Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Snímek Den, kdy se zastavila Země vypráví příběh mimozemšťana Klaatua, který jednoho dne přistane na Zemi. Hlásá příchod v míru a vyžaduje si setkání s představiteli všech států světa, před kterými hodlá přednést své poselství. Když se však dozví, že to je věc zhola neuskutečnitelná, opustí své dosavadní obydlí a vydá se do světa na vlastní pěst... Film vznikl v době rozpuku Studené války a strachu z nové hrozby- možnosti rozpoutání atomového konfliktu. Autoři snímku se v něm jasně vymezují proti dalšímu vývoji této nesmírně ničivé zbraně. Z filmu je tak cítit kritika postoje tehdejších politiků, kteří namísto mírové dohody zvolili zbrojení a udržování paranoidní atmosféry strachu před podlým nepřítelem. (havLord)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (202)

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

***POZOR, MOŽNÉ SPOILERY*** V porovnaní s novým spracovaním a vzhľadom na rok výroby ma tento film prekvapil svojou odvahou a úprimnosťou. Veľmi otvorene ukazuje a kritizuje ľudskú hlúposť, manipulovateľnosť médiami aj sklony k hystérii. V čase studenej vojny ponúkol otvorený koniec, ktorý mal byť apelom na všetkých divákov - teda aspoň tých inteligentných, ktorí v roku 1951 pochopili, že z obmedzenosti obžalúva všetkých bez rozdielu národnosti. Anyway, to, čo pred päťdesiatimi rokmi bolo zaujímavé, dnes nie je dovolené a tak remake s Keanu Reevesom postráda to, čo prvý film má - gule. Nový Deň, keď sa zastavila Zem, sa síce tiež pokúša byť apelom, predvádza konkrétne ukážky ničivej sily mimozemských technológií, ale na druhej strane uzaviera tému impotentným happyendom. Musím uznať, že toto staré spracovanie sa mi páčilo viac. Bez ohľadu na jednoduchosť predpotopných predstáv, niektorých klišé a efektov. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Vo Washingtone, hlavnom meste USA, pristála vesmírna loď. Priletel v nej humanoidný mimozemšťan Klaatu. Prináša ľuďom mierové posolstvo pacifizmu. Varuje pred hrozbou globálneho vojnového konfliktu, ktorý by mohol spôsobiť zánik celej ľudskej populácie. Budúcnosť planéty Zem je v ohrození. Čiernobiely snímok "Deň, kedy sa zastavila Zem" natočil v roku 1951 režisér Robert Wise. Je to film, ktorý sa zaradil do zlatého fondu svetovej sci-fi tvorby. Určite by si ho nemal nechať újsť žiadny fanúšik tohto filmového žánru. *** ()

Reklama

Legas 

všechny recenze uživatele

Oproti všem těm béčkově katastrofickým sci-fi filmům z let padesátých je Den, kdy se zastavila Země konverzačním protipólem, hodným k zamyšlení nad tehdejší nukleární hrozbou, s obsahovým přesahem vhodným i do dnešních dnů po 11. září, proto také přišel velice vhodný čas na remake. Ovšem původní Den nabízí i na tu dobu velice působivý přílet létajícího talíře, za jehož vnější i vnitřní design by se nemuseli tvůrci stydeť ani v 21. století. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Oproti svému novějšímu bratříčkovi není původní Den, kdy se zastavila Země, tak jednoznačný a jednoduchý film. O to je ale lepší. Když jsem viděl, jak Klaatu vystupuje v tom směšném skafandru z létajícího talíře, už jsem tomu přestal věřit. Ve výsledku to ale není tak zastaralé, jak se na první pohled zdá. Myšlenky zde obsažené mají svojí sílu a Klaaru chodící po městě s malým klukem působí opravdu zajímavě. ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Od Dne, kdy se zastavila Země neočekávajte žádné scifi béčko, ale pořádnou mimozemskou podívanou. Film vznikl v době počínající studené války, na prahu "atomového věku", kdy se svět obával nejhrozivější války, v Americe sílil mccarthismus a dohoda mezi Spojenýmí státy a Sovětským svazem byla utopií. Z tohoto hlediska se jedná o význačný pacifistický snímek. Poctivá filmařina, jejíž remejk je předem odsouzen k záhubě. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (52)

  • Aby raketa vypadala hladce a bez jakýchkoliv spár, byly škvíry kolem dveří zatmeleny a natřeny stříbřenkou. (Witta)
  • Tři roky po premiéře Dne, se scénář adaptoval pro potřeby divadelního představení divadla Lux Radio Theatre. Své roli si zopakovali Michael Rennie a Billy Gray, Helenu si však zahrála Jean Peters. (Trainspotter)
  • K dispozici byly dva druhy obleků pro Gorta: jeden se šněroval po délce zad pro záběry Gorta zepředu a druhý měl šněrování zepředu pro záběry z boku. (Trainspotter)

Související novinky

Neo zastaví Zemi

Neo zastaví Zemi

31.08.2007

Ne, nechystá se pokračování Matrixu, v němž létající kungfista napodobí trik Christophera Reevea z prvního Supermana s obletováním Země takovou rychlostí, až dojde k jejímu zastavení. Řeč je o remaku… (více)

Reklama

Reklama