Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sabrina je okouzlující, humorná, a září ve společnosti největších hollywoodských hvězd. Humphrey Bogart, William Holden a Audrey Hepburn hrají v příběhu o Popelce v režii slavného filmaře Billy Wildera (Sunset Boulevard, Někdo to rád horké). Bogie a Holden jsou velmi bohatí bratři, žijící na Long Islandu. Bogie je samá práce, Holden samá sukně. Ale když se Sabrina, dcera rodinného řidiče vrátí z Paříže dospělá a okouzlující, schyluje se k rodinnému zemětřesení, protože oba bratři podlehnou šarmu Audrey Hepburn. (Magic Box)

(více)

Recenze (190)

Hees 

všechny recenze uživatele

Taký milý romanticko - komediálny film s Audrey Hepburn (podala priemerný výkon), ktorý v podstate nemôže nikoho uraziť a veľmi pekne dokáže dokresliť čas strávený napríklad s priateľom či priateľkou. Tak ho teda odporúčam pozrieť s vašou polovičkou, občas si ho pristavte a trošku sa cicmajte. O čom je film? Film je o žene Sabrina (Audrey Hepburn) čo je zaľúbená až po uši do jedného muža, ale ten o ňu nejaví záujem a vlastne úplne ju neberie do úvahy. Ďalej tu celkom zaujímavú rolu hrá rozdiel medzi chudobnými a bohatými (spoločenskými vrstvami). Sabrina sa počas filmu hľadá a snaží sa pochopiť čo vlastne chce a to aj mužský predstavitelia, čiže dá sa povedať, že film nie je prázdna romantická komédia, ale je aj o hľadaní a o pocitoch ľudí. Koniec je veľmi pekný a príjemný a objíme Vás, tak tento film jednoznačne odporúčam. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Sabrina je jedním z těch filmů, které začnete sledovat a říkáte si, že vás ta naivní romantika nemůže ničím překvapit, občasné komediální prvky vás jen utvrzují v tom, že se jedná o klasický snímek, který podtrhuje černobílá barva a jímavá hudba.. a u jehož konce popotahujete a chce se vám volat- tak běž za ní, ty troubo, na co ještě jako čekáš??! :-) Možná je to pro Audrey po Prázdninách v Římě trošku slabší téma, ale mně se líbilo, mně se líbilo za 5*. (Tak joo, jsem zřejmě romanTyčka.. ;-) ()

Reklama

Mol 

všechny recenze uživatele

ARE YOU SURE YOU DON'T WANT TO GO WITH HER? WHY SHOULD I WANT TO GO WITH HER? BECAUSE YOU'RE IN LOVE WITH HER!!! Z tohoto slavného tria to u mě vyhrál na plné čáře pan Bogart. Jeho naškrobený paňáca, kterého hraje v každém filmu mě prostě baví a Holden ani Hepburn na něj nemají. Jak tu každý psal, že byl pro ni moc starý, tak mě se ani nezdálo. Zas takový z oraný pole na tváři neměl. Z rodu Larrabee hned po Linusovi u mě vedl starej, kterej pořád jen chlastal a kouřil jako by jeho život byl nekončící mejdan. Přirostl mi k srdci, protože přesně tohle bych dělal kdybych byl v jeho pozici. Film ze začátku trošku nudil, ale pak se zlomil a konec je dech beroucí. Jak jinak, když se jedná o film pana Wildera. NO MAN WALKS ALONE FROM CHOICE! ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Bogart s Audrey se mi k sobě sice úplně nehodí (rozdíl třiceti let je tady prostě vidět), ale oba dva mají tak velké charisma že by utáhli s přehledem i mnohem horší filmy. Sabrina je příběhově prostá klasická romantika, která sice nemá moc čím překvapit, ale i tak ty necelé dvě hodinky celkem slušně utečou (což ovšem neznamená, že by lehčí krácení nepomohlo)...70% ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Audrey Hepburn mě opět dokázala takovým způsobem vtáhnout do děje a osvojit si tak neuvěřitelně milou a hřejivou atmosféru tehdejší doby spolu s jejím nešťastným pokusem o sebevraždu přes který se přehoupla do krásné Francie kde se stala kuchařkou a pak se zase vrátila zpět a oslnila všechny kolem sebe jak to má ve zvyku. Nakonec to dopadlo uplně jinak než bych čekala a nenapadlo by mě to na začátku a ani na konci snímku jak se to stává s dnešní tvorbou. Prostě film, který připisuji na svůj seznam dokonalých a klidně bych se na něj podívala několikrát. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (23)

  • První ze čtyř filmů v řadě, ve které byl partnerem Audrey Hepburn muž o generaci starší. (Kulmon)
  • Audrey Hepburn přešila vztah s Holdenem, když se dozvěděla, že on nemůže mít děti. (Kulmon)
  • Humphrey Bogart na poslední chvíli nahradil Caryho Granta. (Kulmon)

Reklama

Reklama