Reklama

Reklama

Alf

(seriál)
Komedie / Rodinný / Sci-Fi
USA, (1986–1990), 35 h 34 min (Minutáž: 18–24 min)

Hudba:

Alf Clausen

Hrají:

Max Wright, Andrea Elson, Anne Schedeen, Benji Gregory, Paul Dooley, Frances Bay, Mihaly 'Michu' Meszaros, Elisha Cook Jr., Glenn Withrow, Holly Fields (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(102)

Členové obyčejné rodiny se ocitnou v neobyčejné situaci, když v jejich garáži přistane mimozemská bytost a stane se jedním z nich. (HBO Max)

Recenze (410)

Dudek 

všechny recenze uživatele

Roztomilý plyšový ufon, Alf, přistál do rodinného domku jedné tradiční americké rodiny. Ze vzájemné konfronatece těchto dvou odlišných druhů tvůrci vytěžili tolik humoru, že by jím mohli ještě pár let zásobovat ostatní seriály a filmy, kde zase dost chybí. Geniální seriál s ještě geniálnějším hlasem Oty Jiráka v hlavní roli... ()

Yoss 

všechny recenze uživatele

Alf mi ozaj prirástol k srdcu a pri ňom dokážem ako pri malom množstve, veľmi malom množstve prijať aj slovenský dabing. Výborný Dančiak tu odviedol kus práce, až takej, že možno ani sám nechcel aby sa toľko s postavičkou chlpatého otravu spájal. Štyri série boli naplánované tak akurát, aj keď je pravda, že by som ešte nejaké zniesol. Výborný a vydarený rodinný sitcom 80. rokov, ktorý si nemôžete neobľúbiť. ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrný a díky hlavní postavě i originální sitcom, celkem vtipný, jak už to u sitcomů bývá, v české lokalizaci se skvělým dabingem (dlouho jsem měl pak spojený hlas Oty Jiráka právě s Alfem)... Navíc hlavní hrdina má mimo chlupů, mimozemského původu, nezměrné chuti k jídlu i charisma... Mimozemšťan nemusí být nutně jen vetřelec, může být i...Alf...:-) ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

S Alfom to bývali pekné večery. U nás na Slovensku sa s ním spája osoba Stanislava Dančiaka, ktorý ho skvele daboval. Povestný humor tejto postavičky, apetít na mačky, dlhé volania cez telefón, dokonca aj domov sa pokúšal volať, :) to je nezabudnuteľné. Rodinka mi prišla dosť nesympatická a záver seriálu úplne zničil veľa pozitív, ktoré sa črtali. Táto vynaliezavá, sarkastická, chlpatá obluda s magnetom na problémy sa mi celkom páčila, no prostredie bolo slabé. Alf je kultová postavička, tak ako E.T. a mal niečo do seba. ()

jakeer 

všechny recenze uživatele

Update 01/2022: V 90. rokoch sme na Markíze v každý všedný deň o 19:30 pozerali všakovaké americké sitcomy a ja som si Alfa pamätal ako ten najdetinskejší. Teraz, na prelome rokov 2021/22 som si ho neplánovane pozrel znovu celý a aj terajšou optikou musím povedať, že patril k tým najdospelejším komédiám, ktoré v tom čase vznikli. Dokonca by som povedal, že zostarol s väčšou cťou, ako o generáciu mladší Krok za krokom. Na konci osemdesiatych rokoch, keď ešte ľudia pozerávali televíziu, tvorcovia určie verili na to, že sitcom pre komerčný úspech musí k obrazovkám pritiahnuť celú rodinu. A Alf sa stal etalónom rodinných sitcomov. Epizódy boli na jedno kopyto - kontrast medzi nudnou americkou rodinkou a výstredným mimozemšťanom. A fungovalo to. Hoci Tannerovci boli učebnicoví slušňáci (a teda si boli podobní), Alf mal s každým rodinným príslušníkom jedinečnú chémiu. Aj klišoidné témy rodinných sitcomov ako napr. predmanželský sex adolescentov tu boli poňaté veľmi dospelo. Mne sa narozdiel od ostatných páčili všetký štyri série - až na druhú polovicu tej poslednej, vďaka čomu aj rozpačité a náhle ukonečenie celého seriálu prijímate bez sĺz. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (89)

  • Když Alf jmenuje trpaslíky, tak řekne Dulík, Bubík a Kulík. Naráží tím na seriál My z Kačerova (od r. 1987). (Duoscop)
  • Těhotenství Kate Tannerové (Anne Schedeen) není předstírané. Herečka skutečně v průběhu natáčení čekala dítě a tvůrci této skutečnosti využili k rozšíření filmové rodiny. (Robbi)
  • Obrovskou popularitu měl seriál v bývalé NSR, ovšem městečku Alf situovaném v ústí řeky Moselle přinášel jisté problémy. Fanoušci filmu kradli soustavně tabule s názvem města, až radnice rozhodla objednat velké množství originálních cedulí jako prodejních suvenýrů. (Robbi)

Související novinky

Gangsterka Sexy bestie dostane prequel

Gangsterka Sexy bestie dostane prequel

20.08.2018

V době, kdy se už chystá i nový ALF, asi nikoho nepřekvapí, že Hollywoodu dávno přestalo být cokoliv svaté. Každopádně jednou za čas přijde i oznámení, které zase nezní tak špatně, a kupodivu vlastně… (více)

Reklama

Reklama