Reklama

Reklama

Alf

(seriál)
Komedie / Rodinný / Sci-Fi
USA, (1986–1990), 35 h 34 min (Minutáž: 18–24 min)

Hudba:

Alf Clausen

Hrají:

Max Wright, Andrea Elson, Anne Schedeen, Benji Gregory, Paul Dooley, Frances Bay, Mihaly 'Michu' Meszaros, Elisha Cook Jr., Glenn Withrow, Holly Fields (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(102)

Členové obyčejné rodiny se ocitnou v neobyčejné situaci, když v jejich garáži přistane mimozemská bytost a stane se jedním z nich. (HBO Max)

Recenze (410)

duklak2 

všechny recenze uživatele

Tento záhadný tvor z vesmíru mě kdysi dávno velmi bavil. Vzpomínám si, že vypadal tak trochu prapodivně. Něco mezi (no, to bych si raději nechal pro sebe) :-). Havaroval se svým létajícím talířem a spadnul do nějakého baráku a pak se u nich zabydlel a prožíval s rodinou všechny jejich starosti i radosti. Byl to dobře natočený sitcom a pěkně mě pobavil a vždycky jsem se těšil na další díly. Měla by ho Prima (emiéra) :-) vytáhnout z trezoru a „oživit“ pro mladší generaci, neboť by si Alfa určitě zamilovali, tak jako já. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Creator: Paul Fusco, Tom Patchett .. Autory seriálu nepochybně inspiroval ET mimozemšťan. Trochu upravili vizáž emzáka do podoby plyšového zvířátka a nechali jej ztroskotat do soukromí Americké rodinky jako posledního zástupce zničeného rodu. Ano, námět je silně neoriginální, ovšem obsah je parádní. Slovní přestřelky a hlášky jsou parádní. Přesto, jako drtivá většina seriálů, postupně ztrácí náboj až do úplného vychladnutí. __ A jelikož kočky nesnáším, klidně bych tu na zemi několik Alfů přivítal.. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

S přibývajícími epizodami sice kvalita dosti kolísá, ale i tak se stále jedná o jeden z nejvtipnějších a nejpovedenějších amerických sitcomů, jaký se kdy dostal na naše televizní obrazovky. Plyšový a nenažraný mimozemšťan ALF je naprosto boží postava, kterou si musí každý okamžitě zamilovat, a jeho komplikované soužití s obyčejnou americkou rodinkou vždycky zaručeně pobaví. Z pohledu českého diváka musím zmínit i fenomenální dabing Oty Jiráka, který Alfa nádherně zdobí a je určitě mnohem lepší než ten slovenský. Pryč jsou sice ty doby, kdy jsem u toho denodenně vysedával, ale i po těch letech se na ALFA vždy rád znovu podívám. Až budou lidé cestovat do vesmíru, chci za každou cenu navštívit Melmec :-) ()

Stružák 

všechny recenze uživatele

Alfa jsem samozřejmě sledoval jako malej a kdysi se mi hrozně líbil. Když seriál sleduju dneska, jsem po necelejch dvou sériích trošku na rozpacích. Pár vtipnejch momentů tam je, ale scén, kde bych se vysloveně smál nahlas, zase tolik není. Paradoxně o nejvtipnější momenty se kromě Alfa staraj spíš vedlejší postavy. Výborná je Katina matka, o spoustu zábavy se starají sousedé Ochmonekovi. Jinak rodina Tannerových mi přijde taková suchá a nesympatická, obzvlášť Lynn s Brianem. Alf jako seriál k večeři nebo snídani bude fungovat pořád dobře, ale že bych se musel k některejm dílům jó vracet, to snad ani ne. ()

pepa3rd 

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem se vrátil nějakých patnáct let zpět a pár (desítek) večerů strávil znovu u tohohle vynikajícího sitcomu. No a výsledek? Nebudete mi to věřit, ale ačkoliv jsem si pamatoval, že se jedná o skvělý komediální seriál, tak moje očekávání opět překonal. Dokonce tak, že jsem se musel podívat na své hodnocení a ty čtyři hvězdy, které jsem mu po paměti při hodnocení přiřknul musím zvýšit na plnohodnotných pět. V průměru si zaslouží jednotlivé díly nejmíň 90 %. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (89)

  • Jedná se o speciální dvoudíl odpovídající 12. a 13. dílu druhé série původního seriálu Alf (od r. 1986). (Dreamiest)
  • V slovenčine nadaboval hlavnú postavu Stano Dančiak, ktorý ale seriál nepovažuje za svoj dabingový vrchol. Napriek tomu jeho kniha spomienok z pera Jána Štrassera dostala názov Stano "Alf" Dančiak. Dokonca má vo svojej obývačke uložené dve plyšové postavičky. (Zdroj: Eurotelevízia) (kacer4)
  • Když Alf jmenuje trpaslíky, tak řekne Dulík, Bubík a Kulík. Naráží tím na seriál My z Kačerova (od r. 1987). (Duoscop)

Související novinky

Gangsterka Sexy bestie dostane prequel

Gangsterka Sexy bestie dostane prequel

20.08.2018

V době, kdy se už chystá i nový ALF, asi nikoho nepřekvapí, že Hollywoodu dávno přestalo být cokoliv svaté. Každopádně jednou za čas přijde i oznámení, které zase nezní tak špatně, a kupodivu vlastně… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno