Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sabrina je okouzlující, humorná, a září ve společnosti největších hollywoodských hvězd. Humphrey Bogart, William Holden a Audrey Hepburn hrají v příběhu o Popelce v režii slavného filmaře Billy Wildera (Sunset Boulevard, Někdo to rád horké). Bogie a Holden jsou velmi bohatí bratři, žijící na Long Islandu. Bogie je samá práce, Holden samá sukně. Ale když se Sabrina, dcera rodinného řidiče vrátí z Paříže dospělá a okouzlující, schyluje se k rodinnému zemětřesení, protože oba bratři podlehnou šarmu Audrey Hepburn. (Magic Box)

(více)

Recenze (190)

01Zuzana10 

všechny recenze uživatele

Zlatá Audrey v božskej róbe od Givenchy (* naviac). Milé, ohromne vytvárajúce francúzske klišé, La Vie En Rose- ovské. Humphrey čiastočne sympatický ale v Casablance ma bral viac. I keď je trošku starý na danú rolu, no stále menej než Gary Cooper v Love in the Afternoon. Zapamätám si film aj s francúzskym kuchárom. Celkovo fajn, pobaví ale asi sa neuloží v pamäti na večnosť. ()

Bubble74 

všechny recenze uživatele

Z romantických komedií mi většinou vstávají vlasy hrůzou. Z novodobých amerických mi přímo padají po trsech. Wilderova Sabrina naštěstí nepatří do této děsivé kategorie, takže mi pleš zaručeně nezpůsobí. Je to líbezný klenot ve zkušené režii mého oblíbence, s nádhernou Audrey Hepburn coby novodobou Popelkou, neodolatelným sukničkářem Holdenem a charismatickým Bogartem. Příjemná, odpočinková lahůdka. Prostě filmová romantika jak se patří. ()

Reklama

Šakal 

všechny recenze uživatele

Řečnická otázka.Může být snímek, kde hrají H. Bogart, W. Holden, A. Hepburn a režíruje jej B. Wilder špatný? Čistě hypoteticky ano. Není to však tento případ pohádky o novodobé popelce aneb jsou přední sedadla, zadní sedadla, mezi nimi sklo a (ne)jeden by si o něj mohl pořádně nabít držku. No jo, jenomže když to (nikdy) nezkusíte, nezjistíte, jaké to je. A to by byla škoda, nemyslíte? Jako návdavkem (francouzský) rychlokurs vaření, že i Zdenda Pohlreichů by zblednul závistí, sklapnul noty, pohladil si pleš a naleštil kulky (nebo obráceně?) a šel do sklepa loupat brambory.[...“včera jsme se naučili jak správně vařit vodu, dnes se naučíme, jak správně rozbít vejce aneb vše závisí na zápěstí“]. Souhlas, pouze pozor, nic se nemá přehánět, všeho moc škodí. Takový tenisový loket, to je... (jak by řekl Z. Svěrák) nepěkná to věc.Občas se změna vyplatí (teď nemám na mysli vaší ruky), tj; dát druhému (sám sobě) šanci.... Jelikož nás tlačí čas (děti) budeme pomalu končit. Jak? Přece tradičně (pohádkově)... a jestli neumřeli, žijí (spolu) šťastně dodnes. Že nevíte, kdo s kým resp. zda A. Hepburn „nazul střevíček“ (pro verbala a spol. myšleno, tak jak píšu, nikoliv obrazně) H. Bogart resp. W. Holden. A není to jedno? Hlavní přeci je, že to zůstalo v rodině. P.S. a nezapomeňte. Žena šťastně zamilovaná soufflé spálí, žena nešťastně zamilovaná zapomene zapnout troubu. Chtělo by se cynicky (ze života) dodat „a není nic horšího (dámy) než hladovej, tj; špatně naloženej chlap“. Já si to však nechám, protentokrát, raději pro sebe. S dovětkem na závěr. Osobně mám Humphreyho přecejenom raději v poněkud odlišnější poloze a s poněkud více prostořekou „Popelkou“ L. Bacall. To je však věcí osobního vkusu a zejména úplně jiný příběh. „To have and have not“, to je oč tu běží. Ten si však povíme (děti) někdy příště. 75% ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Přeceňovaný film...Hepburn je sice - jako ostatně vždy - bezprostřední a roztomilá...ale příběh má dost chabou a nevěrohodnou zápletku (Bogart se snaží odlákat zamilovanou Sabrinu od svého bratra, aby mohl proběhnout předem dohodnutý bratrův sňatek, který má pro rodinný business strategický význam). Zápletka se ovšem rozvine jen díky donebevolající naivitě až imbecilitě hl. postavy Sabriny, která se umí zamilovat do jiného člověka v rozmezí 3 dní... ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Kúzelná romanca, aké sa dnes ťažko rodia ( ani remaké z roku 1995 neuspokojilo ) s ešte kúzelnejšou Audrey. To žieňa malo takú neuveriteľnú auru, že aj telefónny zoznam s jej menom musel byť krajším. Dve tretiny filmu sú geniálnou ukážkou romantiky, komédie a filmového šarmu, následné intrigovanie, ako sa zbaviť šoférovej dcéry sa trochu utápa. V každom prípade ide o príjemné posedenie s nestárnucimi hviezdami filmového neba. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (23)

  • Mnoho kritiků se shodlo na tom, že Bogart byl obsazen nevhodně. Holden měl hrát Linuse a Davida nějaký mladší herec. (Kulmon)
  • Humphrey Bogart a William Holden se nemohli vystát. (Kulmon)
  • Audrey Hepburn přešila vztah s Holdenem, když se dozvěděla, že on nemůže mít děti. (Kulmon)

Reklama

Reklama