Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sabrina je okouzlující, humorná, a září ve společnosti největších hollywoodských hvězd. Humphrey Bogart, William Holden a Audrey Hepburn hrají v příběhu o Popelce v režii slavného filmaře Billy Wildera (Sunset Boulevard, Někdo to rád horké). Bogie a Holden jsou velmi bohatí bratři, žijící na Long Islandu. Bogie je samá práce, Holden samá sukně. Ale když se Sabrina, dcera rodinného řidiče vrátí z Paříže dospělá a okouzlující, schyluje se k rodinnému zemětřesení, protože oba bratři podlehnou šarmu Audrey Hepburn. (Magic Box)

(více)

Recenze (190)

mysicka 

všechny recenze uživatele

když jsem vkládala dvd s fixkou napsaným nápisem "sabrina", tak jsem se strašně bála.. strašně jsem se bála, že už jsem ten film viděla a že tam bude hrát ten nemožný harrison ford a já se zase zadusim tou přiblblou romantikou.. a ejhle! ford se nekonal, jednalo se o tenhle původní snímek s něžnou, krásnou audrey a charismatickým fešákem bogartem:-) takhe sladké to bylo akorát.. nemůžu se zbavit dojmu, že některé snímky si remaky prostě nezaslouží.. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Sabrina je typická role pro Audrey Hepburn. Opět ji ztvárnila s neskutečným půvabem a noblesou. Z jejích pohledů ta ženskost, naivita a romantika doslova čiší. Wildův snímek je příjemnou podívanou, v níž není nouze ani o humor, ani o pěknou hudbu, natož o herecké výkony! Humphrey Bogart je tu jako vždy charismatický. Romantické komedie s Audrey mají opravdu mnoho do sebe. ()

Reklama

anais 

všechny recenze uživatele

Příjemná oddychová komedie s roztomilou Audrey Hepburnovou. Ale Bogart i Holden jsou také patřičně charismatičtí! Přiznám se, že jsem možná čekal trochu víc. Sabrina je naprosto nekonfliktní pohádka o chudé dívce, která k milionáři přišla. Potěší jemným humorem, a někomu možná i vykouzlí nějakou tu slzičku dojetí. ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Celkem přijatelné zpracování jinak již nastokrát otřepaného příběhu. Příběhem se sice příliš neliší od těch dnešních romantických filmů, ale tento rozhodně stavím výše než tu současnou tvorbu. Tato komedie je svižnější a především si myslím, že tehdejší herečtí představitelé uměli takovéhle role zahrát s elegancí, přirozeně... Nikoho nepřekvapím tím, kdo se mi zdál jako nejlepší - Audrey Hepburn předvedla asi nejpůvabnější ztvárnění této popelkovské role. Už jsem v minulosti několikrát psal, že se mi více líbí její pozdější role ze šedesátých let, ovšem tyhlety křehké princezničky neuměl snad nikdo na světě lépe než ona. Jednou jsem měl takové slabší období, kdy jsem si říkal, co na ní tolik vidím. Pak jsem si ale pustil jeden film s ní a znovu mě okouzlila. Od té doby ji zbožňuji ještě víc a už vůbec nepochybuji. Škoda, že charismatický Humphrey Bogart i přes pár vtipných replik nijak výrazně nezáří a to, že je uváděn v obsazení na prvním místě, je spíše záměr přitáhnout diváka - má podstatně menší roli, než můžete čekat. A upřímně, na tuhle roli je už trochu starý. Tento snímek posouvají o úroveň výše také vypilované dialogy, které Billy Wilder prostě uměl - několikrát jsem od srdce zasmál. Skvost to rozhodně není a především v druhé polovině ztrácí dech, ale na nedělní odpoledne celkem dobré - lepší tři hvězdy. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Pln velkých očekávání jsem si pustil tento snímek, který mě dokonale obklopil svojí krásnou atmosférou, která vás přenese do časů, kdy byl ještě Hollywood skutečně zlatý. Humor je zde takový příjemný, lehký, pobaví a neurazí. Ale hlavně je to romantika jak trám. Herecká trojka Hepburn-Bogart-Holden mě svým herectvím naprosto odzbrojla, a tak jsem se nezmohl na nic jného, než za líbivě se nesoucích zvuků melodie La Vie En Rose v hloubi duše tleskat a jásat nad tímhle neskutečně milým a sladkým filmem, který mě opravdu zahřál u srdce a probudil někde dobře schovaného romantika. Vím, že plným počtem film krapet nadhodnocuju, ale takovéhle romantické komedie se už v dnešní době netočí a já chci alespoň takhle vzdát Sabrině hold. "Na Davida téměř nemyslím.-To je dobře.-Jen v noci.-To není dobře.-Rozhodla jsem se, že už budu rozumná a roztrhala jsem jeho fotku.-To je dobře.-Pošli mi prosím lepící pásku.-To není dobře." ()

Galerie (123)

Zajímavosti (23)

  • Linus Larrabee (Humphrey Bogart) používá v jedné z úvodních scén filmu jeden z prvních modelů mobilního telefonu. V té době se jednalo o poslední výkřik nejmodernější techniky, který si mohli dovolit jen ti nejbohatší lidé. Celé zařízení bylo ale v té době velice rozměrné a těžké, takže bylo nepřenosné a bylo pevně zabudováno do výbavy luxusního osobního automobilu. (SeanBean)
  • Garderóbu si mala Audrey Hepburn (Linus Larrabee) vybrať u módneho dizajnéra Givenchyho. Keď mu oznámili, že za ním príde slečna Hepburn, očakával vraj stretnutie s Katharine Hepburn. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama