Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Snímek Den, kdy se zastavila Země vypráví příběh mimozemšťana Klaatua, který jednoho dne přistane na Zemi. Hlásá příchod v míru a vyžaduje si setkání s představiteli všech států světa, před kterými hodlá přednést své poselství. Když se však dozví, že to je věc zhola neuskutečnitelná, opustí své dosavadní obydlí a vydá se do světa na vlastní pěst... Film vznikl v době rozpuku Studené války a strachu z nové hrozby- možnosti rozpoutání atomového konfliktu. Autoři snímku se v něm jasně vymezují proti dalšímu vývoji této nesmírně ničivé zbraně. Z filmu je tak cítit kritika postoje tehdejších politiků, kteří namísto mírové dohody zvolili zbrojení a udržování paranoidní atmosféry strachu před podlým nepřítelem. (havLord)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (203)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Vo Washingtone, hlavnom meste USA, pristála vesmírna loď. Priletel v nej humanoidný mimozemšťan Klaatu. Prináša ľuďom mierové posolstvo pacifizmu. Varuje pred hrozbou globálneho vojnového konfliktu, ktorý by mohol spôsobiť zánik celej ľudskej populácie. Budúcnosť planéty Zem je v ohrození. Čiernobiely snímok "Deň, kedy sa zastavila Zem" natočil v roku 1951 režisér Robert Wise. Je to film, ktorý sa zaradil do zlatého fondu svetovej sci-fi tvorby. Určite by si ho nemal nechať újsť žiadny fanúšik tohto filmového žánru. *** ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Sympaťák Klaatu přilétá na Zemi spolu s gumovým robotem 'bez limitů', aby nás varoval, že teď už nám kosmické společenství nebude tolerovat žádné agresivní chování, protože se vznikem atomových zbraní už neohrožujeme jen sami sebe... Bohužel, lidi jsou zabedněnci a tak má čas i na malou procházku Washingtonem./ Takže tohle není žádný sci-fi béčko, jedná se o docela duchaplný film. Efektů je minimum a dojem z nich tak trochu kazí (no spíš zlehčuje) robot Gort, který vypadá až moc vtipně na to, že je ve skutečnosti dokonalým strojem na umravňování planet. No ale tomu budiž odpuštěno, vzhledem k náplni snímku je to totiž beztak vedlejší věc. Původní Day the Earth Stood Still je rozhodně povedená záležitost! (screeny) ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Všichni jsou ozbrojeni a všichni mají strach. Tak přesně tyto dvě věci tento snímek zachytil naprosto perfektně. Možná i proto se z The Day the Earth Stood Still stala klasika žánru, která je možná trošku zastaralá, co se týče efektů či dialogů, ale když přijde na myšlenku, tak je pořád stejně aktuální, jako tenkrát, před více než 60 lety. 80 %. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

***POZOR, MOŽNÉ SPOILERY*** V porovnaní s novým spracovaním a vzhľadom na rok výroby ma tento film prekvapil svojou odvahou a úprimnosťou. Veľmi otvorene ukazuje a kritizuje ľudskú hlúposť, manipulovateľnosť médiami aj sklony k hystérii. V čase studenej vojny ponúkol otvorený koniec, ktorý mal byť apelom na všetkých divákov - teda aspoň tých inteligentných, ktorí v roku 1951 pochopili, že z obmedzenosti obžalúva všetkých bez rozdielu národnosti. Anyway, to, čo pred päťdesiatimi rokmi bolo zaujímavé, dnes nie je dovolené a tak remake s Keanu Reevesom postráda to, čo prvý film má - gule. Nový Deň, keď sa zastavila Zem, sa síce tiež pokúša byť apelom, predvádza konkrétne ukážky ničivej sily mimozemských technológií, ale na druhej strane uzaviera tému impotentným happyendom. Musím uznať, že toto staré spracovanie sa mi páčilo viac. Bez ohľadu na jednoduchosť predpotopných predstáv, niektorých klišé a efektov. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Od sci-fi z ´51s s tak béčkovým plagátom som rozhodne nečakal, že dostanem zaujímavé dospelé sci-fi, pri ktorom ma ani nenapadne sa pousmiať nad niektorými vecami (Gort robot z gumy), film pri ktorom som si znovu uvedomil akú silu má správny zvuk vo filme. Cítiť z toho tú atmosféru tých rokov aj prečo ten film vznikol a rozhodne nestratil nič zo svojho čara. Zhltol som ho ako malinu, napriek tomu že sa takýmto oldies vyhýbam. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (52)

  • Scenárista Edmund H. North byl bývalý vojenský úředník a scénář k filmu Den, kdy se zastavila Země napsal jako odpověď na šířící se hrozbu jaderných zbraní ve studené válce. (Trainspotter)
  • K dispozici byly dva druhy obleků pro Gorta: jeden se šněroval po délce zad pro záběry Gorta zepředu a druhý měl šněrování zepředu pro záběry z boku. (Trainspotter)
  • Studio chtělo odstranit Sama Jaffeho jako následek tehdejšího politického honu, ačkoliv již měl podepsanou smlouvu na roli profesora Barnhardta. Producent Julian Blaustein však u šéfa studia Darryla F. Zanucka za Jeffeho orodoval s tím výsledkem, že se Den stal Jeffeho poslední hollywoodskou rolí (ale od konce padesátých let si ještě v několika filmech zahrál). (Trainspotter)

Související novinky

Neo zastaví Zemi

Neo zastaví Zemi

31.08.2007

Ne, nechystá se pokračování Matrixu, v němž létající kungfista napodobí trik Christophera Reevea z prvního Supermana s obletováním Země takovou rychlostí, až dojde k jejímu zastavení. Řeč je o remaku… (více)

Reklama

Reklama