytvořit projekt s nepříliš velkým rozpočtem, avšak s významným poselstvím přesně zacíleným na problematikou nejvíce ohrožené publikum. Za legendární scénu s vygradovanou hláškou „I need a shitload of copies“ zasloužená tříhvězda. 🙂 (3.10.2021) ()

Ještěřák 

všechny recenze uživatele

K Moxie jsem se dostal pres ctyri nasrane male punkerky The Linda Lindas, ktere jsou bozi, jinak bych na to na Netflixu v zivote neklikl. Ty jsou nakonec asi jedine skutecne pubertacky ve filmu o pubertacich (ktere maji navic zcela nevyznamne cameo), coz je v pripade 10+ let starch hercu "trochu divne". Tema samotne me nijak neurazi, ale ani se me nikterak nedotyka. Proste se nevyzivam v reseni toho, kdo ma jakou barvu kuze nebo co ma v trenkach. Ale zase uznavam, ze kluci na ZS/SS jsou prumerne dost hell. Trochu nechapu zarazeni humor, bo tam skoro zadny nebyl. Ale ze bych se vylozene nudil to taky ne. Ja jsem vlastne hlavne rad, ze jsem nasel The Linda Lindas. Trochu to pripomina se situaci kolem Zmizeni v hotelu Cecil, taky je to na Netflixu, taky to trochu vari z vody a dostala me k tomu makla sexy Asiatka. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama