Reklama

Reklama

Poslední akce a Ti Lung končí s organizovaným zločinem. Jeho bratr, policista Leslie Cheung, může být spokojen, jenomže podsvětí se brzy začne mstít... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (149)

mm13 

všechny recenze uživatele

Zaujímavé, že základný kameň Johnovej tvorby akoby skutočne v sebe spájal to najlepšie čo prišlo potom. A Better Tomorrow disponuje melodramatickou rovinou blížiacou sa až k efektu dosiahnutého v Killerovi, naznačuje explozívnosť krvavého kúpeľa v Hard Boiled a nechýbajú mu ani tri základné piliere pravej tragédie: priateľstvo(bratstvo)-nepochopenie-zrada, do epických rozmerov rozprestreté v Bullet In The Head. Ideálny začiatok alebo domýšľavosť spätného pohľadu? Každopádne - ZÁŽITOK!!! ()

Losik 

všechny recenze uživatele

Po Hard Boiled je toto pro mě malé zklamání. Příběh se točí okolo dvou bratrů, kteří se každý vydal jinou cestou zákona. Námět dobrý, ale herec mladšího bratra je otřesný a vypadá jako mladý klučík a všechno jen kazí. Podání příběhu nebylo špatné, ale nebylo to úplně ono. Myslel jsem si, že Yun-Fat Chow bude v hlavní roli a bude to celé o něm, ale záběry a akce s ním byli nejlepší a přestřelka s květináči byla opravdu super. Tak uvidíme co nám přinese druhý díl. Horší 5* ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Lepší zítřek udělal pojem z jména John Woo. Leccos už je ale i na mě moc. Rytíř krvavých baletů ve svém přelomovém projektu (producent Tsui Hark jej vyvedl z tvůrčí krize), kde je přátelství, morálka a hrdinství prezentováno zcela typickým asijským způsobem. Východní mentalita mi ale zřejmě nikdy nepřiroste k srdci, takže když Woo na plátně zrovna neosciluje mezi precizní choreografií, pěstními souboji a svištícími kulkami a nesnímá to několika kamerami, tak to asi není pro mě!! Sic Lepší zítřek v roce 1986 zaznamenal obrovský úspěch, nedostižný akční mistr mě dostihnul až v následujících letech a naplno pohltil až s duem Cage/Travolta. ()

okkac 

všechny recenze uživatele

První klasická "wooovka". Chow Yun-Fat je tu sice jako až třetí hlavní postava, nicméně jeho postava Marka si celý film ukradne spíš pro sebe, hlavně díky skvělé a Johna Woo definující přestřelce v restauraci, kde si Mark schová pistole do květináčů, takže tragický osud dvou bratrů bude pro vás až na druhem místě. A samotný John Woo se zde v několika scénách mihne jako policejní inspektor. ()

Devadesát Dva 

všechny recenze uživatele

Jestliže ze srdce zbožňujete hongkongskou školu (moje jediné setkání v životě bylo na Islandu, kde jsem se studentky z Hong Kongu, co natáčí zvuk mlaskání krávy, zeptal, odkud je, podívala se na nás jen očima, zpoza svých brýlí a řekla "HONG-KONG") 'Lepší zítřek' vás určitě bude bavit. Je tu Yun-fat Chow nebo Chow Yun-fat, pořád to přehazujou, takže člověk nikdy neví, co je jméno a co příjmení. Kosící akce jako vždy. Kvalit 'Killera' nebo především ikonického 'Hard Boiled' to nedosahuje a poněkud se to vleče i přestože je to jen hodina a půl, ale dívat se na to i dnes určitě dá. Vyloženě žánrovka. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (20)

  • Někteří majitelé kin původně vyjádřili obavy producentovi Tsui Harkovi ohledně obsazení Chow Yun-Fata (Mark) ve filmu. I když byl herec velmi populární na televizních obrazovkách, většina jeho filmů v kinech finančně propadla. Chowovi se v průmyslových kruzích dlouhá léta přezdívalo „kasovní jed“. (tequilla)
  • Anglický titul filmu A Better Tomorrow vznikol z prekladu titulu piesne spievanej dvomi deťmi (v mandarínskej čínštine) niekde uprostred filmu. Túto pieseň majú vo zvyku spievať v Číne na Silvestra. (beso74)

Reklama

Reklama