Reklama

Reklama

Mare z Easttownu

(seriál)
  • USA Mare of Easttown
Trailer 1

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

V minisérii Mare z Easttownu se představuje Kate Winsletová v roli Mare Sheehanové, detektivky z pensylvánského městečka. Zatímco Mare vyšetřuje místní vraždu, její vlastní život se pomalu rozpadá. Příběh, který zkoumá temnou stránku uzavřené komunity, je autentickou výpovědí o tom, jak rodina a dávné tragédie ovlivňují naši přítomnost. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (318)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Mám rád prekvapenia. Ale tie, ktoré môžem uhádnuť. Aké je krásne, keď nám v seriáli na konci prinesú zvrat alebo prekvapenie, ale také, že si poviete, wow, to je niečo, to som mohol aj predpokladať, aký skvelý výkrut. V tomto seriáli to neprišlo, a preto nechápem, v čom je taký úžasný. Rozuzlenie nikto uhádnuť nemohol, nebolo v tom žiadne extra ohromenie, proste ok, nečakali sme to, ale ani trocha sme to nemohli predpokladať. A preto ten moment úžasu je preč. Samozrejmosťou bolo razenie lgbt propagandy, uchylárna ako normálnosť už od detstva. Myslel som, že to aspoň bude mať nejakú súvislosť s dejom, ale ono nič, bolo to tam len na propagandu. Preto namiesto priemeru dávam len podpriemer. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

skvělá minisérie,která funguje jak v rovině detektivky se silným a překvapivým rozuzlením (které mi došlo až tak minutu před tím než bylo odhaleno),tak v rovině sociální sondy do malého amerického města,kde se všichni znají a všichni jsou svorně v menší čí větší prdeli.Každý má nějakého toho kostlivce ve skříni,ale tady jich bylo opravdu požehnaně.Navíc je to velmi dobře natočené a zahrané - Kate Winslet je boží a krade si většinu série pro sebe,ale ani ostatní se nenechávají zahanbit - a v rámci žánru je to to nejlepší co HBO stvořilo od první řady True Detectve...90% ()

Reklama

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Kate Winslet hraje ženu ve vleklé a hluboké krizi, která hledá sílu žít. Mare je výborná policistka a má pro to mnoho osobních motivací. Její kvality však seriál odhalí jen občasným náznakem, stejně tak se pouze postupně ukazují důvody, proč leckdy tak skvělou vyšetřovatelkou není. Mare se sice přes den prohání po ulicích Easttownu, ale večer ji doma čeká pouze vychlazené pivo, její matka, dcera a vnuk, kterého po sobě zanechal její syn, který spáchal sebevraždu. Domyslete si k tomu skutečnost, že ji na každém kroku pronásleduje minulost včetně nevyřešeného případu zmizení místní dívky. Vyprávění je (alespoň v mezích vyšetřování) založeno na principu, kdy je divák téměř vždy o krok před policií. Z toho pramení očekávání, která jsou následně buď naplněna, nebo vyvrácena. To ale asi žádného diváka, který už má nějakou zkušenost s kriminálními zápletkami, pravděpodobně neohromí tak jako kontrasty, které vytváří Mare tím, kým je v soukromí. To je jen jeden z mnoha prvků, který demonstruje to, jak se minisérie průběžně odklání od hlavní linky zločinu, a zároveň prezentuje skvělý herecký výkon Kate Winslet, v jejímž stínu kráčí Evan Peters alias začínající kolega detektiv. Vyzdvihnout musím také prvky situační komedie, které sérii dodávají nádech originality. - "Doing something great is overrated. Because then people expect that from you all the time." ()

slord 

všechny recenze uživatele

Výborná detektívka od HBO, ktorá sa už od prvej epizódy zaryje pod kožu a každou ďalšou epizódou som si to užíval viac a viac. Má to výbornú hutnú atmosféru, prepracované postavy a hlavne skvelú Kate Winslet, ktorej táto rola sedla ako ulieta (Emmy proste musí dostať). Vyvrcholenie seriálu bola jedna veľká nálož emócii, kedy som sa neubránil slzám, nepamätám si kedy ma finále nejakého seriálu takto odrovnalo. 10/10 ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Podle popisu jsem čekal nudné vesnické redneck drama, ale k mému potěšení se z Mare z Easttownu vyklubala kulervoucí detektivka, která vede jak ve výborném hereckém obsazení, tak v dialozích a stejně tak i příběhu a filmařské kvalitě. Po prvním rozjezdovém díle přichází díl druhý, o kterém můžu říct, že lepší seriálový díl tady dlouho nebyl a takhle napjatý jsem teda nebyl už pěknou dobu, a proto jsem mu napálil rovnou plnou pětku. Další díly už jedou ve stejně kvalitním duchu a líbí se mi fajn vyvýžení osobního rozvoje postav (Kate Winslet, Evan Peters!) i detektivního příběhu. Co možná trochu zklame a proč nejdu do plné palby, že se ke konci trochu ubírá z tempa a poslední dva díly víceméně už jen "dojíždějí" příběh do zdárného konce, ale i tak jsem ze seriálu celkem šťastný a titul 45. nejlepší seriál a 88% je vcelku zasloužený. Ani ne tak kvůli scénáři (který je sice dobrý, ale nikterak originální či neviděný), ale hlavně kvůli plnohodnotnému seriálovému zážitku v čele s hereckou špičkou, která hraje přesvědčivě až za hrob. ()

Galerie (169)

Zajímavosti (25)

  • Toto je úplne prvá rola Kate Winslet (Mare Sheehan) v celej jej doterajšej kariére, v ktorej používala strelnú zbraň. Jej používanie bolo pre ňu udajné veľmi nepríjemné. (Real Tom Hardy)
  • Easttown existuje aj v skutočnosti, taktiež sa nachádza v štáte Pensylvánia a seriálový Easttown je jeho beletrizovanou verziou. Tvorca seriálu Brad Ingelsby sa tam narodil. (Real Tom Hardy)
  • Jméno Mare (Kate Winslet) je vyslovováno téměř stejně jako „mère“, francouzský výraz pro matku. Mateřství a jeho náročnost byly v seriálu zkoumány v mnoha vztazích, přičemž základním tématem byla hloubka mateřské lásky k dětem. (oli009)

Související novinky

Začalo natáčení Daredevila a Penguina

Začalo natáčení Daredevila a Penguina

07.03.2023

Komiksové projekty se v současnosti netěší takové oblibě, jako v dobách Avengers: Infinity War a Endgame, přesto ale studiím vydělávají stále velké peníze, a tak éry Marvelu i DC směle pokračují dál.… (více)

Seriálový Last of Us až v roce 2023

Seriálový Last of Us až v roce 2023

17.02.2022

Špatné zprávy pro fanoušky herní série The Last of Us. Šéf programu HBO Casey Bloys totiž čerstvě upřesnil, kdy si myslí, že diváci uvidí očekávanou seriálovou adaptaci od Craiga Mazina (Černobyl) a… (více)

Reklama

Reklama