Reklama

Reklama

Alf

(seriál)
Komedie / Rodinný / Sci-Fi
USA, (1986–1990), 35 h 34 min (Minutáž: 18–24 min)

Hudba:

Alf Clausen

Hrají:

Max Wright, Andrea Elson, Anne Schedeen, Benji Gregory, Paul Dooley, Frances Bay, Mihaly 'Michu' Meszaros, Elisha Cook Jr., Glenn Withrow, Holly Fields (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(102)

Členové obyčejné rodiny se ocitnou v neobyčejné situaci, když v jejich garáži přistane mimozemská bytost a stane se jedním z nich. (HBO Max)

Recenze (410)

Fr 

všechny recenze uživatele

ALF – druh Atypické Lidské Formy....... /// Je chlupatej, těžkej a žvaní. Spadl z planety Melmec (která vybouchla při jaderný katastrofě), jmenuje se Gordon Shumway, je mu 220 let a jestli se Otovi Jirákovi něco povedlo, tak je to tenhle mimozemšťan! (Soráč Oto!) Seriál si dlouho drží solidní laťku, hlavně v díky perlám, který ALF vypouští z ....asi pusy. Pro Tannerovi je něco mezi mutantem a synem, ale bohužel má problémy s dodržování pravidel (všech!). Protože mu připadaj vtipný třeba rozsypaný připínáčky na podlaze, ryba v sušičce, stříkací kytka, umělý zvratky.... jejich domácnost je nabitá akcí a seriál plnej humoru, kterej ocení nejen děti. No a to nejdůležitější – STRAŠNĚ RÁD JÍ (má to spolu se zálibou pro TV po matce, po otci všechno rozbíjí...). Nejradši má všechno obložený vším, no a speciální zálibu má v kočkách. Tak vám nevím. Asi mě tenhle týpek, kterej jednomu z Vetřelců dluží prachy, nepozorovaně plivl do polívky (protože tak se na Melmecu vytváří pevný pouto). Už hodně let mám připravený žvejky s příchutí ,,Mourek a Perská“ a jsem kdykoliv ochotnej sledovat tenhle rodinnej seriál v hrůzostrašný kvalitě. Ti co mě znají ví, že je to veliká oběť! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chystám se založit firmu na ,,Distribuci hlenů“. 2.) Chystám se odhalit tajemství, že u Pluta jsou další dvě planety – Elvin a Dave (na Elvina zvlášť bacha, je tam hrozná zatáčka...). 3.) Všem tvrdím, že se Sněhurkou bydlí sedm smrtelnejch hříchů. /// PŘÍBĚH **** HUMOR *** AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Tohle byl svého času velmi populární sitcom, který mě spíše štval. Viděl jsem několik dílů a moc se nebavil. Alf mi přišel vlezlý, rodinka nebyla taky extra sympatická, štval mě i zvědavý soused, ze kterého byl vždy vidět jen vršek hlavy (bylo to tady?) a vůbec jsem se u toho moc nesmál. To je asi největší chyba sitcomu, že nepobaví. Jediné pozitivní byl skvělý dabing Oty Jiráka. Občas si zavzpomínám a pustím si některé díly mých oblíbených seriálů z mládí, Alf to ovšem nikdy nebude, slabé dvě hvězdy. ()

Reklama

walkingdead 

všechny recenze uživatele

Povedený sitcom s hodně netradiční hlavní postavou, kterou výborně nadaboval Ota Jirák. Postupně bylo stále těžší vymýšlet další šílenosti, které mohou mimozemšťana napadnout a kvalita šla lehce dolů. Konec byl divný, asi se počítalo s další řadou, ale ta už nepřišla (místo ní po pár letech natočili průměrný film). ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Tři písmena, která nás v dávných dobách, kdy ještě David Hasselhoff mluvil s dopravními prostředky, učila společně s Krokem za Krokem a Plným domem, co že to vlastně je ten sit-com. Dal jsem si po několika dekádách repete a pořád to tam je. Jednoduchý humor založený na rovnici mimozemšťan ve vaší domácnosti rovná se nemalé náklady, který si najde své fanoušky i za další desítky let. Nebál bych se tohoto kočky požírajícího Melmecana titulovat přídomkem „klasik svého oboru“. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Willie, len ti chcem povedať, že tú tvoju tortu som zjedol.“ – „No, čo už.“ – „Aj sviečky.“ Mám rád tohto vynaliezavého, fotogenického, narcisovského, chlpatého, sarkastického a nenažratého hajzlika Alfa (Astronautická Lietajúca Forma). Nemôžete sa naňho hnevať. Vďaka tejto charakteristike sa tento plyšový obyvateľ planéty Melmac, Gordon A. Shumway, razantne vynára z vôd rodinného sitkomu. Ustavične niečo vyvádza (občas to myslí dobre), privádza „svoju“ rodinu na kraj nervového záchvatu (napr. vyrušovaním tesne pred začatím sexuálnych radovánok), chce „volat domů“, ale cítime, že keď (ak) k tomu dôjde, nebude odchádzať rád. Medzi každou postavou je úplne iný vzťah, takže vznikajú kombinácie (vrátane kocúra), ktoré nenudia. Hoc je u nás tento skvelý sitkom nepochybne kultový, v krajine svojho vzniku nejaký enormne závratný úspech nedosiahol, dočkal sa len troch sezón + mizerného celovečeráku s bezradným Miguelom Ferrerom. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (89)

  • V epizóde s názvom "La Cucaracha: Šváb" sa Alf zatvorí v kúpeľni. Obrovský šváb začne prerážať cez dvere za hlasného Alfovho kriku. Táto scéna odkazuje na svetoznámu scénu z filmu Osvietenie (1980). (canucks333)
  • ALF bol v zozname TV Guide „25 najväčších sci-fi legiend“ zaradený na 8. miesto. (Raccoon.city)
  • Kate (Anne Schedeen) ve 13. díle říká, že je jedináček. V jiných dílech, například v epizodě  "Kosmická škytavka", se však dovídáme, že má sestru. (Ivousx.y)

Související novinky

Gangsterka Sexy bestie dostane prequel

Gangsterka Sexy bestie dostane prequel

20.08.2018

V době, kdy se už chystá i nový ALF, asi nikoho nepřekvapí, že Hollywoodu dávno přestalo být cokoliv svaté. Každopádně jednou za čas přijde i oznámení, které zase nezní tak špatně, a kupodivu vlastně… (více)

Reklama

Reklama