Reklama

Reklama

Britská armáda pověřuje během druhé světové války skupinku ošlehaných vojáků zakročením proti německým silám daleko za nepřátelskou linií. (Prime Video)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (218)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ešte úvodná akcia ma celkom pobavila, ale potom sa to zvrhlo v totálnu nudu. Lebo tam chýbalo napätie a akákoľvek gradácia. Hrdinom všetko prechádzalo ľavou zadnou. Jak pri plánovaní, tak pri samotnej akcii, kde už som čakal, že niekto z nich zoberie náboje do ruky a po náckoch ich jednoducho hodí. Taký trapas to bol. Čo je škoda, lebo po technickej stránke je akcia celkom vydarená. Zápletka tiež nie je k zahodeniu, len jej prevedenie je hrozne sterilné. Zase to raz vyzerá, že Ritchie išiel na voľnobeh. Je to hrozne nevyspytateľný režisér. 4/10. ()

JohnnyKladno 

všechny recenze uživatele

Premisa filmu Guye Ritchieho, vlastně skutečné události, je velmi zajímavá. WW2, Churchill měl geniální mozek a věděl, že Británii neochrání v rukavičkách. Nechal tedy dát dohromady skupinku tvrdých chlapů, špionky a špiona a pověřil je úkolem, který by asi oficiálně neprošel. Je třeba oslabit německou flotilu, pro budoucí cíle. Polovina filmu byla super, uvedení do problematiky, uspořádání teamu, heist ve vlaku, scény s komandem mě fakt bavily. Druhá polovina, která se s první prolíná, je špionská, politická a tam mě to moc neuspokojilo. Lákavé téma, řemeslně sebevědomé, ale čekal jsem víc. Nicméně, audiovizuálně je to skvělé, huba a vlastně i atmosféra navozují takový „westernový“ pocit a ve výsledku mě to docela bavilo. 70% ()

Reklama

Remedy 

všechny recenze uživatele

Další efektně natočená ritchieovka o nesourodé bandě antihrdinů, která je sice takovým slabším odvarem Hanebných panchartů, ovšem z hlediska vrcholných akčních scén a svého celkově zábavného pojetí má rozhodně co nabídnout. Byl by asi nesmysl porovnávat dialogy a postavy (Tarantino je zkrátka někde úplně jinde), na druhou stranu taky jsou tady náckové, které masakruje sympatická skupinka antinácků, a to s náležitým entusiasmem. Je to taková přepálená a v jistých momentech dost nereálná blbina, která ale zároveň dovede být nesmírně zábavná a v nejlepším slova smyslu „ritchieovská“. [70%] ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Hrdinové zde kosí Nacisty přespříliš suverénně, bez náznaku napětí, že by se jim něco mohlo stát. Ani údajně nejpřísnější gestapák Til Schweiger se nevymáčkne v nic hrozivé a démonické. Přitom krve a bodných ran noži film obsahuje požehnaně, takže o rodinné zábavě nemůže být řeč. Přehršel je zde i střelby a výbuchů, které v prostředí lodí a oceánu vyznívají atraktivně pirátsky. Vesměs ale Jerry Bruckheimer s Guyem Ritchiem pouze napodobují Tarantinovy Inglourious Basterds, sice stylově a s výborným soundtrackem, ale se scénářem bez důvtipných dialogů a s postavami, které vypadají cool, ale vnitřní stavbu mají na úrovni průměrné Marvelovky. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Guy Ritchie si urobil radosť a natočil svoju verziu Tuctu špinavců. Alebo skôr svoju verziu tarantinovky Hanebný pancharti? Tak či tak natočil ďalšiu odbočku, v ktorej skúša robiť niečo iné, než skvelú gangsterku utrhnutú z reťaze štýlovosti. Nekomplikované, priamočiare postavy a v tomto duchu aj zápletka. Akcie viac než dosť, ale to isté platí aj pre dialógy. Všetko odsejpá, ale vlastne až moc hladko. Hrdinovia nemusia prekonávať žiadne naozaj neprekonateľné prekážky. Bolo fajn, že Eiza González zasa raz dostala výraznejší priestor v lepšom filme. Ak máte rádi ritchieovky, tak tu ju nedostanete. Ak máte chuť na zábavné zabíjanie náckov, tak nech sa páči. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (28)

  • Skladba „Mack The Knife“ z levicové hry Bertolta Brechta „The Threepenny Opera“ se v nacistické společnosti hraje dvakrát. Ve skutečnosti byl Brecht komunista, který uprchl z nacistického Německa, a tato opera byla nacisty zakázána pro „zvrhlé umění“. (Johnny.ARN)
  • V úvodní scéně má Lassen (Alan Ritchson) po zabití několika německých námořníků celou košili od krve. Poté, co vyhodí do vzduchu německý hlídkový člun, krev z Lassenovy košile náhle zmizí. (Johnny.ARN)

Související novinky

Co nového připravuje režisér Guy Ritchie?

Co nového připravuje režisér Guy Ritchie?

19.01.2024

Britský režisér Guy Ritchie (Gentlemani, Rozhněvaný muž) v posledních letech nabral velmi zdatné tvůrčí tempo. Zatímco v loňském roce stihl představit v kinech akční komedii Operace Fortune: Ruse de… (více)

Novinka Guye Ritchieho nabírá parádní obsazení

Novinka Guye Ritchieho nabírá parádní obsazení

03.02.2023

Britský režisér Guy Ritchie (Gentlemani, Rozhněvaný muž) je v posledních letech neuvěřitelně produktivní. Od roku 2019 poslal do kin pět filmů, šestý se začne točit za měsíc, v záloze už má… (více)

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

04.11.2022

Jako by těch bizarních filmových zpráv nebylo v poslední době dost, přišli nyní tvůrci dvou posledních Avengers filmů a taky snímku The Gray Man na Netflixu Anthony a Joe Russo s odhalením, že jejich… (více)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Reklama

Reklama