Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Snímek Den, kdy se zastavila Země vypráví příběh mimozemšťana Klaatua, který jednoho dne přistane na Zemi. Hlásá příchod v míru a vyžaduje si setkání s představiteli všech států světa, před kterými hodlá přednést své poselství. Když se však dozví, že to je věc zhola neuskutečnitelná, opustí své dosavadní obydlí a vydá se do světa na vlastní pěst... Film vznikl v době rozpuku Studené války a strachu z nové hrozby- možnosti rozpoutání atomového konfliktu. Autoři snímku se v něm jasně vymezují proti dalšímu vývoji této nesmírně ničivé zbraně. Z filmu je tak cítit kritika postoje tehdejších politiků, kteří namísto mírové dohody zvolili zbrojení a udržování paranoidní atmosféry strachu před podlým nepřítelem. (havLord)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (202)

raimi 

všechny recenze uživatele

Padesátková sci-fi klasika, jejíž moralistní poselství  mi připadalo poněkud otravný. A celou dobu jsem přemýšlel, jestli ta milá maminka není náhodou padlá na hlavu, když pustí svýho malýho synka lítat s cizím chlapem celej den po městě, ačkoliv ho poznala teprve předchozí den. Hmmm... Robot Monster, kterýho jsem viděl nedávno, mně přišel daleko zábavnější. :-D ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Wow, jedna z prvních sci-fi jakou jsem viděl. Naštěstí to není jako když někoho, kdo jde poprvé do kina, vezmete na Fight Club... Několika slovy řečeno - Den, Kdy Se Zastavila Země je výborný film, a to, že jde o sci-fi, není vůbec podstatné. Některé scény a s nimi i myšlenky opravdu stojí za zapamatování. ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Sci-fi klasika, kterou jsem tak dlouho odkládal, se nakonec ukázala jedním z nejkrásnějších science fiction, které jsem kdy viděl. Co na tom, že zde není mnoho futuristických efektů. Stačí koukat na Michaela Rennieho, jak kouzelně hraje mimozemšťana, a je to. Jde o snímek s vážným poselstvím, které ale nikdy nikdo nebude brát vážně. I kdyby se stalo to, co ve filmu, s nadutými hlavami některých (většiny) národů by to ani nehlo. Holt lidstvo je velmi rozmanité, co do vzhledu, tak i do vnímání dobra a zla. Tak to bohužel je. Film je stále hodně aktuální a nikdy nepřestane být. Málo známý skvost americké sci-fi, jemuž jeho remake nesahá ani po kotníky. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Na tomto prípade krásne vidieť vidieť rozdiel medzi prístupom k umeleckej forme sci fi v päťdesiatich rokoch a v súčasnosti. Tu sa príbeh ukončuje dlhším monológom hlavného hrdinu smerom k ľudstvu, v súčasnej verzii príde na rad samoúčelná akcia. Posolstvo filmu nezostarne, len sa môže obmieňať podľa konkrétnych problémov danej doby. No nebolo by na škodu byť niekým sledovaný a občas byť upozornený pod hrozbou zničenia, ako ďalej. Treba sa sústrediť viac na príbeh, aby sa pre niekoho tento film vďaka dobovým trikom nestal komédiou. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Od sci-fi z ´51s s tak béčkovým plagátom som rozhodne nečakal, že dostanem zaujímavé dospelé sci-fi, pri ktorom ma ani nenapadne sa pousmiať nad niektorými vecami (Gort robot z gumy), film pri ktorom som si znovu uvedomil akú silu má správny zvuk vo filme. Cítiť z toho tú atmosféru tých rokov aj prečo ten film vznikol a rozhodne nestratil nič zo svojho čara. Zhltol som ho ako malinu, napriek tomu že sa takýmto oldies vyhýbam. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (52)

  • Patricia Neal se v rozhovorech přiznala, že během natáčení neměla ani ponětí o tom, že se film stane takovým mezníkem v žánru sci-fi. Měla za to, že se natáčí další z řady populárních druhořadých snímků s létajícími talíři a mimozemšťany a měla problémy udržet vážnou tvář při pronášení svých replik při natáčení. (Trainspotter)
  • Scénář se zakládal na příběhu Harryho Batese „Farewell to the Master“, který byl původně publikován v časopise „Astounding Science-Fiction“. (Trainspotter)
  • Rozhodujícím faktem pro obsazení role Klaatua Michaelem Renniem bylo to, že herec byl poměrně neznámým pro americkou diváckou obec a byl tedy lépe považovatelným za mimozemšťana než jiný známější herec. (Trainspotter)

Související novinky

Neo zastaví Zemi

Neo zastaví Zemi

31.08.2007

Ne, nechystá se pokračování Matrixu, v němž létající kungfista napodobí trik Christophera Reevea z prvního Supermana s obletováním Země takovou rychlostí, až dojde k jejímu zastavení. Řeč je o remaku… (více)

Reklama

Reklama