Reklama

Reklama

Mare z Easttownu

(seriál)
  • USA Mare of Easttown
Trailer 1

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

V minisérii Mare z Easttownu se představuje Kate Winsletová v roli Mare Sheehanové, detektivky z pensylvánského městečka. Zatímco Mare vyšetřuje místní vraždu, její vlastní život se pomalu rozpadá. Příběh, který zkoumá temnou stránku uzavřené komunity, je autentickou výpovědí o tom, jak rodina a dávné tragédie ovlivňují naši přítomnost. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (318)

BoPo 

všechny recenze uživatele

Seriál, na ktorý si nikto za rok nespomenie. Teraz strašný hype, pretože je to "iná" detektívka. A teraz si povedzme v čom je "iná". Mare, policajtku, ktorá má na starosti celé vyšetrovanie, postupne spoznáte so všetkými jej povahovými chybami, osobnými starosťami/obavami a vzťahovými problémami. Okrem toho spoznáte celú jej rodinu, ich povahové chyby, osobné starosti/obavy a ich vzťahové problémy. V tejto rodinnej terapii sa odohráva vyšetrovanie v malej komunite, kde sa každý pozná a každý je s každým druhým nejakým spôsobom rodina. Zo začiatku, tak tie tri diely, Vás vyšetrovanie baví a odpúšťate rodinné odbočky. Veľa potencionálnych vrahov, každú chvíľu nový hlavný podozrivý. Bohužiaľ sa časom ukáže, že ide o tuctovú detektívku, ktorú majú odlíšiť dve veci. Spomínaná terapia, ktorú úplne zbytočne preťahuje lesbická dcéra neprinášajúca absolútne nič zásadného, a tak neskutočne smrdí propagandou. Druhým odlišovákom má byť séria záverečných zvratov, ktoré už pomaly nestíhate počítať na prstoch jednej ruky (navyše vždy než príde "šok", tak už všetko diel, pol dielu vopred viete). V konečnom dôsledku zbytočne naťahovaný priemerný detektívny seriál. ()

slord 

všechny recenze uživatele

Výborná detektívka od HBO, ktorá sa už od prvej epizódy zaryje pod kožu a každou ďalšou epizódou som si to užíval viac a viac. Má to výbornú hutnú atmosféru, prepracované postavy a hlavne skvelú Kate Winslet, ktorej táto rola sedla ako ulieta (Emmy proste musí dostať). Vyvrcholenie seriálu bola jedna veľká nálož emócii, kedy som sa neubránil slzám, nepamätám si kedy ma finále nejakého seriálu takto odrovnalo. 10/10 ()

Reklama

sharky 

všechny recenze uživatele

Většinu času spíš sociální drama než detektivka. Ale dobré, poctivé a silné, se správně depkoidní atmosférou a výbornými hereckými výkony, zdaleka nejen Kate Winslet. Závěrečné rozuzlení, překvapení + volba pachatele je spíš z těch slabších. Ale závěr docela silný, silnější, než by člověk na začátku poslední epizody čekal. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Americké silně sociálně laděné krimi drama s až britským vyzněním (dost se podobá třeba britskému krimi seriálu Šťastné údolí atd.) tematizující ženu coby hrdinku. Seriálový portrét sociálně rozvrácené Ameriky, odvrácené strany amerického snu. Komunita jako požehnání, ale i prokletí. Dost mi to rovněž připomínalo kultovní seriál The Killing, zvláště pak jeho americkou verzi - a to nejen kvůli podobně smutné životem decimované policistce (Kate Winslet je tu opravdu skvělá - mimochodem třeba ten její pennsylvánský přízvuk je dokonalý). Vysoký standard produkce HBO byl opět zachován... Doufám, že tento seriál bude mít další série... ()

Radda 

všechny recenze uživatele

Rozjezd byl celkem pomalý, ale od 3. dílo to chytlo závratné tempo a dalšími díly to už je gradovalo až do samého finále. Kate Winslet předvedla opravdu výborný herecký výkon a pochvalu si též zaslouží i Evan Peters, který mě mile překvapil svým charismatem. Jediné co mi tam možná trochu více vadilo, bylo až moc plot twistů, které zejména v posledních dvou dílech samotný děj až moc zbytečně komplikoval. I tak za mě výborný krimi seriál, který už jsem delší dobu opět vyhlížel. Minisérii hodnotím 90%. ()

Galerie (169)

Zajímavosti (25)

  • Ačkoli to producenti vůbec netušili, skutečná Mare z Easttownu (Kate Winslet) existuje. Mary "Mare" Sheehan je z okresu Delaware v Pensylvánii a je kapitánkou basketbalového týmu „The Hawks“. Sheehan sledovala seriál, smála se podobnosti mezi sebou a titulní postavou a stala se její velkou fanynkou. (oli009)
  • Jean Smart (Helen) požádala kostýmní výtvarnici o všití vycpávek na boky a zadek do svých kostýmů, aby vytvořila autentičtější podobu starší ženy. Kostýmní výtvarnice z této žádosti prý byla nadšená, protože po ní herečky nikdy nic takového nežádají. (oli009)
  • Jean Smart (Helen Fahey) se již na začátku natáčení rozhodla, že její postava bude pokaždé něco pít nebo jíst. To je také důvod, proč ve většině scén něco konzumuje. (oli009)

Související novinky

Začalo natáčení Daredevila a Penguina

Začalo natáčení Daredevila a Penguina

07.03.2023

Komiksové projekty se v současnosti netěší takové oblibě, jako v dobách Avengers: Infinity War a Endgame, přesto ale studiím vydělávají stále velké peníze, a tak éry Marvelu i DC směle pokračují dál.… (více)

Seriálový Last of Us až v roce 2023

Seriálový Last of Us až v roce 2023

17.02.2022

Špatné zprávy pro fanoušky herní série The Last of Us. Šéf programu HBO Casey Bloys totiž čerstvě upřesnil, kdy si myslí, že diváci uvidí očekávanou seriálovou adaptaci od Craiga Mazina (Černobyl) a… (více)

Reklama

Reklama