Reklama

Reklama

Jeffrey (Chow Yun-fat) je nájemný vrah. Vezme svou poslední zakázku, aby získal peníze a mohl zaplatit operaci ženě, kterou nechtěně téměř připravil o zrak. Za svou "práci" však nedostane zaplaceno. Naopak je na něj najat profesionální zabiják. Jeffrey se musí spojit s policejním inspektorem (Danny Lee), aby přežil útoky svých bývalých kolegů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (333)

mm13 

všechny recenze uživatele

Killer zastihol vydarený párik Johna Woo a Chow Yun-Fata na absolútnom vrchole. Zvládnuť takýto mix akčného filmu, thrilleru, romantiky, drámy a buddy movie si žiada skutočných majstrov ako na režisérskej stoličke, tak aj v radoch hereckých predstaviteľov. Tu nazaváhal nikto a tak ono balancovanie na hranici gýču víťazí na celej čiare. Obrazovo a emotívne omračujúci výlet do sveta krvavej poetiky ktorý neomrzí. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Děsím se filmů, které mají nabušené hodnocení, jsou legendami svého žánru a já u nich přesto od první minuty trpím. To šílené kombo pohrocených výrazových prostředků akční kinematografie 80. let a celkové vizuální estetiky téhle doby, pro mě bylo něčím, přes co jsem se jako divák nedokázal přenést a ačkoliv jsem si neustále připomínal, že koukám na něco schválně neskutečně přepáleného a přestylizovaného, nemohl jsem se zbavit pocitu, že je Killer prostě jen strašlivý brak. 3/10 ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Přesně takhle nějak by to vypadalo, kdyby se rozhodl dnešní islámský stát točit výchovné ideologické bijáky. Jen hlavní hrdina by nebyl uhlazený charakterní sympaťák, ale uřvaný chladnokrevný debil s rozbitým holícím strojkem a s podobiznou Alláha nad postelí, a těch cca dvě stě lidí, co tady John Woo nechal pojít, by byli prostí občané, co mají rozum a momentální smůlu... Je to přestřelená (záměrně) a neemocionální (nezáměrně), ale tak efektivně a v ohromném tempu natočená nálož čisté filmové akce s příběhem, který drží pohromadě a nesklouzává k parodii sebe sama, až se mi skoro chtělo vlivem cinefilního adrenalinu taky někoho zastřelit. Úžasná práce se zvukovými můstky, vizuálními i zvukovými flashbacky a paralelismy podtrhnutými vtipně variovanými záběry pak posouvá Killera na pozici jednoho z řemeslně nejzajímavějších a nejinovativnějších akčňáků béčkových 80. let. S chutí se tím někdy prostřílím znova.. 85% ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Hard Boiled je jenom jeden a jenom jednou. Killer jde svou vlastní cestičkou dlážděnou stovkami mrtvol, za kterými se neohlíží a Woo se může opět utrhnout z řetězu, aby ukázal vskutku ukázkový příklad dechberoucí akce, z níž Hollywood čerpá ještě dodnes. Neskutečná choreografie a dynamická "našlapanost" drží Killera po celou stopáž v adrenalinovém módu, který z vás přesně dávkuje ty nejnaivnější emoce. Avšak pokud bych chtěl nahlédnout pod slupku scénáře, dočkal bych se jen šustících dialogů, které se snaží povznést tuto do očí bijící řež na nějakou vyšší úroveň s existenciálním přesahem. Něco víc je v tomto případě něco míň. Proto u mě zatím na pomyslném akčním Olympu zůstává nedotknutelný Hard Boiled, jež se podřizuje akci víc než na sto procent a není v něm proto radno hledat nějaký hlubokomyslný příběh, který je stejně jen zástěrkou pro další krvavou lázeň. P.S. Zdá se mi to, nebo je Chow Yun-Fat jako Toshiro Mifune, jenom vyměnil meč za Desert Eagle? :) ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 9/10 Děj 10/10 Hudba 8/10 Efekty 10/10/// +příběh, emoce, akce, přátelstvý, hudba, děj, herci, prostě vše -škoda, že už film skončil/// BOMBA. Nikdy bych nevěřil, že zhédnu film, který překoná všechny hranice a vše co jsem doposud viděl. Velice nadčasový film. Těžko se výjadřit, jen bych opakoval mnohé již vyřčené. Ale jsem uchvácen úplně vším a rozhodně si film dám ještě mnohokrát. Tak mě napadá, že si udělám kolekci azijských filmů. Jo a patřím mezi Killerovce. A to i přesto, že Haird-Boiled je taky slušný. Ovšem tohle překonává všechno./// Celkem 95%/// ()

Galerie (42)

Zajímavosti (21)

  • Pro Sally Yeh byl Killer posledním filmem, který natočila - po něm se rozhodla hereckou kariéru ukončit. (cubajz)
  • Počet mrtvých ve filmu: 120. (Kulmon)
  • Společnost Golden Princess Film, která částečně financovala tento film, sehnal pro film herec Chow Yun-Fat. (Terva)

Související novinky

John Woo remakuje svůj nejslavnější film

John Woo remakuje svůj nejslavnější film

05.05.2022

Čínský filmař John Woo známý pro své kultovní snímky jako Hard Boiled, Tváří v tvář či Killer se po letech konečně dostane k režii remaku svého dost možná nejzásadnějšího filmu. Je jím právě poslední… (více)

Reklama

Reklama