Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden z nejznámějších zfilmovaných muzikálů je příběhem komediantky Fanny Brice (Barbra Streisand). Film sleduje její kariéru od začátků až po nástup do Follies, nejslavnější show, kterého se stává hvězdou. Zamiluje se do Nicky Arnsteina (Omar Sharif), krásného hazardního hráče. Jeho hráčské štěstí ho však opustí. Zatímco ona je stále populárnější, on se propadá a končí ve vězení. Po návratu zjišťuje, že s Fanny již nedokáže žít a rozvádějí se. Barbra Streisand za tuto roli dostala Oskara za nejlepší ženský herecký výkon. Lidé, kteří vidí Funny Girl, jsou ti nejšťastnější na světě. (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (104)

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Barbra Streisand pro mě vždycky byla neutrální. Její zpěv mě něják nebral a v těch pár filmech, co jsem s ní viděla, mě něják neokouzlila. Ve Funny Girl ale přece jen má svoje kouzlo. Ta role jí sedla. Příběh je celkem obyčejný, ale zpracovaný zábavně a na tak hrozivou délku to nenudí. Písničky jsou taky velmi dobré a některé chytlavé, takže mi budou znít v hlavě ještě dlouho. 4* ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Vypadá to, že v 60. letech byli v Hollywoodu posedlí retrem, protože Funny Girl je přesně ten kýčovitý, kulisový, melodramatický muzikál, jaký byl natočili ve 30. letech. V podstatě Velký Ziegfield ve verzi z 60 let. A ještě ti herci. Omar Sharif ač jindy výborný herec zde působí jako slizký seladon, gambler a nakonec i zbabělec. A Barbra... na to její afektované herectví i zpěv jsem si dlouho musel zvykat, až tak že jsem uvažoval o 2*. No abych nekřivdil, začátek, kdy se bezelstně vtírá do divadla a mění Ziegeldovi scénář je vtipný a ke konci to kupodivu zcivilní včetně obou herců, stane se z toho solidní drama, které SPOILER překvapivě neskončí happyendem. KONEC SPOILERu. Pár písniček se mi taky líbilo, hlavně People, kterou jsem kupodivu odněkud znal. Takže 3* ano, ale do Wylera a nejvýdělečnějšího filmu roku 1968 jsem čekal trochu větší klasiku. ()

Reklama

Angelitos 

všechny recenze uživatele

Opravdu nemůžu jinak, než hodnotit "jen" třemi hvězdičkami. Ze všech muzikálů, které jsem viděla se mi tento líbil asi nejméně. Neříkám, že je úplně špatný. Děj je poměrně zajímavý. Jediné, co bych tomuto filmu vytkla je to, že je to muzikál a zpívá tam jen Barbra Streisand. Nejsem proti ni vůbec zaujatá, a její zpěv se mi moc líbí, dokonce si myslím, že je to jedna z nejskvělejších hereček a zpěvaček své doby, ale mám ráda ty muzikály s velkou show, kde zpívá větší množství herců, a ne jen jeden. Určitě si myslím, že ale stojí za shlédnutí, hlavně těmi, kteří jsou velkými fanoušky B. Streisand. ()

jane1106 

všechny recenze uživatele

Barbru mám ráda pro krásný hlas i příjemný projev a upřímně úplně nechápu ty věčné narážky na její vzhled a nos, mně vždy přišla osobitě hezká a zajímavá. Tento klasický muzikál o dívce, která se snadno sžila s jevištěm, ale bohužel již hůře se svou životní láskou hýří barvami, city i pěknými melodiemi a já nemám důvod, proč mu neudělit maximum. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Barbara Streisand u mě opravdu nepatřila mezi herečky, které bych mohl řadit mezi oblíbené. Alespoň jsem se znovu přesvědčil, co dokáže dabing, protože tohle byl první film, kde jsem ji slyšel v originále a jen jejím přičiněním nemá film o hvězdičku míň. Wyler totiž tentokrát ve vážnější druhé půli neudrží dramatickou linku a co by možná fungovalo v normálním filmu, působí v muzikálu utahaně a bez šťávy. I když, vlastní hudební čísla si tu užijete v podstatě jen ve výstupech, která i ve filmu fungují jako muzikál. Odzbrojující humor a herecký výkon Barbary Streisand však vynahradí téměř vše. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (14)

  • Nejvýdělečnější film roku 1968. (Karlos80)
  • Tímto filmem se Barbra Streisand zařadila do elitního seznamu herců, kteří dostali Oscara hned za první filmovou roli. (Krissty)
  • Frank Sinatra byl vážně zvazován do role Nickyho Arnsteina, ale Barbra Streisand byla zásadně proti této volbě. Role nakonec připadla Omaru Sharifovi. (Karlos80)

Související novinky

Omar Sharif 1932 – 2015

Omar Sharif 1932 – 2015

11.07.2015

Ve věku 83 let nás dnes opustil egyptský herec Omar Sharif. Charismatická legenda zemřela na infarkt v nemocnici v Káhiře a zanechala po sobě nejen syna Tareka, ale také šedesátiletou kariéru… (více)

Reklama

Reklama