Reklama

Reklama

Alf

(seriál)
Komedie / Rodinný / Sci-Fi
USA, (1986–1990), 35 h 34 min (Minutáž: 18–24 min)

Hudba:

Alf Clausen

Hrají:

Max Wright, Andrea Elson, Anne Schedeen, Benji Gregory, Paul Dooley, Frances Bay, Mihaly 'Michu' Meszaros, Elisha Cook Jr., Glenn Withrow, Holly Fields (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(102)

Členové obyčejné rodiny se ocitnou v neobyčejné situaci, když v jejich garáži přistane mimozemská bytost a stane se jedním z nich. (HBO Max)

Recenze (410)

balcazar 

všechny recenze uživatele

Ja si nemôžem pomôcť, u mňa jasných 5 hviezd. Dialógy síce miestami nie príliš dotiahnuté, no pri Alfových hláškach v spojení s úžasným dabingom Stana Dančiaka ma ide od smiechu roztrhnúť. Keď sa pridá absolútny opak Alfovej osobnosti - suchár Willy, ktorého ide z každého mimozemšťanovho kúsku rozdrapiť či šibnutí susedia Ochmonekovci(na to priezvisko veru nezabudnem), máme namiešaný skvelý sitcomový koktejl. ()

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Na tomto som vyrastal. Cynický chlpatý ufónec z Melmacu a jeho konfrontácia s ukážkovou americkou rodinkou dáva vzniknúť neskutočne vtipným situáciám, skečom a hláškam. Alf je pre mňa obrovská srdcová záležitosť a tie skeče ma dokážu rozosmiať rovnako, ako pred 10 rokmi. A dabing Stana Dančiaka to dvíha do nebies... (9/10) ()

Reklama

Melies 

všechny recenze uživatele

8 / 10 Na to, že z neho plyš padá na podlahu takmer v každej scéne, ide o až nadmieru podarený seriál s absolútne geniálnym dabingom Stana Dančiaka a niektorými scénkami, ktoré mi zostanú v pamäti vyšité zlatým písmom. Päť hviezdičiek nedávam len preto, lebo som si dal záväzok, že ich dám len filmom a seriálom, bez ktorých si svoj život neviem vôbec predstaviť, a pravdu povediac, život bez Alfa si predstaviť dokážem. Aj tak by ale v telke už konečne mohli dať reprízu, čert to ber!!! ()

bloodline 

všechny recenze uživatele

ALF patril k neodmysliteľnému komediálnemu folklóru počas môjho detstva a dospievania a aj v dnešných časoch neodolám tomuto, občas plytkému, humoru. Hlas Stana Dančiaka sa zapísal do zlatého fondu dabingu a s viac nekorektným či obscénnym humorom by to bola jazda hrdelného smiechu na plné gule. Prvé dve série rezonujú na bránici ako koncert Petra Stašáka na Live Aid. V druhom polčase postupne dochádza invencia a úplnej spokojnosti nelichotili ani zbytočné personálne rošády vo vedľajších postavách. 4 a 1/2* ()

lamps 

všechny recenze uživatele

S přibývajícími epizodami sice kvalita dosti kolísá, ale i tak se stále jedná o jeden z nejvtipnějších a nejpovedenějších amerických sitcomů, jaký se kdy dostal na naše televizní obrazovky. Plyšový a nenažraný mimozemšťan ALF je naprosto boží postava, kterou si musí každý okamžitě zamilovat, a jeho komplikované soužití s obyčejnou americkou rodinkou vždycky zaručeně pobaví. Z pohledu českého diváka musím zmínit i fenomenální dabing Oty Jiráka, který Alfa nádherně zdobí a je určitě mnohem lepší než ten slovenský. Pryč jsou sice ty doby, kdy jsem u toho denodenně vysedával, ale i po těch letech se na ALFA vždy rád znovu podívám. Až budou lidé cestovat do vesmíru, chci za každou cenu navštívit Melmec :-) ()

Galerie (72)

Zajímavosti (89)

  • Obrovskou popularitu měl seriál v bývalé NSR, ovšem městečku Alf situovaném v ústí řeky Moselle přinášel jisté problémy. Fanoušci filmu kradli soustavně tabule s názvem města, až radnice rozhodla objednat velké množství originálních cedulí jako prodejních suvenýrů. (Robbi)

Související novinky

Gangsterka Sexy bestie dostane prequel

Gangsterka Sexy bestie dostane prequel

20.08.2018

V době, kdy se už chystá i nový ALF, asi nikoho nepřekvapí, že Hollywoodu dávno přestalo být cokoliv svaté. Každopádně jednou za čas přijde i oznámení, které zase nezní tak špatně, a kupodivu vlastně… (více)

Reklama

Reklama