Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ben, Frank a Paul byli přátelé na život a na smrt. Když na konci šedesátých let utíkali před mafií z Hongkongu, aby se vrhli do víru černého obchodu ve válkou zničeném Vietnamu, netušili, že jejich přátelství bude vystaveno té nejtěžší zkoušce. Gangsterské války saigonských klanů, zajetí Vietkongem - to vše rozežralo jejich přátelství jako koncentrovaná kyselina. A tak všechno skončilo jako tisíckrát předtím i potom. Kulkou v hlavě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (144)

choze 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější Woo a asi i můj nejoblíbenější hongkongský/asijský film vůbec. Mimořádně silný příběh jednoho přátelství a jeho rozpadu na pozadí války ve Vietnamu, naivní a krásný stejně jako krvavý a krutý ke svým kladným postavám. Chlapský doják jako blázen, s nesnesitelně melancholickou hudbou i solidní dávkou Wooovy orgasticky propracované a estetizované akce. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Tak jsem dorazil 14 dnů rozkoukaný film. A vím proč mi to tak dlouho trvalo, John Woo mě prostě zklamal, sice ne na plné čáře, ale tahle jeho hongkongská tvorba asi pro mě nebude. Herci sice nebyli tolik afektovaní, jak tomu ve filmech z Hongkongu z této doby bývá, ale přesto se jejich herecké výkony až na výjimky dají označit za snaživé, tj. moc toho sice neumím, ale snažím se. Když píšu, že nebyli afektovaní herci, tak totéž se bohužel nedá říct o scénáři... Kulka v hlavě je slepenec přepálené akce, neustále se opakujících ujištění kamarádů, jak moc se mají rádi a musí držet spolu a ve finále pomsta za zradu..a právě za to finále se moje hodnocení zvedá na tři hvězdy, protože tam jsem uviděl pozdějšího Johna Woo .. konečně silnější a uvěřitelnější emoce. ()

Reklama

Indiana 

všechny recenze uživatele

Film obsahuje spoustu skvěle natočených akčních scén, ale ještě více než právě tyto bojové scény mě zaujal ten vztah mezi trojicí přátel (Ben, Tommy, Frank), ke kterému navíc neustále hraje ta mega dojemná a přátelská hudba a když tato hudba nastupuje ve chvíli, kdy se ve Vietnamu (když se to odehrává v tom šikmovokém táboře, je to fakt pořádný nátlak na psychiku) Tommy kvůli zlatu vykašle na Bena a Franka, je to fakt až nechutně dojemný. ()

wipeout 

všechny recenze uživatele

Jediné čo ma ako tak zaujalo bol príbeh o troch "nerozlučných" priateľoch a o ľahkokorumpovateľnosti ľudí. Namiesto toho aby sa viac rozoberala práve tento aspekt filmu, tak sa na nás valia tony akcie ala Komando s nesmrteľnými hrdinami, ktorí aj po viacnásobných zásahoch do rôzbych častí tela su úplne fit. Hudba sa dokola opakuje, a celkovo zvuky patria k tomu najhoršiemu čo som mal možnosť. Veď výbuchy granátov, rakiet, mín dokonca aj sudov, proste všetkého čo môže ako tak účinne explodovať znejú úplne rovnako bez ohľadu nato kde vybuchujú. Keď ste mali možnosť hrať Tiberian Sun tak tie zvuky sú úplne identické.:) A čo sa dá povedať na lietajúce postavy zázračne sa vyhýbajúce guľkám, jednoducho všetci či už rákosníci alebo gangstri nemali práve presnú mušku počas natáčania ak by som to mal jemne nazvať, jedine tím američanom to ako tak išlo. No a herecké výkony? Pripadali mi hrozne skrečovité až predramatizované, ako keby sa snažil niekto vyjadriť lásku bez toho aby ju cítil. No to by už hádam aj na odôvonenie hodnotenia stačilo heh ()

miklaras 

všechny recenze uživatele

John Woo je opravdu veliká srdeční záležitost a jeho filmy se většinou nedají hodnotit jinak, než velkou poklonou. Kulka v hlavě člověka přimrazí k sedačce a nepustí do poslední chvíle. Celý film graduje do nesnesitelna a když vrcholí, samozřejmě plameny, auty a dvěma muži se zbraněmi, z nichž jeden drží v ruce lebku, pořád jste ještě napjatí, protože vítě, že ve filmech Johna Woo občas zařve hlavní hrdina... Jen opět varuji před dabingem...je hrůzný.To mě vážně dokáže zvednout, zvlášť u mých milovaných filmů. :-((( ()

Galerie (25)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení snímku probíhalo převážně v Thajsku, kde se filmaři vytvořily odpovídající podmínky nasvědčující vietnamskému prostředí, a v hongkongském filmovém studiu Cinema City Studio. Filmové záběry z letící helikoptéry, jichž je divák svědkem během přepadení filmového tábora, byly pořízeny již v minulosti, v době, kdy ve Vietnamu zuřila válka, neznámým, neohroženým kameramanem. (Conspi)
  • V určitých fázích natáčení chaotických filmových scén, v nichž propukala hlasitá vřava s následnou vzpourou, byl celý chaos natolik velký, že i samotní filmový tvůrci ztráceli čas od času ten správný orientační smysl. Dokonce i John Woo, filmový představitel policejního inspektora, jedním svým panickým průnikem vnikl do přímého natáčení scény, v niž explodovaly trhaviny, a narušil tak natáčení jedné takové filmové scény. Díky tomu si uštědřil nepříjemné poranění hlavy. A obdobně si vedl i Simon Yam, filmový představitel Luka, když si během natáčení popálil obličej. (Conspi)

Reklama

Reklama