Reklama

Reklama

Mare z Easttownu

(seriál)
  • USA Mare of Easttown
Trailer 2

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

V minisérii Mare z Easttownu se představuje Kate Winsletová v roli Mare Sheehanové, detektivky z pensylvánského městečka. Zatímco Mare vyšetřuje místní vraždu, její vlastní život se pomalu rozpadá. Příběh, který zkoumá temnou stránku uzavřené komunity, je autentickou výpovědí o tom, jak rodina a dávné tragédie ovlivňují naši přítomnost. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (321)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Taková chladná, deúresivní a znepokojující atmosféra amerického zapadákova dotváří charaktery postav úplně sama. Ta mizérie byla přímo hmatatelná. Jsem měla pocit, že se tím sand taky nakazím. Nějak jsem nepostřehla, že se nám Kate Winslet přehrála do rolí babiček. To mi lehce klesla čelist, ale sedlo jí to. Byla jako mare výborná. Prostě jsem jí všechno věřila a sežrala i s navyjákem. Bavilo mě s ní to klubko události rozmotávat a hrabat se při tom v její duši. Tohle je spíše sociální drama než kriminálka. Ta kriminální linie tu slouží jako doplněk nebo jako katalyzátor. Při sledování jsem si vzpomněla na naší Pustinu. Kate Winslet si právem odnesla ocenění, které jí bylo uděleno. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Nejlepší role Kate Winslet? Možná i ano, minimálně z těch, které jsem měl tu možnost vidět a ceny Emmy ji jistě neminou. Zároveň jsem rád, že HBO stále točí tyto starosvětské detektivky, ač to není můj nejoblíbenější žánr, jednou ročně si rád dám (loni výborný The Outsider). Pro mě osobně to nebyla taková šleha, kterou bych si musel ihned pustit celou, resp po týdnech, v době premiéry (nakonec jsem si ji rozdávkoval na celé léto a je pravda, co kritizují někteří škarohlídové, místy je to až příliš překombinované. Na druhou stranu Mare dokáže pravidelně překvapovat až šokovat častými závěrečnými zvraty a na mě to fungovalo moc dobře. Opět se spekuluje o další řadě, ale po zkušenosti například se Sedmilhářkami a plném vytěžení toho světa jsem proti, raději ať vznikne duchovní nástupce, třeba i zrovna s Winslet a jako vždy vynikajícím Evanem Petersem. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Winsletka ušla vskutku dlouhou a plodnou cestu od dob, kdy prkenně pózovala s Rockem Siffredim, jenž odtehdy neušel ani hovno, na přídi apokalyptického parníku a neumětelsky lačně vyhlížela blížící se ledovec. Ze slečny Kopytové vyrostla Paní Herečka, co tuhle místy až nehygienickou vidláckou seržantku Mařku hraje tak, že vám při jejím sledování pomalu začíná smrdět z huby, samovolně se mastí vlasy, neutěšeně se zvětšuje podbradek a na zapařených nohách bují meziprstní mykózy. Ovšem pozor! I přesto všechno bába stále tak nějak zvláštně apeluje, způsobuje takovou až zvrácenou hormonální zmatenost a vyvolává neurčité seksuální pocity. Něco, jako když se vám vlastní bratr náhle vrátí z výletu z Transylvánie a nutí vás, abyste mu říkali „Milado“. Kdyby nebyla tak patnáct až dvacet let nad mou důstojnost a instalační manýry, kdo ví, jestli bych neměl na obrazovce sqrny od jogurtu. Ale dost o mě! Když zcela abstrahuji od všech těch potenciálních gerontoperverzí a parádního Katčina výronu, tedy pardon, chtěl jsem samozřejmě říct „výkonu“, jedná se o veskrze svižný, dialogově vymazlený, svěže neprobuzený a vcelku originální seroš s místy až odpudivou sociologickou sondáží do nevábných niter amerických maloměstských vypatlanců a gřusů. A navíc „takový psychologický“, jak by řekl můj proktolog. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Co je to ten Easttown za klubko hadů? Všichni buď chlastaj, fetujou, prostituujou, případně vše dohromady. Zoufalá komisařka, která se se stejnými problémy potýká ve vlastní rodině, musí čelit v práci kriminálním činům plynoucím z rozháraného zázemí lidí žijících v tomto městě. Není to špatný seriál, má dobré herecké výkony, fajn Kate Winslet v hlavní roli, ale té deprese, beznaděje a zmaru bylo už přece jen trochu moc. Easttown by si měl zaplatit kvalitního vymítače a jeho obyvatelé vyrazit povinně procesím k nějakému poutnímu místu. Jinak se tahle díra propadne rovnou do pekel a svět si leda oddechne. SHRNUTÍ: Jak vyšetřovat zločin ve městě, kde mají všichni něco na triku. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Kdyby byla možnost, dala bych 4 a půl hvězdičky. První díl byl trochu pomalejší a nudnější, ale pak se to začalo hezky rozjíždět a nakonec z toho byla dobrá a napínavá podívaná. Kate Winslet byla skvělá a Jean Smart v roli matky byla ještě lepší, nemohli vybrat lepší herečku. Pár věcí tam bylo opravdu nečekaných a občas jsem si i pobrečela. Viděla jsem ale už daleko lepší krimi thrillery, které mě chytli daleko více. ()

Galerie (169)

Zajímavosti (25)

  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo v Pensylvánii, predovšetkým v mestách Aston, Mont Clare a Phoenixville. Začalo sa v októbri 2019 a pokračovalo až do marca 2020. Pár dní pred dokončením bolo pozastavené kvôli covid-19 reštrikciám. (Real Tom Hardy)
  • Hercům byly nejdříve zaslány scénáře jen k prvním šesti epizodám. Producenti totiž chtěli, aby se herci snažili uhádnout, kdo je vrah, ještě předtím, než obdrží scénář k závěrečnému dílu, čímž si chtěli ověřit, zda je konec skutečně nepředvídatelný. (oli009)
  • Režisér Craig Zobel nabídl Kate Winslet (Mare Sheehan), že upraví erotickou scénu tak, aby nebylo vidět její „vypouklé břicho“, na což herečka odpověděla: „Neopovažuj se to udělat!“ Stejně tak zažádala k předělání plakátu k seriálu, na kterém jí byly proti její vůli odstraněny vrásky a skvrny v obličeji. (filmovyfan)

Související novinky

Začalo natáčení Daredevila a Penguina

Začalo natáčení Daredevila a Penguina

07.03.2023

Komiksové projekty se v současnosti netěší takové oblibě, jako v dobách Avengers: Infinity War a Endgame, přesto ale studiím vydělávají stále velké peníze, a tak éry Marvelu i DC směle pokračují dál.… (více)

Seriálový Last of Us až v roce 2023

Seriálový Last of Us až v roce 2023

17.02.2022

Špatné zprávy pro fanoušky herní série The Last of Us. Šéf programu HBO Casey Bloys totiž čerstvě upřesnil, kdy si myslí, že diváci uvidí očekávanou seriálovou adaptaci od Craiga Mazina (Černobyl) a… (více)

Reklama

Reklama