Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh napraveného loupežníka Karaby, jeho odvážné dcery Aničky, trochu nešikovného prince Jakuba a dalších postav opustili tvůrci ve chvíli, kdy každá pohádka končí. Zlo bylo potrestáno, dobro zvítězilo a s ním i láska Aničky a Jakuba. A po letech… Z Jakuba je král, z Aničky královna a rodina se rozrostla o zvídavou princeznu Johanku. Ta nejraději tráví čas u milujícího dědečka Karaby, který se rozhodl věnovat už jenom hrnčířskému řemeslu. Zlotřilí rádcové Lorenc a Ferenc byli vyhnáni z království, potloukají se po světě a hledají místo, kde by mohli znovu začít kout pikle. A mladá, nezkušená královna Julie ze sousedního království se stane vhodným nástrojem jejich pomsty. Že by nastal čas oprášit tajemnou bambitku, která doposud ležela dobře ukrytá a povolat na pomoc loupežníka Karabu? Kdo však ví, kde mu je konec? A není to jenom pohádka pro malou princezničku? Lorenc a Ferenc nastraží na Karabu důmyslnou past. Teď je potřeba spojit síly, aby spravedlnost a láska konečně zvítězily. (Bioscop)

(více)

Videa (10)

Trailer 3

Recenze (340)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Vetchý a Kubařová jsou super pohádkový (Ondřej bude hrát ženichy asi ještě v osmdesáti a bude to vypadat dobře), ale kopyto neherec Klus a ta příšerná princezna Janovičová kazí zbytek. Vladyka a Lábus (nevěřil bych, že to napíšu, otravní až běda). Bez téhle pohádky se obejdu. Apropo, ta bambitka moc souvislost s dějem nemá, že? ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Loupežník Karaba musí zpátky do akce, protože v království, kde spolu s králem vládne i jeho dcera, se začínají dít lumpárny. Netuší, že zlí rádci z minulého filmu na něj chystají past. A že se bude muset vyrovnat i s láskou. Dvojka Tajemství staré bambitky je neurážející pohádka, která by si v televizi zasloužila opatrnou chválu, ale na kino je málo výpravná a především dost chaoticky poskládaná, předvídatelná a obyčejná. Neurazí, ale televize by jí slušela víc. ()

Reklama

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Nikdo nemůže chtít a očekávat, že pohádky viděné v kině budu hodnotit jen podle jejich mnou subjektivně vnímanych kvalit, bez náhledu na zaujetí dětí (přesněji mých dětí, cizí jsou mi i s tím, co považují za názor, naprosto ukradené). Druhá bambitka sází na oblibu hrdinů z prvniho dílu, což vychází. Klus je sice v reálném světě ve vleku své ženy za podivného divomuže, ale tady je v roli lehce nekompetentního krále (co se přirozeně vyvinul z nekompetentního prince), který je, kdyby nic jiného, pozorný partner a otec (vlivem životních okolností pod vlivem jeho ženy tuhle žitou realitu přenesl i na filmový pás) ve své roli sympatický a uvěřitelný. Jeho královna je krásná ženská, sympaticka a milá, jejich dcera roztomilá holčička, u níž tu naši uhranulo, že se princezna jmenuje jako ona. Královna sousední země je sympatická, ovšem proč tvůrci kladou rovnítko mezi nezkušený a nesoudný nešikovný trouba,  úplně nechápu. Ano, generační rozdíl budoucích partnerů není do pohádky ideální, ale ve skutečném životě se tak děje, navíc ve skutečnosti to nakonec taky občas klapne tak, že dětem, vrstevníkům nevěsty, nový vztah otce nevadí. Písnička o píchnuti vosou byla pekelná, ostatní si vůbec nevybavuji, takže asi byly snesitelné. Podtrženo sečteno, není to zdaleka dokonalé, ale nedokážu nevidět pozitiva pohádky, která mou dceru vydržela bavit celou dobu stopáže a syna skoro půlku. ()

rt12 

všechny recenze uživatele

Dvě za Vetchého a Kubařovou, přestože nemají skoro žádnou látku, ušili z ní slušné šaty. Za zmínku stojí i postava služebné. Ostatní  stálo za starou Bélu v čele s přechytralou princezničkou, stále stejně hrající rádci a stáĺe stejně nehrající hlavy pomazané. Zděšením byl pro mě závěrečný revoluční pochod Sluníčkáře s Husity za zády , fakt hnůj. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

První díl Tajemství staré bambitky patří k mým oblíbeným pohádkám, ke které mám navíc určitou nostalgii. Mám z ni moc rád i písničky (daně vedou!), které jsou ve dvojce (až na závěrečnou) daleko hůře poslouchatelné. Linka s  Klusem vs.podvodníky taková nadbytečná, aby se Klusovi z prvního dílu přidalo prostoru (a ti vesniční balíci jsou občas až nesnesitelní.) Mnohem více by prospělo větší zaměření na další  plán Ference  a Lorence, protože tohle zženštilé duo padouchů prostě jede (a daně jedou) a pro Lábuse mám zkrátka velkou slabost. Škoda, té roztříštěnosti, přičemž to ale vlastně není dostatečně dramatické a délka přes 90 minut mi přišla na takový materiál (a vlastně pohádkový žánr) celkově moc dlouhá. Prostor pro Lábuse+Vladyku zase moc krátký. Snad se po Vlastních ještě najde nějaký film, který naplno využije Lábusův skvělý komediální talent mimo legendární scénky s Kaiserem. Hodně prostoru dostal Vetchý s Kubařovou, kteří jsou příjemní, ale ten věkový rozdíl mezi nimi působí trošku zvráceně (stejně jako mezi komoří a generálem.)  Anička hrníčka už se v tom celkově trochu ztratila a co se mi minule  líbilo (mladistvá romantika) tady prostě už není. Nemůžu si pomoct, celkově mě to nenadchlo víc než průměrně.  Jinak já  se ale rád kouknu na novou pohádku a tahle byla alespoň důstojná, působila poměrně roztomile a mile. Nemůžu se zbavit pocitu jisté nastatované kaše a toho, že bych se bez návratu hrdinů (minimálně v takovém podání) asi obešel (trochu mi to připomíná Zidiho natahování Prohnilích..DDD) Ale tohle je přesná definice takového toho, co nenásilně prošumí, děti může potěšit (sourozenci byli spokojení, což bylo fajn) , zbytek diváctva  asi nějak zvlášť nenadchne, ale neurazí a i ždibec pěkných nápadů a vtipných trefných hlášek zůstalo.  Kdo lže, ten hrabe. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (6)

  • Po celou stopáž filmu chybí ve staré loupežnické bambitce křesadlo, resp. křesací kámen. Bambitka by tak v žádném případě nemohla vystřelit, přesto ve filmu vystřelí. (Aporol)
  • Veronika Khek Kubařová na MFF v Karlových Varech v roce 2021 řekla o filmu: „Natáčení pohádky Tajemství staré bambitky 2 pro mě osobně bylo například specifické v tom, že jsem se musela naučit jezdit na koni. A to poměrně suverénně a rychle.“ (rakovnik)
  • Ve scéně, kdy se loupežník Karaba (Ondřej Vetchý) s Johankou (Valentýna Bečková) plaví v neckách po zámeckém rybníku v Mníšku pod Brdy, tak necky nejsou žádným stabilním plavidlem, proto musí stabilitu necek řídit potápěč, který pod vodou posouvá necky správným směrem. (heczot)

Související novinky

Zažijte Vary naostro!

Zažijte Vary naostro!

30.06.2022

Ostrý bude již samotný start. Kapela Mig 21 vystoupí posílena o šedesátičlenný orchestr Národního divadla a dvacetičlenný sbor Národního divadla pod vedením dirigenta Jaroslava Kyzlinka. Tím ale… (více)

Reklama

Reklama