Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Wednesday vyhodí ze školy kvůli nádherně krutému vtípku, a tak ji její rodiče zapíšou na Akademii Nevermore, kde se do sebe kdysi zamilovali. (Netflix)

Recenze (68)

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna copatá rebelka a na platformě Netflix si mnou ruce. Sonnenfeldův (hlavně zaoceánský) fenomén z první poloviny 90. let s kouzelnými rodiči Raúlem Juliou a Anjelicou Huston i ďábelskou dcerkou Christinou Ricci mě pokaždé pobaví, seriálová Wednesday se chce zalíbit všem. Dospívajícím i jejich rodičům. A právě všechny ty středoškolské sváry, záhady i trable dospívání (zatím) úplně nestrhnou. Dravé piraně fajn, nicméně podobných překvápek to chtělo víc. ()

Thalin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhodovala jsem se, zda dát tři nebo čtyři hvězdy, protože to bylo tak na hranici. Ortega hraje skvěle dívku bez emocí a výrazů, ale místy je to trošku přehnané. Jako sledovat budoucího sériového vraha ve školních letech. Nepůsobí to zkrátka tak nadneseně, jako v předešlých verzích Wednesday. Viděla jsem sice jen filmy a původní seriál o Addamsových, ale nepamatuju si, že by tam Wednesday projevovala až takový odpor ke své rodině a k matce obzvlášť. Tady každým svým slovem k rodičům dává najevo, jak jimi pohrdá a štvou ji. To mi tam trošku nesedělo. Neustálé urážení všech kolem bylo taky místy trošku zbytečné. Ale zahrála to dobře, o tom žádná.  Ale zasenevím, jak je to v komiksech. Každopádně vizuálně vypadá seriál dobře. Nevermore je taková kombinace gothiky, ponura a moderna. Ale opět, jako v každém seriálu o mladých od Netflixu, to už z kraje tlačí na třídy, postavení, rozdělování a kraviny ohledně sociálních sítí. Takže vlastně nic odlišného od jiných seriálů z prostředí střední školy. Jen tady do školy chodí i upíři, vlkodlaci a sirény. Uvidím, jestli tohle přidání fantasy žánru bude dělat dobrotu nebo ne. V seriálu na podobné věci byly jen narážky, ale třeba pravý vlkodlak se tam neobjevil, pokud vím. Stejně tak přidání jasnovideckých schopností Wednesday. Snad se tady nepřepálí ta hranice, kdy z toho bude jen cringe rádoby fantasy v čele se známou pesimistkou. ()

Reklama

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Wednesday Addams je problémové dievča, ktoré už vyrazili so šiestich škôl a tak sa dostáva do Akadémie Nevermore ktorú navštevujú zaujímavé deti. V okolí sa ale deje niečo záhadné a lesmi sa potuluje vrah. Prevedenie: Tých imbecilov, ktorý sa podieľali na českej lokalizácií k tomuto seriálu by som dal zbičovať. Nevermore - NikdyVíce? Vážne? Potom prečo aj Wednesday nevolajú Streda? Kde je kurva tá hranica v tom českom debilnom dabingu? To ale stále nie je tá najiritujúcejšia vec. najviac ma mrzí iba veľmi chabý Burtonov rukopis, neviem či ho Netflix drži za gule alebo len už má jednoducho na háku ale je to chabé. Miestami zábavná teenege zlátanina, ktorú nad vodou priemerna drží iba dokonalá Ortega. A k tomu kastingu na Gomeza sa radšej nebudem ani vyjadrovať - grcám žlč.  65% ()

quido_zidle 

všechny recenze uživatele

Překvapení. Máme tu malinkou, klišoidní Netflix superstrongirl jako v asi deseti dalších jejich sračkách(překvapivě ale není ani lesba, ani černoška hmm...) a ono to funguje...! Pustil jsem si to u snídaně, s tím, že to určitě v půlce dílu vzdám. A ono ne, vtáhlo mě to do děje, má to vtip, náboj, děj, nápad, herce, režii, kameru i vizuál. Takhle kdyby natočili Harryho Pottera, tak bych u něho určitě neusnul... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhodne ma najviac na pilote seriálu z dobre známeho vesmíru bavili Wednesdayine hlášky. Asi budú v tejto kadencii pokračovať naprieč celou sériou. Už menej ma bavil svet, do ktorého je príbeh jej školských rokov zasadený. Rozohráva sa tu väčšia fantasy zápletka v štýle Harryho Pottera a či som zrovna na to v prípade Addamsovcov pripravený, si nie som istý. Burtona príliš necítiť, snáď až na vizáž hlavnej postavy a interiér jej izby. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (6)

  • Telefónne číslo, na ktoré má Tyler zavolať, je (413)555-1938, pričom posledné štyri číslice z roku 1938 sú rokom, keď časopis The New Yorker prvýkrát uverejnil komiks Charlesa Addamsa "Rodina Addamsovcov". (molcan2)
  • Na začátku epizody zazní píseň „Non, Je Ne Regrette Rien“ od Édith Piaf. (Duoscop)
  • Keď riaditeľka Weemsová vysadí Wednesday na terapii, na budove terapeuta je nápis Millar & Gough Realty. Alfred Millar a Miles Gough sú tvorcovia seriálu. Spodný údaj na tabuli je "N. Testa", čo je odkaz na spolupracujúcu producentku Natalie Testa. (molcan2)

Reklama

Reklama