Reklama

Reklama

Obchodník Ed Harley přichází při motocyklové nehodě s partou mladíků o svého malého syna. V hlubokém zármutku a vzteku si vzpomene na příhodu z dětství a rozhodne se prostřednictvím staré čarodějnice vyvolat Démona pomsty. Ten mu pomůže krutě se vypořádat s omladinou, která se uchýlila do blízké chaty. Jenže vyvolaný démon se začíná vymykat kontrole a Ed poznává, že se sám stal hlavním aktérem kruté odplaty. Monstrum vraždí vše živé v okolí a Ed musí za jeho zastavení zaplatit krutou daň. Tísnivá atmosféra, ohyzdné monstrum vzdáleně připomínající člověka a všudypřítomný strach... (Henk)

(více)

Recenze (92)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Vrchní trikař, který dal světu vizáž Predátora, Terminátora anebo překopal Alieny do Cameronovy dvojky Aliens, natočil svůj vlastní film, který sice úrovní nesahá ani jednomu ze zmiňovaných kultů po kotníky, nicméně je z něj cítit tvůrcovo nadšení pro skvělé masky a triky. Lance Henriksena si vzal tak nějak pochopitelně k ruce, nemohl přeci očekávat že by v tomhle hrál v 80. letech Arnold. Výsledek jak jsem již naznačil není bůhvíjaký. Pumpkinhead mě dlouhá léta míjel. Možná kdybych jel zaznamenal v dětství, můj vztah k němu by byl vřelejší. Herci jsou neskutečně prkenní a střih takovej zvláštní. 45% ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Prostředí amerického vidlákova se skvostně gotickou atmosférou (skvělá výprava a kamera) obydlené dostatečně děsivou a dobře udělanou příšerou tvoří základ pro potencionálně skvělý horor, jenže to by si Stan Winston musel s režií rozumět alespoň z poloviny tak dobře, jako si rozumí s maskérskými a loutkovými efekty. Jeho inscenační bezradnost kolikrát zabolí ještě víc než zhola lobotomický scénář. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Kvalitné béčko, akých v osemdesiatych rokoch vzniklo habadej. Stan Winston na režisérskej stoličke prináša hutnú atmosféru a úžasné masky na jednej strane a mizerný strih, nezvládnuté vedenie hercov a smiešny scenár na strane druhej. Jedno s druhým sa ale bravúrne dopĺňa a výsledok je kvalitná 80s hororová zábava. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

"Pumpkinhead" funguje jako opulentní demáč pro Stana Winstona a jeho masky i speciální efekty, ale také pro oddělení kamery, světel a výpravy - ve všech těchto aspektech je "Pumpkinhead" maximálně efektní. Vizuál mocně podpořený barevnými filtry je na svou dobu vlastně revoluční a o několik let předchází módu pastelových barev, jak je na začátku devadesátek popularizovaly videoklipy Davida Finchera a Michaela Baye, nebo ostatně i celovečerák "Kalifornie", na kterém příznačně kameru vedl také Bojan Bazelli jako zde. Škoda že scénář není zdaleka tak nadupaný jako vizuální stránka filmu a vystačí si jen s nastavovanou šestákovou báchorkou. Labužníky film potěší jako jedna z mála hlavních rolí Lance Henriksena, a to navzdory faktu, že tu zrovna moc prostoru nedostává, protože hraje druhé housle právě za efekty, maskami a výpravou. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Keep away from Pumpkinhead, unless youˈre tired of living. His enemies are mostly dead, heˈs mean and unforgiving..“ Zlákala mě jména Henriksen a Winston. První jakožto truchlící prodavač smíšeného zboží smíšené pocity nenabídl a při vendetě, co se vymkla z rukou, byl standardně dobrý. Guru masek a animatronických modelů ve své disciplíně nezklamal a jako debutující režisér přišel se zajímavou oranžovo-černou vizualizací, kterou pak možná trochu okoukal Fincher do vetřelce na třetí. Problém je, že když se manikúru odmítající „Mrtvolák“ odhalí v celé své kráse a začne motokrosovou mládež vytahávat za vlasy, projeví se v plné nahotě dvě věci. Dobou dané limity triků a tristní scénář, který poslední půlhodině věnoval maximálně pět stránek textu.. ()

Galerie (109)

Zajímavosti (18)

  • Dve deti režiséra Stana Winstona možno vidieť medzi členmi Winstonovho klanu. (8HitBoy)
  • Kostým, ktorý nosila Florence Schauffer pri svojej úlohe čarodejnice Haggis, vážil približne 30 kg. (8HitBoy)

Reklama

Reklama