Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ben, Frank a Paul byli přátelé na život a na smrt. Když na konci šedesátých let utíkali před mafií z Hongkongu, aby se vrhli do víru černého obchodu ve válkou zničeném Vietnamu, netušili, že jejich přátelství bude vystaveno té nejtěžší zkoušce. Gangsterské války saigonských klanů, zajetí Vietkongem - to vše rozežralo jejich přátelství jako koncentrovaná kyselina. A tak všechno skončilo jako tisíckrát předtím i potom. Kulkou v hlavě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (144)

HAL 

všechny recenze uživatele

Lovec jelenů potkává Apokalypsu a plný šílenství, smrti, lásky a zrady hledí vstříc Lepším zítřkům. Přímo mě mrazilo z realismu, syrovosti a intenzity s jakou je ve filmu zobrazen život normálních lidí žijících na pomezí totality a anarchie, nebo dokonce v pekle války ve kterém je možné jen zemřít, zešílet a nebo se stát zvířetem. I přes zpomalené záběry desítek umírajících nepřátel ladně klesajících k zemi v dešti kulek, a fakt, že většina nepřátel je jen kompars určený k rychlé a efektní likvidaci, přičemž nemá ani naději na to že by ublížil hlavním charakterům. Těžko se mohu rozhodnout který z Wooových filmů je lepší, fanoušek akčních filmů ve mě nadšeně nadskakuje z Hard Boiled, srdce tiše šeptá jméno Killer, ale rozum, ten jednoznačně říká Bullet in the Head. Film který mě dokázal rozdrtit jako náraz kulky do lebky. 10/10 ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Podle mě nejlepší film Johna Woo. Film kde se kromě přestřelek hýří i emocemi a to tak, že kdyby to natočil kdokoliv jiný než John Woo vypadalo by to strašně pateticky. Opravdu v tomhle filmu hrdinům fandíte a při akčních scénách zatajujete dech. Přestřelky jsou dovedené k naprosté dokonalosti a dojde i na pěstní souboje a kouzla s nožem. Vietnamská válka je zde vylíčena opravdu hrozivě a část v zajateckém táboře silně připomene Lovce Jelenů. Po shlédnutí Kulky v Hlavě se nevyhnete přemýšlení, protože tento film je tak silný jako máloco co se vám kdy podaří uvidět. ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

Nadupaný príbeh troch priateľov, ktorí sa menia priamoúmerne prežitým skutočnostiam vo vietnamskej vojne. Nejedná sa však o klasický vojnový film, ako by si mohol niekto myslieť. Príbeh je nacpaný množstvom nápadov, niekedy až prehnanými situáciami tak podobnými východoázijským filmom. Aj tak sme svedkami silného príbehu priateľstva, odvahy, chamtivosti a pomsty. Za zmienku stojí veľmi pekná hudba s jednoduchým motívom. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Tak jsem dorazil 14 dnů rozkoukaný film. A vím proč mi to tak dlouho trvalo, John Woo mě prostě zklamal, sice ne na plné čáře, ale tahle jeho hongkongská tvorba asi pro mě nebude. Herci sice nebyli tolik afektovaní, jak tomu ve filmech z Hongkongu z této doby bývá, ale přesto se jejich herecké výkony až na výjimky dají označit za snaživé, tj. moc toho sice neumím, ale snažím se. Když píšu, že nebyli afektovaní herci, tak totéž se bohužel nedá říct o scénáři... Kulka v hlavě je slepenec přepálené akce, neustále se opakujících ujištění kamarádů, jak moc se mají rádi a musí držet spolu a ve finále pomsta za zradu..a právě za to finále se moje hodnocení zvedá na tři hvězdy, protože tam jsem uviděl pozdějšího Johna Woo .. konečně silnější a uvěřitelnější emoce. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Podle mě to nejlepší co John Woo kdy natočil. Kulka v hlavě jde v mnoha ohledech do největších možných krajností. Ba chvílemi i posouvá hranice akčního inferna dál. Akce si tu divák užije opravdu dosytosti. Válečné sekvence se dají jen stěží k něčemu přirovnat. I ty nejnadupanější pasáže z např. Lovce jelenů blednou vedle tohoto filmu. Přitom se ani zdaleka nejedná o prostoduchou střílečku. Ale hlavně je Kulka v hlavě vpravdě epický příběh o zradě, pomstě a přátelství. Závěrečná scéna s lebkou je nezepomenutelná. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (5)

  • V určitých fázích natáčení chaotických filmových scén, v nichž propukala hlasitá vřava s následnou vzpourou, byl celý chaos natolik velký, že i samotní filmový tvůrci ztráceli čas od času ten správný orientační smysl. Dokonce i John Woo, filmový představitel policejního inspektora, jedním svým panickým průnikem vnikl do přímého natáčení scény, v niž explodovaly trhaviny, a narušil tak natáčení jedné takové filmové scény. Díky tomu si uštědřil nepříjemné poranění hlavy. A obdobně si vedl i Simon Yam, filmový představitel Luka, když si během natáčení popálil obličej. (Conspi)
  • Natáčení snímku probíhalo převážně v Thajsku, kde se filmaři vytvořily odpovídající podmínky nasvědčující vietnamskému prostředí, a v hongkongském filmovém studiu Cinema City Studio. Filmové záběry z letící helikoptéry, jichž je divák svědkem během přepadení filmového tábora, byly pořízeny již v minulosti, v době, kdy ve Vietnamu zuřila válka, neznámým, neohroženým kameramanem. (Conspi)

Reklama

Reklama