Reklama

Reklama

Britská armáda pověřuje během druhé světové války skupinku ošlehaných vojáků zakročením proti německým silám daleko za nepřátelskou linií. (Prime Video)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (215)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Ritchie vzal reálnou událost s reálnými postavami a celé to ohnul a přibarvil do akčního koktejlu, který je zábavný, nicméně v jeho filmografii se zařadí spíš po bok jednohubek typu Operation Fortune než vedle klasik jako Snatch. Po nadupaném traileru sem asi čekal trochu víc, ale já mám pro Ritchieho dlouhodobě slabost a tak mhouřím obě oči...70% ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Guy Ritchie si urobil radosť a natočil svoju verziu Tuctu špinavců. Alebo skôr svoju verziu tarantinovky Hanebný pancharti? Tak či tak natočil ďalšiu odbočku, v ktorej skúša robiť niečo iné, než skvelú gangsterku utrhnutú z reťaze štýlovosti. Nekomplikované, priamočiare postavy a v tomto duchu aj zápletka. Akcie viac než dosť, ale to isté platí aj pre dialógy. Všetko odsejpá, ale vlastne až moc hladko. Hrdinovia nemusia prekonávať žiadne naozaj neprekonateľné prekážky. Bolo fajn, že Eiza González zasa raz dostala výraznejší priestor v lepšom filme. Ak máte rádi ritchieovky, tak tu ju nedostanete. Ak máte chuť na zábavné zabíjanie náckov, tak nech sa páči. ()

Reklama

Silence 

všechny recenze uživatele

Papírově bylo všechno správně: Oblíbený režisér (kterému jsem stále schopen a ochoten odpustit ledasco), atraktivní téma, sympatický casting, potenciál dobré akce, stylovosti, napětí... No... a všechny tyhle fajn ingredience Ritchie vzal, hodil do hrnce a př(e)ipálil. Sice to vypadá výborně, casting funguje, zápletka má ohromný potenciál aby to celé bylo ritchieovsky stylové, správně drsňácké a nahláškované, ale zároveň napínavé a alespoň trochu v rámci žánru uvěřitelné. Ritchie jako režisér vlastně odvádí dobrou práci, ale kámen úrazu je – jako již v několika případech – hlavně scénář… celé to potápí neuvěřitelně líné psaní, monotónní vyprávění a střídání režimů a především naprosto přepálená nedotknutelnost britské partičky, kterou si autoři spletli se zábavnou stylovostí. Ta je již po pár scénách otravně naivní a nezáživná. To, že se nám hrdinové v první skvělé scéně na lodi představují jako bezchybní mistři svého oboru je naprosto v pořádku, nicméně abychom se k nim v průběhu filmu dokázali nějak přimknout, musí je prostě potkat nějaké reálné překážky a ne něco, co dokáží VŽDY zdárně vyřešit na půdorysu jedné scény. Ty zástupy padajících nácků mi vlastně vůbec nevadily, problém je, že když už někdo dostal alespoň malinkou příležitost commandu zatopit, buď sám sebe zdiskreditoval naprosto stupidním chováním nebo to za něj zdárně udělalo nějaké obrovské klišé. Ach jo… 5/10 ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Marná sláva, ale Ritchie už definitivně vyčpěl. Tady se snaží sice přijít s něčím v rámci své tvorby neotřelým, ale moc to nefunguje a tak nezbývá než nostalgicky vzpomínat na jeho silné roky. Tohle je taková nic neříkající nuda, že to nejde ani nijak vyzdvihnout ani explicitně strhat a o takových filmech se po pravdě řečeno ani nijak zvlášť rozepisovat nemusím.30% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Tentokrát menej akcie a veľa (aj) únavného rozprávania, pričom postaviť operáciu v druhej svetovej na humore, to sme už kdesi videli, že? A v oveľa lepšom štýle. Pritom udalosť, ktorá dala vzniknúť postave Jamesa Bonda, si možno zaslúžila aj vážnejšie a serióznejšie stvárnenie a nie prejav skoro Austina Powersa. Film sa snaží byť snaží byť štýlový a nezabudnuteľný, no dosahuje presný opak. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (28)

  • Členové Small Scale Raiding Force (SSRF) a Special Operations Executive (SOE) jsou ve filmu vyzbrojeni samopaly Sten Mk II (S), granáty Mills Bomb, pistolemi M1911 (s blíže neidentifikovetelným supresorem) a lukem s šípy. (Maulincio)

Související novinky

Co nového připravuje režisér Guy Ritchie?

Co nového připravuje režisér Guy Ritchie?

19.01.2024

Britský režisér Guy Ritchie (Gentlemani, Rozhněvaný muž) v posledních letech nabral velmi zdatné tvůrčí tempo. Zatímco v loňském roce stihl představit v kinech akční komedii Operace Fortune: Ruse de… (více)

Novinka Guye Ritchieho nabírá parádní obsazení

Novinka Guye Ritchieho nabírá parádní obsazení

03.02.2023

Britský režisér Guy Ritchie (Gentlemani, Rozhněvaný muž) je v posledních letech neuvěřitelně produktivní. Od roku 2019 poslal do kin pět filmů, šestý se začne točit za měsíc, v záloze už má… (více)

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

04.11.2022

Jako by těch bizarních filmových zpráv nebylo v poslední době dost, přišli nyní tvůrci dvou posledních Avengers filmů a taky snímku The Gray Man na Netflixu Anthony a Joe Russo s odhalením, že jejich… (více)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Reklama

Reklama