Reklama

Reklama

Mare z Easttownu

(seriál)
  • USA Mare of Easttown
Trailer 1

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

V minisérii Mare z Easttownu se představuje Kate Winsletová v roli Mare Sheehanové, detektivky z pensylvánského městečka. Zatímco Mare vyšetřuje místní vraždu, její vlastní život se pomalu rozpadá. Příběh, který zkoumá temnou stránku uzavřené komunity, je autentickou výpovědí o tom, jak rodina a dávné tragédie ovlivňují naši přítomnost. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (321)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Na HBO slabé a to nielen po stránke vizuálu (tri ligy za Euphoriou, True Detective, Big Little Lies, ale aj za českou Pustinou), ale najmä scenáru, ktorý je plný dier, má zle vystavané dejové línie, z ktorých mnohé idú do stratena (napr. celá línia so Siobahn je toporná) a množstvo hluchých miest (až slapstick comedy so starou mamou). Okrem toho prostredie je pomerne nedôveryhodné, na to, že sa to tam hemží feťákmi a prostitútkami, je to príliš uhladené. Herci super, rozjazd a záver fajn, ale pospájané je to veľmi kostrbato. Ako výplň voľného času obstojné, ale HBO má vyšší štandard kvality. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Americké silně sociálně laděné krimi drama s až britským vyzněním (dost se podobá třeba britskému krimi seriálu Šťastné údolí atd.) tematizující ženu coby hrdinku. Seriálový portrét sociálně rozvrácené Ameriky, odvrácené strany amerického snu. Komunita jako požehnání, ale i prokletí. Dost mi to rovněž připomínalo kultovní seriál The Killing, zvláště pak jeho americkou verzi - a to nejen kvůli podobně smutné životem decimované policistce (Kate Winslet je tu opravdu skvělá - mimochodem třeba ten její pennsylvánský přízvuk je dokonalý). Vysoký standard produkce HBO byl opět zachován... Doufám, že tento seriál bude mít další série... ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Výhoda této detektivní minisérie není jenom v tom, že v rámci vyšetřování vše orientuje na americké maloměsto, čímž seriálu jako samotnému dost přidává na atmosféře. Ještě větší výhoda seriálu je ta, že Vás jednoduše překvapí kvalitním kriminálním příběhem. Asi tak, jako když si přečtete nějakou detektivku a zhodnotíte ji jako něco, co jste dosud ještě nečetli. Mare z Easttownu je totiž v podobném duchu a to, že Kate Winslet je Mare Sheehan tomu jen a jen přispívá. Neskutečná detektivka. Nenápadná, ale o to skvostnější. ()

Foma 

všechny recenze uživatele

Vynikající Winsletová, zajímavá zápletka, na jedno maloměsto a pár rodin snad až moc koncentrovaná, ale to patří k umění - umět věci zkoncentrovat do potřebného prostoru a času. Ostatní herci taky uvěřitelní, atmosféra Pennsylvánie realistická a hlavně - vyznění díla s vyjádřením potřeby chápat se a odpouštět je vždy aktuální. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Postava Mare mi dala vzpomenout na Branagha a jeho Wallandera. Pomačkaná, v depresi, bez úsměvu a stíhaná jednou ranou osudu za druhou. Jen si to vemte. Hlavní hrdinka se vzpamatovává ze sebevraždy syna, její ex-manžel se chce oženit, doma má kousavou matku a dceru, ke které hledá cestu a k tomu všemu se ještě přidává startost o vnuka, jehož péči si chce vynutit přítelkyně mrtvého syna, která ukončila pobyt v léčebně pro závislé. Zločiny nejhrubšího zrna, které se tu v krátké době odehrají a které musí hlavní hrdinka řešit, jsou pak díky prostředí maloměsta osobní záležitostí. Kate Winslet je skvělá vždy a všude, ale tady svým výkonem vstoupila do úplně jiné dimenze a pro mě je to s konečnou platností herečka č.1. Ostatní herci jí tu víceméně jen přicmrndávají, ale i oni zaslouží absolutorium. Když k tomu ještě přidám brilantní scénář a neméně brilantní režii, vychází mi z toho jedno z nejlepších krimi, co jsem kdy viděl. 100% ()

Galerie (169)

Zajímavosti (25)

  • Toto je úplne prvá rola Kate Winslet (Mare Sheehan) v celej jej doterajšej kariére, v ktorej používala strelnú zbraň. Jej používanie bolo pre ňu udajné veľmi nepríjemné. (Real Tom Hardy)
  • Díky pozitivnímu ohlasu, kterému se minisérie těšila již od prvních epizod, se každý týden zvyšovala divácká sledovanost. Během večera, kdy byla vypuštěna finální epizoda dokonce vůbec poprvé ve své historii kvůli přetížení na několik hodin spadl streamovací server HBO Max. Závěrečný díl byl zároveň nejsledovanější epizodou v historii HBO Max. (oli009)
  • Natáčení probíhalo během pandemie covidu-19. Herci a štáb byli kvůli tomu každý den testováni na přítomnost viru. Celkem bylo provedeno kolem 10 000 testů. (oli009)

Související novinky

Začalo natáčení Daredevila a Penguina

Začalo natáčení Daredevila a Penguina

07.03.2023

Komiksové projekty se v současnosti netěší takové oblibě, jako v dobách Avengers: Infinity War a Endgame, přesto ale studiím vydělávají stále velké peníze, a tak éry Marvelu i DC směle pokračují dál.… (více)

Seriálový Last of Us až v roce 2023

Seriálový Last of Us až v roce 2023

17.02.2022

Špatné zprávy pro fanoušky herní série The Last of Us. Šéf programu HBO Casey Bloys totiž čerstvě upřesnil, kdy si myslí, že diváci uvidí očekávanou seriálovou adaptaci od Craiga Mazina (Černobyl) a… (více)

Reklama

Reklama