Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ben, Frank a Paul byli přátelé na život a na smrt. Když na konci šedesátých let utíkali před mafií z Hongkongu, aby se vrhli do víru černého obchodu ve válkou zničeném Vietnamu, netušili, že jejich přátelství bude vystaveno té nejtěžší zkoušce. Gangsterské války saigonských klanů, zajetí Vietkongem - to vše rozežralo jejich přátelství jako koncentrovaná kyselina. A tak všechno skončilo jako tisíckrát předtím i potom. Kulkou v hlavě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (144)

Psema 

všechny recenze uživatele

To, že je Woo mistr na akci mi potvrdil i tady. Kulka v hlavě nejenom, že má neuvěřitelný švih a spád, čemuž napomáhají právě akční scény, které zabírají 90% filmu. Ale i příběhová rovina se mi více než líbí. Drama o přátelství smíchané s válkou ve Vietnamu a touhou po penězích, proč ne. Jenom jsem občas kvůli rychlosti děje nestíhal změny prostředí, na to jsem si posléze zvykl, ale přesto my děj samotný přišel dost překombinovaný. Trocha jednoduchosti a plné hodnocení by bylo na místě. ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Deer hunter (síce nemá osvedčeného DeNira, ani Walkena s vypatlaným pohľadom), ale bude vždy chutiť 1000x viac v ázijskom duchu. Repríza nemala ďaleko od filmového orgazmu. Ani nie kvôli krvi, hereckým výkonom, počtu guliek, choreografie výbuchov etc etc... Ale za to, že na priestore krásne vydláženom vyššie zmieneným, bol tento film neskutočne ľudský! Podprahovým spôsobom. A ako bonus malé životné múdro: Aj muži sa môžu úprimne (a nehomosexuálne) milovať... Kľudne aj celý život. Pokiaľ sa im ofšem do cesty nedostanú veľké prachy. Potom je to všetko viac-menej už len o náhode (skoro ako zo života). ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Nekompromisní akční řežba a skvělý důkaz toho, že John Woo je géniem akce. Strhující přestřelky plné zmasakrovaných těl nepřátel, zpomalených záběrů a vystřílených nábojů, to jsou režisérovy dnes už klasické trademarky. Je až obdivuhodné, že i přes tu hromadu napětí rozvíjí Woo silný příběh přátelství a pomsty, který v několika momentech doslova ždíme divákovy emoce (toť například závěrečná scéna uprostřed vietnamského pekla). Kam se hrabe Lepší zítřek. ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejhorších, ne-li nejhorší film, který jsem za poslední roky viděl a který má však na CSFD výborné hodnocení - přitom jde o tragédii. Směšné vrstvení děje, tragické herectví většiny postav, scénář i akce diletantské, hudba příšerná. Vždy upřednostním americkou tvorbu Johna Woo, tento snímek je bohužel trapným propadákem. ()

miklaras 

všechny recenze uživatele

John Woo je opravdu veliká srdeční záležitost a jeho filmy se většinou nedají hodnotit jinak, než velkou poklonou. Kulka v hlavě člověka přimrazí k sedačce a nepustí do poslední chvíle. Celý film graduje do nesnesitelna a když vrcholí, samozřejmě plameny, auty a dvěma muži se zbraněmi, z nichž jeden drží v ruce lebku, pořád jste ještě napjatí, protože vítě, že ve filmech Johna Woo občas zařve hlavní hrdina... Jen opět varuji před dabingem...je hrůzný.To mě vážně dokáže zvednout, zvlášť u mých milovaných filmů. :-((( ()

Galerie (25)

Zajímavosti (5)

  • V alternativním konci Tony Leung zabíjí Waise Leeho hned v realitní kanceláři stejným způsobem, jako Waise Lee zabije Jackyho Cheunga v průběhu filmu. Tento alternativní konec byl uzamčen v trezoru na pět let. (tequilla)
  • Ve scéně v baru, kdy jsou tři hlavní hrdinové donuceni panem Leungem každý vypít láhev Whiskey, není kompletní. Chybí část vystřižené scény, kdy všichni tři hlavní hrdinové jsou donuceni vypít moč, což se stane, a pak teprve nastane přestřelka. (tequilla)

Reklama

Reklama