Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva piloti letectva Spojených států, major Victor Deakins a kapitán Riley Hale, jsou vysláni na zkušební let se dvěma atomovými raketami – mají simulovat přelet hranic. Deakins náhle na kolegu zaútočí, katapultuje ho a obě bomby shodí. Nálože však nevybuchnou, protože jsou blokovány proti nehodám a Pentagon vyšle na místo nehody mladého důstojníka Gilese. Záchranná četa v troskách letadla nenajde těla pilotů,ani rakety. Situace, kdy letectvo ztratí nevybuchlou atomovou bombu, má v Pentagonu krycí název Zlomený šíp, a tato akce právě nastává... Podle posledního Deakinsova hlášení celý incident způsobil Hale. Ten se mezitím probral z mdlob a je zatčen Hlídačkou Národního parku Terry, která ho našla. Podaří se mu ji však odzbrojit a vzápětí musejí prchat před Deakinsovými muži. Ti jsou domluveni se skupinou překupníků, kterým mají „ztracené“ atomové bomby prodat. Riley si domyslí, o co jde, vysvětlí vše Terry a společně se pustí do pronásledování konvoje, který ukradené bomby převáží. Jenže protivník je velice silný a neštítí se ničeho… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (291)

Anthony 

všechny recenze uživatele

Skvělý padouch Travolta (s pěkným Zimmerovým motivem) perfektně přehrává, neztrácí se ale ani Slater v méně vděčné roli hrdiny. Jednoduchý příběh (scénárista Yost dělal Speed) dal režisérovi dost možností se vyřádit - jedna akční scéna stíhá druhou a všechny jsou bravurně natočeny (jen těch vrtulníků, co bylo zničeno) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Po triezvejšom (dospelejšom) premietnutí musím hviezdičku ubrať! Woo tu zopsul, čo sa dalo. A kebyže si nevšimnem jeho meno pri nadpise režiséra, ani neuverím, že to bol jeho výtvor. Scenár sa ani v najmenšom nevyrovná jeho ázijským projektom a upadla aj akčná stránka. Travoltom si to mierne vyžehlil, ale logické trhliny, akými sú strieľanie a hádzanie granátov pri atómových bombách hlava-nehlava, vrtuľník si kilometer pred sebou nevšimne pred sebou 50metrový kopček a narazí doň, bitka pilotov v letiacom lietadle pár metrov nad zemou a iné minichybičky, ktoré sa velikánovi odpustiť nedajú. Možno keby sa to celé nehralo na nablýskaný, superakčný trhák! Ale ten letiaci Travolta s atómovkou v bruchu nemal chybu. 65%. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Jak mám celkem rád HK tvorbu Johna Woo, tak moc nemusím tu americkou, ale tohle je jedna ze dvou výjimek. Nadupaný akční kousek s hromadou hlášek kde se Slater spíš veze a celý film si pro sebe krade hlavně Travolta jehož padouchovi nejde nefandit. Sakra asi jsem to projel... pokud jsem na to ovšem nepomyslel už předtím!75% ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Není nejdůležitější, jestli John Woo točí své filmy v Hong Kongu - později v Číně - nebo v Hollywoodu ... Je pochopitelné, že v Americe se musí přizpůsobit představám studia - jinak by asi dost těžko mohl dělat svou práci - ale přitom zůstává věrný sám sobě. Je to pořád John Woo a jeho rukopis, vyznačující se strhujícím dějem a nápaditými akčními scénami, tak co chcete víc … ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Nevím nevím, ale moje sympatie šly ruku v ruce se zápornou postavou! Jo, Travolťák je špičkovej herec, co se týče zákeřnosti a parchanství a hlavní klaďas mu nejen fyzicky, ale ani herecky nesahá ani po pás... Jako kluk jsem Operaci: Zlomený šíp žral, i dnes se na ní s chutí rád podívám. A znova se opakuju - úspěch za tím je na bedrech parádního Travolty! 70% ()

Galerie (57)

Zajímavosti (18)

  • Film obsahuje scénu, v ktorej je muž zasiahnutý kladivom do hlavy, čo ho vymrští dozadu, dokonca sa na chvíľu odlepí nohami od zeme. Kladivo hodené človekom by na to nemalo dostatok energie. (ČSFD)
  • John Travolta si mohol vybrať, či chce hrať Deakinsa alebo Halea. Rozhodol sa pre záporáka Deakinsa. Za svoju úlohu vo filme dostal 7 miliónov USD. (matt6)

Reklama

Reklama