Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Snímek Den, kdy se zastavila Země vypráví příběh mimozemšťana Klaatua, který jednoho dne přistane na Zemi. Hlásá příchod v míru a vyžaduje si setkání s představiteli všech států světa, před kterými hodlá přednést své poselství. Když se však dozví, že to je věc zhola neuskutečnitelná, opustí své dosavadní obydlí a vydá se do světa na vlastní pěst... Film vznikl v době rozpuku Studené války a strachu z nové hrozby- možnosti rozpoutání atomového konfliktu. Autoři snímku se v něm jasně vymezují proti dalšímu vývoji této nesmírně ničivé zbraně. Z filmu je tak cítit kritika postoje tehdejších politiků, kteří namísto mírové dohody zvolili zbrojení a udržování paranoidní atmosféry strachu před podlým nepřítelem. (havLord)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (202)

Morien 

všechny recenze uživatele

(1001) Mno, budu nad tím ještě rozjímat, ale zatím se mi zdá, že mi to k srdci nepřiroste. (Ačkoliv Michael Rennie je vskutku báječný mimozemšťan.) Nemyslím si, že takhle by vypadalo poselství opravdu pokročilejší civilizace. Takhle by si někdo mrzký jako my představoval poselství pokročilejší civilizace. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Klasika. Byť s předlohou to nemá skoro nic...společného:( Jen jména 2 postav. Hudba od mistra Herrmanna je zvláštně srandovní a ponurá zároveň (na samostatný poslech) a těžce mi připomíná jiné klasické ost, The Thing from Another World.;-) GORT opět rules!!! Od režiséra Za Zvuků Hudby, nebo Star Trek:motion picture. A střihače, Občana Kanea. Jo a plakát opět klame tělem (tedy spíše robotem) páč to vypadá, jako další monster movie, ale...chyba lávky! P.s. přečtěte si Limův komentář. Opět stojí za to. Chci plnohodnotnou adaptaci povídky a ne další posr. remake tohoto filmu. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Komentář obsahuje spoilery: Mimozemšťan Klaatu přiletí varovat obyvatele Země. Pokud přenesou své zbraně a agresi do vesmíru, budou zničeni. Než ale předá své poselství, přijme jméno Carpenter (Tesař) a pokusí se poznat lidi tím, že mezi nimi zprvu nepoznán žije. Ukazují se charaktery jednotlivých postav a také touha po slávě a moci. Když po vzoru Krista vstane z mrtvých, vyvstane i naděje, že lidstvo by mohlo jeho varování brát vážně. Antimilitaristický snímek svým poselstvím vůbec nezastaral, přitom se nejedná o levnou a primitivní agitku.Trikové efekty sice odpovídají době vzniku, ale především létající talíř svůj půvab má. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodné od tvůrců je, že .... jistý pan Carpenter (tesař) sestoupí z nebes, koná zázraky, snaží se lidstvo napravit (spasit?), je hanebně zabit, vstane z mrtvých, ukáže se davu malověrných, že byl znovuvzkříšen, ohlásí návrat (nikoli nutně konkrétně svůj), pohrozí pekelnými plameny, když bude lid hřešit a vrátí se k otci na nebesa. Kde jsem to jenom.... ||| Možná nejkvalitnější béčko 50. let vůbec. ()

stilgar1 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem si, že budu muset čelit záplavám zelených ufounků a podobných věcí, které člověk často vídá při sledování béčkových filmů, ale hodně jsem se pletl. Tohle SF vůbec není béčko, i když k tomu nabádá rok vzniku i podivný plakát. Jedná se spíše o filosoficky laděný snímek, jehož hlavním cílem je vzbudit v divácích zhnusení z války a z určitých lidských vlastností, a také chtěl poukázat na to, jak nesmyslné je uspořádání lidské civilizace. V dnešních filmech už jen těžko budete hledat takhle působivé SF. 9/10 ()

Galerie (84)

Zajímavosti (52)

  • Protože tmel (viz výše) dveří s rampou při otevření poprskal, bylo velice jednoduché docílit hladkého jednolitého designu lodi i po zavření dveří prostým puštěním dané části filmu pozpátku. (Trainspotter)
  • Scenárista Edmund H. North byl bývalý vojenský úředník a scénář k filmu Den, kdy se zastavila Země napsal jako odpověď na šířící se hrozbu jaderných zbraní ve studené válce. (Trainspotter)
  • Robert Wise se již od prvopočátku velmi zajímal o projekt Den, kdy se zastavila Země, protože byl odpůrcem militarismu a věřil v UFO. (Trainspotter)

Související novinky

Neo zastaví Zemi

Neo zastaví Zemi

31.08.2007

Ne, nechystá se pokračování Matrixu, v němž létající kungfista napodobí trik Christophera Reevea z prvního Supermana s obletováním Země takovou rychlostí, až dojde k jejímu zastavení. Řeč je o remaku… (více)

Reklama

Reklama