Reklama

Reklama

Mare z Easttownu

(seriál)
  • USA Mare of Easttown
Trailer 1

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

V minisérii Mare z Easttownu se představuje Kate Winsletová v roli Mare Sheehanové, detektivky z pensylvánského městečka. Zatímco Mare vyšetřuje místní vraždu, její vlastní život se pomalu rozpadá. Příběh, který zkoumá temnou stránku uzavřené komunity, je autentickou výpovědí o tom, jak rodina a dávné tragédie ovlivňují naši přítomnost. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (321)

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Kate Winslet hraje ženu ve vleklé a hluboké krizi, která hledá sílu žít. Mare je výborná policistka a má pro to mnoho osobních motivací. Její kvality však seriál odhalí jen občasným náznakem, stejně tak se pouze postupně ukazují důvody, proč leckdy tak skvělou vyšetřovatelkou není. Mare se sice přes den prohání po ulicích Easttownu, ale večer ji doma čeká pouze vychlazené pivo, její matka, dcera a vnuk, kterého po sobě zanechal její syn, který spáchal sebevraždu. Domyslete si k tomu skutečnost, že ji na každém kroku pronásleduje minulost včetně nevyřešeného případu zmizení místní dívky. Vyprávění je (alespoň v mezích vyšetřování) založeno na principu, kdy je divák téměř vždy o krok před policií. Z toho pramení očekávání, která jsou následně buď naplněna, nebo vyvrácena. To ale asi žádného diváka, který už má nějakou zkušenost s kriminálními zápletkami, pravděpodobně neohromí tak jako kontrasty, které vytváří Mare tím, kým je v soukromí. To je jen jeden z mnoha prvků, který demonstruje to, jak se minisérie průběžně odklání od hlavní linky zločinu, a zároveň prezentuje skvělý herecký výkon Kate Winslet, v jejímž stínu kráčí Evan Peters alias začínající kolega detektiv. Vyzdvihnout musím také prvky situační komedie, které sérii dodávají nádech originality. - "Doing something great is overrated. Because then people expect that from you all the time." ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Postava Mare mi dala vzpomenout na Branagha a jeho Wallandera. Pomačkaná, v depresi, bez úsměvu a stíhaná jednou ranou osudu za druhou. Jen si to vemte. Hlavní hrdinka se vzpamatovává ze sebevraždy syna, její ex-manžel se chce oženit, doma má kousavou matku a dceru, ke které hledá cestu a k tomu všemu se ještě přidává startost o vnuka, jehož péči si chce vynutit přítelkyně mrtvého syna, která ukončila pobyt v léčebně pro závislé. Zločiny nejhrubšího zrna, které se tu v krátké době odehrají a které musí hlavní hrdinka řešit, jsou pak díky prostředí maloměsta osobní záležitostí. Kate Winslet je skvělá vždy a všude, ale tady svým výkonem vstoupila do úplně jiné dimenze a pro mě je to s konečnou platností herečka č.1. Ostatní herci jí tu víceméně jen přicmrndávají, ale i oni zaslouží absolutorium. Když k tomu ještě přidám brilantní scénář a neméně brilantní režii, vychází mi z toho jedno z nejlepších krimi, co jsem kdy viděl. 100% ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Můj syn se zabil, Lori. Je mi líto, že neumím rozproudit zábavu.“ - „Aby bylo jasno, nikdy jsi neuměla rozproudit zábavu. Všechny od sebe odstrkuješ.“ - „Tebe taky?“ - „Já se ale nedám.“ Jenže aby to nebylo mnohem těžší, než se může zdát…V přehršli nových seriálů jsem vsadil na koně z dílny HBO. A byla to trefa do černého! Kate nezklamala a luxusní prostor, který dostala, využila maximálně. Její ironický, zahořklý, zraněný policejní buldok, který využívá práci k tomu, aby nemusel řešit osobní problémy (při nichž i „uklouzne“), byl jasným tahounem. Tím spíš, když se pohybuje v nevelké, uzavřené komunitě, kde se všichni znají a vědí o sobě doslova vše. A právě vyváženost sociální tématiky spolu s krimi vyšetřováním (falešná vodítka, která diváka umně strhávají ze správné cesty) mě moc bavila. Konec byl možná malinko natažený, ale mělo to svůj důvod. Za mě slabších 5*. „Užila sis to?“ - „Jo, jasně. Jako každej, kdo jde na svatbu exmanželovi.“ - „Ale zvládáš to dost dobře.“ - „Jo, ty tři Bloody Mary předtím mi asi pomohly.“ ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Co je to ten Easttown za klubko hadů? Všichni buď chlastaj, fetujou, prostituujou, případně vše dohromady. Zoufalá komisařka, která se se stejnými problémy potýká ve vlastní rodině, musí čelit v práci kriminálním činům plynoucím z rozháraného zázemí lidí žijících v tomto městě. Není to špatný seriál, má dobré herecké výkony, fajn Kate Winslet v hlavní roli, ale té deprese, beznaděje a zmaru bylo už přece jen trochu moc. Easttown by si měl zaplatit kvalitního vymítače a jeho obyvatelé vyrazit povinně procesím k nějakému poutnímu místu. Jinak se tahle díra propadne rovnou do pekel a svět si leda oddechne. SHRNUTÍ: Jak vyšetřovat zločin ve městě, kde mají všichni něco na triku. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Můj filmový/televizní život se za poslední roky bohužel smrsknul do stavu, který můžu popsat asi takhle: "tak fajn, tahle věc kdysi dávno byla fakt největší pecka, co se jen tak nevidí (Černobyl, Temný případ 1), a další taková událost, o které si budou všichni povídat, přijde zase za xx let, achjo, bůhví, kdy to přesně bude... " No, tak ta událost přišla na přelomu jara a léta 2021, a zase na HBO! ()

Galerie (169)

Zajímavosti (25)

  • Podle režiséra Craiga Zobela byla Kate Winslet (Mare Sheehan) jediná z herců a hereček, která si v momentě, kdy se zrovna nenatáčelo, troufla vrátit se ke svému rodnému přízvuku. Všichni ostatní se báli, že pokud by specifický "Delco" akcent nepoužívali i mimo záběry kamer, tak by ho ztratili. Jednotliví členové štábu zároveň uvedli, že sledovat Kate Winslet, jak nenuceně a plynule přechází mezi "Delco" akcentem a svým britským přízvukem, bylo ohromující. (oli009)
  • Během jednoho natáčecího dne se Kate Winslet (Mare Sheehan) rozhodla zůstat na place přesčas i poté, co měla dotočeno, protože Angourie Rice (Siobhan Sheehan), která hraje její seriálovou dceru, měla večer natáčet intimní scénu v autě. Herečka se dokonce nabídla, že si vleze do kufru a pomůže s koordinací celé scény, aby zajistila, že se mladí herci budou cítit bezpečně. Rice k tomu uvedla, že Winslet prohlásila něco v tomto smyslu: „Budu vaším prostředníkem. Můžete se mnou mluvit o čemkoli. Chci, abyste se cítili pohodlně.“ (oli009)
  • Režisér Craig Zobel nabídl Kate Winslet (Mare Sheehan), že upraví erotickou scénu tak, aby nebylo vidět její „vypouklé břicho“, na což herečka odpověděla: „Neopovažuj se to udělat!“ Stejně tak zažádala k předělání plakátu k seriálu, na kterém jí byly proti její vůli odstraněny vrásky a skvrny v obličeji. (filmovyfan)

Související novinky

Začalo natáčení Daredevila a Penguina

Začalo natáčení Daredevila a Penguina

07.03.2023

Komiksové projekty se v současnosti netěší takové oblibě, jako v dobách Avengers: Infinity War a Endgame, přesto ale studiím vydělávají stále velké peníze, a tak éry Marvelu i DC směle pokračují dál.… (více)

Seriálový Last of Us až v roce 2023

Seriálový Last of Us až v roce 2023

17.02.2022

Špatné zprávy pro fanoušky herní série The Last of Us. Šéf programu HBO Casey Bloys totiž čerstvě upřesnil, kdy si myslí, že diváci uvidí očekávanou seriálovou adaptaci od Craiga Mazina (Černobyl) a… (více)

Reklama

Reklama