Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sedm smrtících zabijáků a jejich souboj o milionovou odměnu. Skvělá hvězdná sestava - Ben Affleck, Andy Garcia, Ray Liotta, Jeremy Piven, Ryan Reynolds, Alicia Keys a Common - dělá z filmu Sejmi eso ten nejžhavější akční hit roku. Film natočil Joe Carnahan - uznávaný režisér filmu Narkotika. Když mafiánský boss vypíše odměnu milion dolarů na pochybného lasvegaského varietního umělce Buddyho ‚Eso‘ Israele, který začal donášet FBI, raději pro něj federálové připraví luxusní úkryt. A tak zatímco si Buddy krátí čas v náruči žen, alkoholu a drog, brousí si na něj zuby pestrá směs odporných mafiánů, zuřivých zabijáků a bezcitných nájemných vrahů. Ti využijí cokoliv včetně motorové pily, granátů, brokovnic a nožů, jen aby Buddyho zlikvidovali a získali pro sebe lákavý milion dolarů. (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (410)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Nevydarený zlepenec x-tej variacie gangsterky a la Richie s nedoveryhodnou vyhybkou v zavere do vaznej "dramy" a s otravne premrstenym, zaverecnym twist-pointom. Neskutocne natahovane na dany zaner slabymi "hlaskami" a dialogmi. Navyse, aj akciu Carnahan prestiera iba v kolajach premieru a strihove finesy (tak v obrazovej ako i audio zlozke) taktiez neprinasaju nic nove. Aj na jedno pozretie nevyrazne krmivo. 40-50% ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Clint Mansell: 1. Surveillance (I-Spy and the FBI) ,2. Yo'te Queiro (Oh Ma Corazon) ,3. Smokin' Aces' ñ Its Buddy's WorldÖ ,4. Three for the Roadkill ,5. Welcome to Tahoe! ,6. Shellshock (Another Day, Another Dollar!) ,7. Aftermath (Body Count) ,8. Dead Reckoning ()

Reklama

Lateef 

všechny recenze uživatele

Úvodní expozice a představení nájemných vrahů se protáhlo do třiceti minut, které jediné měly v náznacích decentní příchuť nudy. Zbytek filmu je jeden ohromný vír, který se roztočil při prvních záběrech na inkriminovaný hotelový apartmán a od té doby mě drtil náporem klipově sestříhaných scén, konfrontací zabijáků a demoliční přestřelkou, při které zařve více než polovina filmových postav. A pak přichází finále s pointou, za kterou by se nemuseli stydět ani tvůrci série Saw a která je trochu pochybná. Nicméně Ryan Reynolds ji vyřeší po svém. Všichni herci, až na tu černošku s puškou, suproví. Spousta drobných skvělých vychytávek (karetní triky Esa). Charizmatičtí záporáci (hlavně Tommy Flanagan). Scéna, která mě praštila po hlavě: výtahová přestřelka mezi agentem a nájemným vrahem. 17 miliónů dolarů(rozpočet)/54 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Nin 

všechny recenze uživatele

No, na to, jaký má film námět (spoustu nájemnej vrahů jde po jednom obzvlášť vypečeným úlovku) a jakou má svižnou režii, tak se moc akce člověk nedočká... I když některé akční scény stojí za to, některé postavy jsou velmi zajímavé (bratři-náckové sou prostě best :), tak postupně se tempo filmu začne zpomalovat a začne být nudnější a téměř bez žádnýho drivu. Naštěstí je tu s úchylnejma postavama, taky pár dobře úchylných scén (Matthew Fox, babička s vnukem karatistou...), které skvěle zabaví, ale do filmu je našroubovaná taky jakási velkolepá zápletka s velkolepým zvratem o původu jednoho mafiána, co mě teda absolutně nezajímala a následné vysvětlování, provázané rádoby smutnýma scénama (takovej masakr, béé... :,( ) byl jako pěst na oko. Příště víc akce, prosím! (7/10) ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Za celý film jsem nebyl schopen pochopit, proč Affleck má všude (trailer, plakát) místo na výsluní, když ho zabijou hned na začátku, ale jinak OK. Pan režisér se asi snažil napodobit šílený styl Guye Ritchieho, bohužel zůstalo jen o nápadu a samotná realizace skončila hrozně. Příběh skoro nulový, některé scény skoro nepochopitelné a vůbec celý film se tak nějak divně vleče (i když skončí rychle). Velkým plusem snímku se tak ve finále stávají všichni zabijáci, kteří se likvidují rychlostí kulového blesku, takže občas zamrzí, že si je člověk ani moc neužije. A pokud by se měl film přiblížit když ne po příběhové, tak aspoň po akční a dialogové stránce Podfu(c)ku? Bohužel také ne, jedná se jen o naředěnou kašičku bez ladu a skladu. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (10)

  • Dynamický akčňák za 17 milionů vydělal distributorovi Universal na druhé příčce amerického žebříčku návštěvnosti (26. – 28. 1. 2007) 14,6 mil. dolarů. Po měsíci promítání měl na kontě 35,2 milionu. (imro)
  • I když se Alicia Keys neobjevuje na soundtracku k filmu, v budoucnosti by chtěla být herečkou a zároveň zpěvačkou písní ke svým filmům, jako to dělá její velký vzor Barbra Streisand. (imro)
  • Pro režiséra Joe Carnahana byl film Sejmi eso třetí spoluprácí s Rayem Liottem, který se objevil už v jeho snímku Narkotika (2002) a bez uvedení v titulcích si zahrál i v krátkém filmu The Hire: Ticker (2002). Liotta ve všech třech filmech ztvárnil postavy na straně zákona. (imro)

Související novinky

Jackie Chan vs. drogový kartel

Jackie Chan vs. drogový kartel

06.12.2016

Pokud jste viděli Sejmi eso, A-Team nebo Mezi vlky, dobře víte, že se Joe Carnahan vyžívá v dobré akci. Jeho filmy vždycky mají říz a většinou jsou napůl šílené, určitě vás tedy potěší, že by… (více)

Reklama

Reklama