Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden z nejznámějších zfilmovaných muzikálů je příběhem komediantky Fanny Brice (Barbra Streisand). Film sleduje její kariéru od začátků až po nástup do Follies, nejslavnější show, kterého se stává hvězdou. Zamiluje se do Nicky Arnsteina (Omar Sharif), krásného hazardního hráče. Jeho hráčské štěstí ho však opustí. Zatímco ona je stále populárnější, on se propadá a končí ve vězení. Po návratu zjišťuje, že s Fanny již nedokáže žít a rozvádějí se. Barbra Streisand za tuto roli dostala Oskara za nejlepší ženský herecký výkon. Lidé, kteří vidí Funny Girl, jsou ti nejšťastnější na světě. (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (104)

jane1106 

všechny recenze uživatele

Barbru mám ráda pro krásný hlas i příjemný projev a upřímně úplně nechápu ty věčné narážky na její vzhled a nos, mně vždy přišla osobitě hezká a zajímavá. Tento klasický muzikál o dívce, která se snadno sžila s jevištěm, ale bohužel již hůře se svou životní láskou hýří barvami, city i pěknými melodiemi a já nemám důvod, proč mu neudělit maximum. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

One-woman show Barbry Streisand, která ukazuje v plné nahotě, proč ji lidé v Hollywoodu nenávidí. Její sebestřednost a ego čiší z každého záběru, kamera ji vždycky zabírá tak, aby byla centrem všeho okolo, co scéna, to nové opulentní šaty, nový účes, všichni ostatní jsou odsunuti na vedlejší kolej, protože nikoho nepustí ke zpěvu, takže nejde ani o klasický muzikál, protože tu chybí TI DRUZÍ. A je to škoda, protože právě scény ze Ziegfield Follies patří k vrcholům filmu, neboť na jevišti se Barbra musí alespoň trochu přizpůsobit celku. Funny Girl není špatný mix zpěvu, romance a pohádky o tom, jak prostořeká chudá dívka ke slávě přišla, jenže Wyler nebyl schopný odkázat Streisand do patřičných mezí a ukočírovat její ego. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Starosvětský muzikál 1)  pro fanoušky klasiky žánru a zpěvačky._____ 2)  Zatímco 26letá Barbra Streisandová byla ve své filmové prvotině ve všech směrech výborná, 36letý Egypťan Omar Sharif zde vypadal jako sňatkový podvodník._____ 3)  Nevím, jestli předváděné vztahy a poměry mysleli autoři vážně, ale na mě to působí, jakoby si z věci už tehdy dělali legraci. Což je v mých očích malé bezvýznamné plus. ()

marťan 

všechny recenze uživatele

Role Fany Brice přímo vyšitá pro naturel Barbry Streisand, která je výborná nejen pěvecky, ale i herecky. Její komika je okouzlující - ať už v její parodii na "Labutí jezero", nebo její komický výstup na kolečkových bruslích, kdy omylem přišlápne hlavní hvězdě show vlečku, a tak jí zbaví třpytivé róby :o)) Nepřímo kopíruje životní osudy známé kabaretní, a také filmové herečky Fanny B. Volným pokračováním byl pak film Funny Lady... ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Veľmi priemerný muzikál. Barbara sa snaží a jačí, Omar je hráč-elegán ale celé je to natiahnuté ako stará štrufandľa. Zápletka i jej vyústenie v podobe piesne ma nechala vcelku chladným. Niekoľko náznakov rozvíjajúcej sa drámy lásky tu je, len bohužiaľ dej opäť skĺzne k vznešenej nude. Ku kladom patrí niekoľko skvostných secesných obrazov, či profesionálne odvedená úloha Omara Sharifa. No na 2 a pol hodinový muzikál je to trochu málo. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (14)

  • Ještě před udílením Oscarů roku 1969 byla Barbra Streisand jmenována jedním z členů Akademie, kteří zlaté sošky rozdávají. Mohla tedy hlasovat sama pro sebe. (Krissty)
  • Frank Sinatra byl vážně zvazován do role Nickyho Arnsteina, ale Barbra Streisand byla zásadně proti této volbě. Role nakonec připadla Omaru Sharifovi. (Karlos80)
  • V roce 1969 získaly Oscara za Nejlepší herečku v hlavní roli dvě dámy. Překvapenou Ingrid Bergman byly vyhlášeny Katharine Hepburn (Lev v zimě, 1968) a Barbra Streisand (Funny girl). Pravidla Akademie totiž uvádějí, že pokud při součtu výsledků umělec nebo film získá o tři hlasy méně než vítěz, výsledek je považován za remízu a vyhrávají oba. Už roku 1932 získali Oscara za nejlepšího herce Fredric March (Dr. Jekyll a Mr. Hyde, 1931) a Wallace Beery (The Champ, 1931), kdy Beery získal o jeden hlas méně. K podobným remízám došlo v průběhu let několikrát, v kategoriích jako dokument, krátký hraný film či zvuk. V roce 1969 však byla situace kurióznější, protože obě herečky získaly shodně 3 030 hlasů. (kenny.h)

Související novinky

Omar Sharif 1932 – 2015

Omar Sharif 1932 – 2015

11.07.2015

Ve věku 83 let nás dnes opustil egyptský herec Omar Sharif. Charismatická legenda zemřela na infarkt v nemocnici v Káhiře a zanechala po sobě nejen syna Tareka, ale také šedesátiletou kariéru… (více)

Reklama

Reklama