Reklama

Reklama

Mare z Easttownu

(seriál)
  • USA Mare of Easttown
Trailer 2

Epizody(7)

Obsahy(1)

V minisérii Mare z Easttownu se představuje Kate Winsletová v roli Mare Sheehanové, detektivky z pensylvánského městečka. Zatímco Mare vyšetřuje místní vraždu, její vlastní život se pomalu rozpadá. Příběh, který zkoumá temnou stránku uzavřené komunity, je autentickou výpovědí o tom, jak rodina a dávné tragédie ovlivňují naši přítomnost. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (318)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Taková chladná, deúresivní a znepokojující atmosféra amerického zapadákova dotváří charaktery postav úplně sama. Ta mizérie byla přímo hmatatelná. Jsem měla pocit, že se tím sand taky nakazím. Nějak jsem nepostřehla, že se nám Kate Winslet přehrála do rolí babiček. To mi lehce klesla čelist, ale sedlo jí to. Byla jako mare výborná. Prostě jsem jí všechno věřila a sežrala i s navyjákem. Bavilo mě s ní to klubko události rozmotávat a hrabat se při tom v její duši. Tohle je spíše sociální drama než kriminálka. Ta kriminální linie tu slouží jako doplněk nebo jako katalyzátor. Při sledování jsem si vzpomněla na naší Pustinu. Kate Winslet si právem odnesla ocenění, které jí bylo uděleno. ()

slord 

všechny recenze uživatele

Výborná detektívka od HBO, ktorá sa už od prvej epizódy zaryje pod kožu a každou ďalšou epizódou som si to užíval viac a viac. Má to výbornú hutnú atmosféru, prepracované postavy a hlavne skvelú Kate Winslet, ktorej táto rola sedla ako ulieta (Emmy proste musí dostať). Vyvrcholenie seriálu bola jedna veľká nálož emócii, kedy som sa neubránil slzám, nepamätám si kedy ma finále nejakého seriálu takto odrovnalo. 10/10 ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Mám rád krimižánr a zbožňuji Kate Winslet, tudíž byla pro mě Mare z Eastownu "darem z nebes". Seriál v sobě umným způsobem snoubí kriminální vyšetřování s hutným rodinně-vztahovým dramatem, a tím se tematicky a dějově rozpíná do šířky, jejíž rozměry a všelijaká zákoutí jsou nadmíru poutavá a překvapivá. Vedle vážné linie se tvůrcům podařilo zakomponovat do děje nejeden úsměvný moment, který do jisté míry zlehčoval vážný tón celé série. Kate Winslet byla naprosto úžasná a bylo skvělé ji vidět v neobvyklé roli vyšetřovatelky zmítané rodinnými démony a minulostí. Dalo by se říct, že detektivní linie je v případě Mare takřka až na druhé koleji, zatímco se do popředí dostávají vztahová dramata, která byla místy vskutku hutná a nepředvídatelná. Rozhodně se nejedná o prvoplánově natočený seriál, nýbrž o kvalitní materiál k zamyšlení, nad kterým bude člověk ještě nějakou tu dobu přemýšlet. ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Kate Winslet hraje ženu ve vleklé a hluboké krizi, která hledá sílu žít. Mare je výborná policistka a má pro to mnoho osobních motivací. Její kvality však seriál odhalí jen občasným náznakem, stejně tak se pouze postupně ukazují důvody, proč leckdy tak skvělou vyšetřovatelkou není. Mare se sice přes den prohání po ulicích Easttownu, ale večer ji doma čeká pouze vychlazené pivo, její matka, dcera a vnuk, kterého po sobě zanechal její syn, který spáchal sebevraždu. Domyslete si k tomu skutečnost, že ji na každém kroku pronásleduje minulost včetně nevyřešeného případu zmizení místní dívky. Vyprávění je (alespoň v mezích vyšetřování) založeno na principu, kdy je divák téměř vždy o krok před policií. Z toho pramení očekávání, která jsou následně buď naplněna, nebo vyvrácena. To ale asi žádného diváka, který už má nějakou zkušenost s kriminálními zápletkami, pravděpodobně neohromí tak jako kontrasty, které vytváří Mare tím, kým je v soukromí. To je jen jeden z mnoha prvků, který demonstruje to, jak se minisérie průběžně odklání od hlavní linky zločinu, a zároveň prezentuje skvělý herecký výkon Kate Winslet, v jejímž stínu kráčí Evan Peters alias začínající kolega detektiv. Vyzdvihnout musím také prvky situační komedie, které sérii dodávají nádech originality. - "Doing something great is overrated. Because then people expect that from you all the time." ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Kate Winslet to nehraje, ale žije. Totálně drsná, ale stále chybující člověk, co má touhy  a slabiny. Klobouček dolů. Celá minisérie je na vysoké úrovni. Americké prdelákovy, kde se všichni znají jménem, život je tam drsný a je uvnitř něco shnilého mám rád a i zde se jim takový podařilo velmi dobře vykreslit. I ty odbočky od hlavního vyšetřování mi nevadily. Co mi tak utkvělo byla scéna když šla Kate Winslet poprvý k psycholožce a já čekal, že jí klasicky bude posílat do prdele, jako drsnej polda a ona jí spíše rezignovaně popsala svůj postoj. Pěkná scénáristická práce. Negativně mi utkvěla scéna, když se její dcera ožrala. Bylo to až komicky špatně zahrané a tak jakoby násilně vložené. Celkově ale naprosto super a absolutorium nedávám, jen díky tomu, že mě to prostě úplně nestrhlo. ()

Galerie (169)

Zajímavosti (25)

  • Jean Smart (Helen) požádala kostýmní výtvarnici o všití vycpávek na boky a zadek do svých kostýmů, aby vytvořila autentičtější podobu starší ženy. Kostýmní výtvarnice z této žádosti prý byla nadšená, protože po ní herečky nikdy nic takového nežádají. (oli009)
  • HBO zpočátku váhalo, když se dozvědělo, že postava Mare (Kate Winslet) nebude nosit make-up, bude mít nemyté vlasy a ještě navíc bude mít nesympatické vlastnosti. Její představitelka Kate Winslet si za tím však stála. (oli009)
  • Jean Smart (Helen Fahey) a Kate Winslet (Mare Sheehan) v některých společných scénách improvizovaly. Štáb kvůli tomu musel neustále potlačovat smích, aby scény nepokazil. (oli009)

Související novinky

Začalo natáčení Daredevila a Penguina

Začalo natáčení Daredevila a Penguina

07.03.2023

Komiksové projekty se v současnosti netěší takové oblibě, jako v dobách Avengers: Infinity War a Endgame, přesto ale studiím vydělávají stále velké peníze, a tak éry Marvelu i DC směle pokračují dál.… (více)

Seriálový Last of Us až v roce 2023

Seriálový Last of Us až v roce 2023

17.02.2022

Špatné zprávy pro fanoušky herní série The Last of Us. Šéf programu HBO Casey Bloys totiž čerstvě upřesnil, kdy si myslí, že diváci uvidí očekávanou seriálovou adaptaci od Craiga Mazina (Černobyl) a… (více)

Reklama

Reklama