Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden z nejznámějších zfilmovaných muzikálů je příběhem komediantky Fanny Brice (Barbra Streisand). Film sleduje její kariéru od začátků až po nástup do Follies, nejslavnější show, kterého se stává hvězdou. Zamiluje se do Nicky Arnsteina (Omar Sharif), krásného hazardního hráče. Jeho hráčské štěstí ho však opustí. Zatímco ona je stále populárnější, on se propadá a končí ve vězení. Po návratu zjišťuje, že s Fanny již nedokáže žít a rozvádějí se. Barbra Streisand za tuto roli dostala Oskara za nejlepší ženský herecký výkon. Lidé, kteří vidí Funny Girl, jsou ti nejšťastnější na světě. (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (104)

Han22 

všechny recenze uživatele

Vypadá to, že v 60. letech byli v Hollywoodu posedlí retrem, protože Funny Girl je přesně ten kýčovitý, kulisový, melodramatický muzikál, jaký byl natočili ve 30. letech. V podstatě Velký Ziegfield ve verzi z 60 let. A ještě ti herci. Omar Sharif ač jindy výborný herec zde působí jako slizký seladon, gambler a nakonec i zbabělec. A Barbra... na to její afektované herectví i zpěv jsem si dlouho musel zvykat, až tak že jsem uvažoval o 2*. No abych nekřivdil, začátek, kdy se bezelstně vtírá do divadla a mění Ziegeldovi scénář je vtipný a ke konci to kupodivu zcivilní včetně obou herců, stane se z toho solidní drama, které SPOILER překvapivě neskončí happyendem. KONEC SPOILERu. Pár písniček se mi taky líbilo, hlavně People, kterou jsem kupodivu odněkud znal. Takže 3* ano, ale do Wylera a nejvýdělečnějšího filmu roku 1968 jsem čekal trochu větší klasiku. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Z muzikálu jsem byla nadšená! Barbra je ve filmu vtipná, bláznivá ale zároveň i vážná a hlavně ten její hlas! Má tak úžasný hlas! Nejdřív jsem byla trochu vystrašená z filmu, který trvá 2 a půl hodiny, ale bavilo mě to od začátku do konce. Krásné písně a navíc Omar Sharif, který hrál elegantního muže a idola všech žen 60.let. Úžasný film! ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Barbra bola vcelku pekná, aj spieva dobre, v tom problém nebol. Problém mám so scenárom filmu, pretože je nečakane výlučne o dvoch ľuďoch a všetko ostatné je len komparz. Pritom takmer nič z ich dlhého vzťahu nie je zhudobnené, muzikálom by som nenazval, ak sa vo filme občas zaspieva. Zdalo sa mi, že piesne sú celkom zbytočné, nič nikam neposúvajú, a úplne by stačilo, keby boli iba podmazom. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

"Proč mě máte angažovat? Představte si, že každý den snídáte rohlík a najednou vám přinesou koblihu, je to úplně jiné, ale vy zjistíte, že hrozně dobré. A proč vám to řikám? No, přece proto, že JÁ jsem ta kobliha mezi rohlíkama".... Tenhle muzikál nezbožnuju tolik jako Hello Dolly, ale stejně mu nemůžu dát menší hodnocení, protože ta trošku natažená manželská "přetahovaná" , je bohatě vyvážená krásnými písněmi, kostýmy, kamerou a božskou Barbrou, za jejíž schopnost každou legrační scénu ještě podpořit shozením sebe sama si této herečky-zpěvačky par excelllence nesmírně vážím. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Nepochopím, prečo postavy na plátne zrazu prestanú rozprávať a začnú spievať. A nikoho to neprekvapuje, dokonca sa ešte pridávajú. Iba ma to utvrdilo v tom, prečo sú pre mňa muzikály nežiadúce a patriace skôr do sféry divadla než filmu. Preromantizovaný príbeh je navyše nadľahčený až komediálny a dramatická zložka je v ňom takmer neviditeľná. Postavy len tak preplávajú dejom. Áno, v závere sa síce vyskytne konflikt medzi dvoma hlavnými postavami, ale ten je tak nezaujímavý a vágny, že pripomíma viac rozmar znudeného páriku z horných desaťtisíc. A tá ohromná stopáž. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (14)

  • Původně měl být režisérem Sydney Lumet, ale byl nucen projekt opustit poté, co se dostal do sporů s producentem Rayem Starkem a Barbrou Streisand. (Puyi)
  • Několik herců veřejně vytýkalo režiséru Williamu Wylerovi, že byly jejich scény až příliš ořezány kvůli tomu, aby se veškerá divákova pozornost soustředila výhradně na Barbru Streisand. (Aknah)
  • Frank Sinatra byl vážně zvazován do role Nickyho Arnsteina, ale Barbra Streisand byla zásadně proti této volbě. Role nakonec připadla Omaru Sharifovi. (Karlos80)

Související novinky

Omar Sharif 1932 – 2015

Omar Sharif 1932 – 2015

11.07.2015

Ve věku 83 let nás dnes opustil egyptský herec Omar Sharif. Charismatická legenda zemřela na infarkt v nemocnici v Káhiře a zanechala po sobě nejen syna Tareka, ale také šedesátiletou kariéru… (více)

Reklama

Reklama