Reklama

Reklama

Obchodník Ed Harley přichází při motocyklové nehodě s partou mladíků o svého malého syna. V hlubokém zármutku a vzteku si vzpomene na příhodu z dětství a rozhodne se prostřednictvím staré čarodějnice vyvolat Démona pomsty. Ten mu pomůže krutě se vypořádat s omladinou, která se uchýlila do blízké chaty. Jenže vyvolaný démon se začíná vymykat kontrole a Ed poznává, že se sám stal hlavním aktérem kruté odplaty. Monstrum vraždí vše živé v okolí a Ed musí za jeho zastavení zaplatit krutou daň. Tísnivá atmosféra, ohyzdné monstrum vzdáleně připomínající člověka a všudypřítomný strach... (Henk)

(více)

Recenze (92)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vizuálně krásný film, na který mám nostalgické vzpomínky a ani po letech mě nezklamal. Temné stíny na modrém pozadí, zlověstná mlha, skvělé monstrum (připomene v jistých scénách i vizáží Vetřelce, jak jinak) a Lance Henriksen, co zjistí, že pomsta nechutná tak sladce, jak se říkává. Dřevěné domy i příbytek čarodějnice jsou v tmavě šedém hávu a jen zlověstně oranžová barva oken prozrazuje, že někdo je uvnitř. U čarodějnice je báječná pohádková atmosféra - sova, potkan, pavouci, krb, svíce...barokní šerosvit. Monstrum si divák vychutná v detailech i celku, žádné hloupé pixely, nýbrž poctivá ruční práce. Vraždy mohly být krvavější, ale to je jen malý kaz. Atmosféra, hudba, ruchy, noc. Více ocení fanoušci 80.let. Nejlepší díl velmi nevyvážené série, která nedokázala zužitkovat nabídnutý potenciál... ()

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Áno, scenár je rovnako hlbokomyseľný ako texty skupiny No Name, ale nechcime vždy od horroru hĺbku Montaigneových esejí. Tento "piatkový večerný" hororík je iba o krásne hustej atmosfére, vizuálne pôsobivom monštre /akoby aj nie: to sa hneď pozná, keď režisér je vlastne "pôvodným" povolaním majster-maskér/ a akejsi zvláštnej melanchólii, ktorá sa v tomto filme vznáša nad lesmi spolu s mlhou. Štvrtá hviezdička je protekčná: za skvelú babku-šamanku a jej vychytaný domček. ()

Reklama

kosta73 

všechny recenze uživatele

Dobrý námět, vynikající triky a pár nezapomenutelných scén z nichž nejvýše ční parádní scéna vzkříšení Pumpkinheada v obydlí čarodějnice. O scénář tu nejde, což platí skoro pro všechny filmy vzniklé na ( především ) Winstonův popud, které jsem měl možnost zhlédnout ( např. projekt Creature Features ). Největším tahákem je bezpochyby jeho dokonalá maskérská práce. V tomto směru se tomuto dílku nedá v podstatě nic vytknout. ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Kvalitne naktútený, skôr na strašidelnej, bezmocnej atmosfére stavaný horror so skvelým monštrom. Béčková ikona Lance Henriksen tu podal parádný výkon, perfektné je vidiecke prostredie so svojimi vlastnými zákonmi a poverami. Veľmi dobre je zdôraznená bezmocnosť a motív odplaty za čin, za ktorý trpia nevinní. Skvelý snímok z neskorých 80s, ktoré boli na parádne, nostalgické horrory veľmi bohaté. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Docela jsem se těšil, jak až se mistr speciálních efektů Stan Winston utrhne ze řetězu při režii svého prvního filmu. Po vizuální a maskérské stránce je snímek parádní. Prakticky nepůsobí vůbec reálně a všechny nadpřirozené scény vypadají jako z jiného světa (většinou díky nasvícení). Démon se vizuálně povedl. Scénář je ovšem slabší, ač námět vypadá sebelákavěji, tak realizace ničím nedokáže ohromit. Hodinu sledujeme fádní vyvražďování nevýrazných a nesympatických postav a té hlavní (Lance Henriksen) je věnováno málo prostoru. Proto to vidím jako takový lepší průměr, který vyloženě neohromil, ale ani nezklamal. ()

Galerie (109)

Zajímavosti (18)

  • Terénne motocykle, na ktorých jazdila dvojica Joel (John D'Aquino) a Steve (Joel Hoffman), boli Honda CR250 z roku 1983 v oranžovej farbe a v zelenej Kawasaki KX 250 z roku 1985. (beso74)
  • Producenti spoločnosti DeLaurentiis Entertainment Group (DEG) pôvodne poslali Stanovi Winstonovi len scenár, aby si ho prečítal a podľa neho vytvoril model démona. Toho film tak zaujal, že producentov požiadal o jeho réžiu a až potom by im jeho spoločnosť kreatúru vytvorila. (beso74)
  • Scenáristi sa pri svojej práci nechali inšpirovať filmami režiséra a scenáristu menom Mario Bava. (beso74)

Reklama

Reklama