Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psychopatický zabiják Emil Fouchon se svou bandou za tučnou odměnu organizují pro zvrhlé zbohatlíky lov na člověka. Protože pečlivě vybírané oběti jsou většinou bezdomovci, kteří nemají žádné příbuzné, běží "obchod" poměrně hladce. Komplikace začnou v okamžiku, kdy se objeví právnička Natasha Binderová, která hledá otce, jenž byl jednou z posledních obětí lovu. Fouchonovi zabijáci by si jistě s takovou komplikací snadno poradili, kdyby se neobjevil námořník Chance Boudreaux. Je mistrem bojových umění a bývalým příslušníkem elitní jednotky. Je však bez peněz a nutně potřebuje práci. Nechá se Natashou najmout, aby pátral po jejím zmizelém otci. Brzy se dostane gangu zabijáků na stopu. Netrvá dlouho a dojde k první divoké přestřelce. Její obětí se stane několik vrahů a policistka Carmine Mitchellová, která Natashe a Chancemu pomáhala při pátrání. Chance s Natashou uprchne do blízkých lesů ke svému strýci Douveemu. V patách jim jsou Fouchon a jeho muži, motivováni velkou finanční odměnou za zabití Chance. Kruh kolem pronásledovaného se pomalu uzavírá. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (355)

Expendable 

všechny recenze uživatele

Film s mým oblíbeným hercem Jean-Claudem Van Dammem.Děj je originální – skupina lidí,která organizuje lov bezdomovců pro bohaté a zvrácené lidi.Také záporáci jsou slušní Arnold Vosloo (Imhotep z Mumie), Lance Henriksen.Van Damme je samozřejmě sám zneškodní.Pamatuji si jak asi 15 minut před koncem řekne Henriksen „štvali jsme pana Buroa dlouhé hodiny, je unavený a zraněný nás je 20 a on je sám“.Pro mě jednoznačně nejlepší Van Dammovo film. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Sice je to dobrá akční podívaná a Jean-Claude Van Damma mám rád, nebo tedy lépe řečeno měl jsem rád hlavně jeho starší filmy, ale tady je to dost přitažené za vlasy. Zápletka by ještě ušla, v té době ještě celkem neokoukaný příběh, kdy si zbohatlíci zaplatí za lov lidí, ale Woo až moc tlačil hlavně na speciální efekty (všechny ty výbuchy, nekonečné zásobníky) až to místy vypadalo trapně. Nevím, co to měli chlapci za kulky v těch samopalech, když po něm stříleli z motorek či vrtulníku (myslím ty obyčejné poskoky, ne lovce), ale zem a stromy vybuchovali jako by drželi v ruce bazuky – v dětství bych jim to možná žral, ale teď už jen kroutím hlavou. Znám ovšem lepší akční filmy, než byl tento, takže dám i tak slušných 60%. Jinak některé hlášky byly skutečně super. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Ako decko som to zbožňoval. Živým terčom v Hollywoode debutoval legendárny ázijský akčný borec John Woo... a tvrdo narazil. Ten film je dodnes po akčnej stránke skvelý, ale je to len také vykastrované čosi v porovnaný s jatkami, aké bol Woo zvyknutý natáčať doma. Peklo zo života mu v USA prekvapivo robil Sam Raimi, režisér Evil Deadu a producent Živého terča, čo je teda fakt posledný človek na planéte Zem, ktorý by mal niekoho cenzurovať. Tvrdil Johnovi, že v americkom filme nemôže tak krvavo odpraviť tak veľa ľudí. Sam Raimi. Raimi! Ten Sam Raimi, ktorí svojho času natáčal najnechutnejšie americké humusy na trhu. Radikálne sa prestrihávalo a John nemal z takéhoto druhu natáčania príjemné pocity, ostatne kto normálny by mal? Našťastie, Živý terč napriek tomu nepôsobím dojmom drastického prestrihávania a dokonca slávil v rámci skromného 18-miliónového rozpočtu slušný úspech (spokojnosť akčnej fanúšikovskej obce, celosvetová tržba temer 80 miliónov) a tak Johnovi bolo umožnené pokračovať v hollywoodskej kariére. Už vo svojom druhom americkom filme, skvelej a charizmatickej Operácii Zlomený šíp, dostal podstatne väčšiu slobodu. A do tretice z toho vypálila Tvár toho druhého, kde mu Michael Douglas dal toľko slobody, že mu na oplátku John vytvoril jeden z najlepších akčniakov desaťročia. A Živý terč? V hlavnej úlohe vtedy ešte úžasný a elektrizujúci Van Damme, proti nemu ukážkový psychopat Lance Henriksen (Terminátor, Votrelci) a sadista Arnold Vosloo ako jeho drsná pravá ruka, skvelá zápletka (lovení bezdomovci, lebo bezdomovci nikomu nechýbajú, nikto ich nehľadá) a už o čosi horší scenár, ktorý sa však dá prežiť. Oproti iným Wooovým filmom to síce pôsobí ako komorná dráma, ale nebojte sa, akcie je veľmi veľa a je čertovsky zručne natočená. Poteší horúca južanská atmosféra famózneho New Orleans a jeho bažinato-lesného okolia. Mimochodom, "len" o 23 rokov neskôr vznikla dvojka so Scottom Adkinsom (aj keď ja by som asi použil výraz remake). Keďže napriek problémom na pľace nakoniec šlo o solídny kinoúspech, jednak dostal Woo na starosť aj hore spomínané hity a jednak sa vyrojila krátka vlna spriaznených "loveckých" titulov (v čele s béčkom Hra o prežitie s Rutgerom Hauerom). ()

gudaulin odpad!

všechny recenze uživatele

Typická nízkorozpočtová akční podívaná natáčená s vědomím, že kvalita dialogů je to poslední, co fanoušky zajímá a s logikou děje si taky hlavu lámat nebudou... Scénář je řiďoučký jak koncentráčnická polévka a Henriksen by si měl dát do pořádku své účty a omezit návštěvu hráčských doupat, aby nemusel brát kšefty v takových béčkových kouscích...Celkový dojem 10 %. Příznivci akčních filmů si pochopitelně mohou několik hvězdiček přičíst, protože John Woo ji jednoduše umí. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Fantastická akce plná orgastických zpomalovaček (byť v první půli jí je bohužel poskrovnu), perfektní záporáci (Henriksen a Vosloo jsou skvěle sehraná dvojice, mezi níž panuje jakýsi až otcovsko-synovský vztah) a Van Damme využitý do posledního úderu. Mít Woo k dispozici alespoň o něco "bohatší" příběh, byl by i jeho hollywoodský debut pětihvězdičkovou záležitostí... 80 % ()

Galerie (67)

Zajímavosti (20)

  • Z celkového rozpočtu 23 milionů amerických dolarů činil Van Dammův honorář 3,5 milionu. (Eldrick)
  • Filmem si Van Damme vysloužil na MTV Movie Awards svou druhou nominaci v kategorii Nejžádanější muž. (Eldrick)

Související novinky

Zemřel herec Wilford Brimley

Zemřel herec Wilford Brimley

02.08.2020

V sobotu v ranních hodinách zemřel americký herec Wilford Brimley. Bylo mu 85 let. Brimley se údajně dva měsíce potýkal s ledvinovými problémy, informaci o úmrtí potvrdila jeho agentka Lynda Bensky.… (více)

Reklama

Reklama