Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poručík Alan Kreiner doprovází svého šéfa na tajnou schůzku s informátorkou. Měl by od ní dostat důkazy o kriminální činnosti, do níž jsou zapleteni i Kreinerovi kolegové. Na místě schůzky ale kromě informátorky čeká v úkrytu střelec, který by měl předání kompromitujících informací zabránit za každou cenu. Informátorka naštěstí stačí utéct, ale Alanův šéf je smrtelně zraněn. O přítomnosti tajemného střelce policie neví nebo spíše nechce vědět a Alan je vzat do vazby jako podezřelý z vraždy, protože zbraň, ze které se střílelo, byla jeho soukromá pistole. Vyšetřovatelé Generální inspekce policie manipulují s fakty a důkazy. Jako obhájce obviněného Alana se nečekaně objeví advokát Lindner, proslulý svými úspěchy v obhajobě každého, kdo mu dobře zaplatí. Paradoxně je ochoten Alana zastupovat za neuvěřitelně nízkou odměnu. Alan Kreiner se potřebuje dostat na svobodu, aby mohl prokázat svou nevinu a najít skutečného vraha. Přijme proto Lindnerovu nabídku, i když tuší, že bude muset jeho služby brzy splatit jinak. Všechno pochopí až ve chvíli, kdy se ocitne ve vile movitého bankéře Gerstnera, který si poručíka obviněného z vraždy vyhlédl záměrně... Režisér Jiří Svoboda našel v románu "Počmárané nebe" Petry Bačovské zajímavý motiv, který rozpracoval do napínavého dvoudílného kriminálního příběhu s Ondřejem Vetchým a Martinem Fingerem v hlavních rolích. (Česká televize)

(více)

Recenze (128)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Za prachy, co vám platím, mi tu ráfku přinesete naporcovanou a naloženou v láku od okurek." Elitní právníci jsou zmetci? Giboni z GIBSu jsou parchanti? O státní zakázky se vedou neférový boje? Mezi detektivama jsou křiváci? Z mý osobní zkušenosti se na všechny tyto otázky dá bez problémů odpovědět ANO. A vlastně jsem rád, že se o tom mluví i točí filmy. Možná se proti tomu bude jednou i něco dělat. Poněkud horší je to, že to, co jsem viděl, bylo trochu prkenný, neustálý citace trestního řádu mě štvaly a nikdy jsem nepotkal obviněnýho zkušenýho poldu, kterej by při výslechu řekl cokoli bez právníka. Oproti tomu jsem se poučil o tom, že elektronika je indiskrétní děvka. Já to tedy věděl, ale nedokázal jsem to takto brilantně formulovat. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

1. Část: Začátek filmu u mě vzbudil spíše rozpaky. Ať již drama partnerky, nebo akce s informátorkou a následný děj, kdy se vyrojilo takové množství postav, že jsem vůbec netušil, kdo s kým, proč a jak. Nicméně zhruba po polovině filmu se složitý propletenec začal zajímavě skládat. Jsem tedy zvědav, do jakého finále příběh dospěje. Btw ty odpady po čtvrthodině filmu také nechápu. 2. Část: Bez známých by Alan nevyšetřil zhola nic. Manželka je zásadová až příliš a závěr byl notně osekaný. Navíc vizáž postarší ovce Tereze Hofové opravdu neslušela. Snižuji hodnocení, protože druhý díl byl spíše blamáž. ()

Reklama

jungewolf 

všechny recenze uživatele

Velice dobrý rozjezd,těším se na 2.díl. J.Krausová(manželka bankéře : T.Topfer) je - těžko říct proč - předabovaná Zuzanou Skalickou. V malé roličce zavražděné milenky bankéřova syna se mihla A.Pomeje, D´J-ka a vdova po herci a filmovém producentovi J.Pomeje. 1.díl : 4 - 4,5 * a 78 % . Další - VIZ: Zajímavost 4 . * 2.díl : 4 - 4,5 * a 75 % . ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

.....tešil som sa -režisér zo starej školy, dobré herecké obsadenie,kriminálka....tešil som sa....ale to je tak všetko z pozitív. Očakávania sa nenaplnili......herci síce hrali dobre ozaj sa snažili,ale ani michelinský kuchár vám z piškótov z Lídla svadobnú tortu neurobí.....scenár hrozná bieda, dialogy tiež, schematické vykreslenie postáv,prekomlikovaný dej, nelogický - niekto pašuje utečencov z  Rumunska a zároveň ide spolustavať rýchlodráhu ....ozaj to stálo za hovno - jedna hviezda len za O.Vetchého a M.Donutila. ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem to se zpožděním, takže už jsem mezitím pochytala hlasy, že první díl je skvělý a druhý nestál za nic a celé to pohřbil. Tak takový dojem vážně po zhlédnutí nemám. Oba díly mi přišly rovnocenné, sice žádná bomba, ale normální slušná podívaná. Vetchý se na tu roli hodil, Hofová asi taky - protože takovou antipatii jsem dlouho už k žádné postavě necítila. A to, že to neskončilo happy, je prostě důvod, proč si Jiří Svoboda zfilmování této prvotiny od paní Bačovské (bývalé policistky) zvolil. Líbila se mu, protože z duše nevěří systému, natož průhlednosti veřejných zakázek, tuší korupci mezi policisty a nepředpokládá, že někdy něco dopadne dobře. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (5)

  • V čase 24:42 rozbalí Viktor úřední obálku a z vložené bublinkové fólie vyjme samostatnou paměťovou kartu. Při prohlídce fotografií ho vyruší matka a Viktor kartu uklízí do pouzdra, jež se odkudsi objeví na bublinkové fólii. (mikulin)
  • Úvodní scéna ze schůzky s informátorkou byla natočena v bývalém dole, nyní hornickém skanzenu Mayrau ve Vinařicích u Kladna. Přestřelka se odehrála přímo v jedné z těžních budov. (rakovnik)
  • Jana Krausová (Emilie Gerstner) byla při postsynchronech předabována Zuzanou Skalickou, což u diváků vyvolalo velké diskuze. Nikdo z tvůrců však neobjasnil, proč se tak stalo. (funhouse)

Reklama

Reklama