Reklama

Reklama

Seaspiracy: Pravá tvář udržitelného rybolovu

  • USA Seaspiracy
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Oceán ho vždycky naprosto fascinoval. Natočí proto dokument o tom, jak lidé ničí život v mořích, a odhalí přitom korupci nevídaných rozměrů. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (76)

Alementina 

všechny recenze uživatele

Souhlas s DaViD´82, Ali se tak cpe do popředí i pozadí a dělá takové objevy, že je otravný, takž kdybybylo méně Aliho, tak bych možná dali i 5 hvězd. No bohužel jediné maso, co jim, jsem jedla, bylo mořské, ale ted si nechám zajit chut, obavam se, ze konzervu s tunakem uz si nekoupim, losos to stejny. Ale pokud budu v Chorvatsku a majitel pronajatyho apartmanu mi vecer nabidne, ze mi ugriluje rybu, co ten den ulovil, tak si dam si ji k veceri dam. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Silně detailní vhled do problematiky, která se mi hodí ke státnicím (tudíž jsem teďko hodinu a půl vůbec neprokrastinoval) a která mi zase a jednou dokazuje, jak je v mnoha ohledech špatně, že člověk je na vrcholu potravního řetězce. Konzumaci masa (a hlavně ryb především) po tomhle drsném zážitku neomezím, ale zejména vůči asijským rybářským velmocem mi narostla averze o dalších několik úrovní výš. [viděno na Netflixu 1.6.2023] ()

Reklama

boogieman 

všechny recenze uživatele

Škoda, že je tak dôležitá a zaujímavá téma tak nešťastne spracovaná. Napriek tomu si človek z toho môže niečo odniesť, a Netflix marketing je pre túto tému skvelá správa. Určite sa oplatí pozrieť, aj keď po filmárskej stránke to nie je nič úžasné. Nie všetko však musí byť aj dobrý film, občas je informačná hodnota takýchto diel omnoho zásadnejšia ako kvalita ich filmového spracovania. ()

Klajnik 

všechny recenze uživatele

Zpracování je průměrné a tvůrcovo vystupování debilní, ale sdělení je naprosto zásadní. Já sám jsem do teď nevěděl, jak závažný ten rybolov je a kam ta lidská vykurvenost sahá. Když vidím, jak velký ten problém je, napadá mě jen, že lidstvo je v prdeli, protože představa, že se lidi semknou a přestanou jíst maso dřív, než bude pozdě, je naivní. Na regulaci těchto věcí by měli být státem (takže lidmi) dotované organizace, jež by se staraly o to, že si vlastní nenažraností nezničíme planetu. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

"Dobrý den, McDonald's. Jak vám můžeme pomoci?" "Dobrý den, jmenuju se Ali. Chtěl bych se zeptat, jestli byste prosím mohli přestat používat plastová brčka? Zabíjí velryby a mořský želvy.... Heh, típla to." ________ Netflix dále zdárně pokračuje v tom, co mu jde krom rejžování peněz od jeho předplatitelů nejlíp – jak u diváků vyvolat deprese z environmentálního žalu a nesnášenlivou averzi ke kapitalismu. Kontroverzní investigativní dokument 'Seaspiracy' tyhle dva elementy kombinuje a zcela bez příkras odhaluje mašinérii světového rybolovu a korupci potravinářského průmyslu. Nelze popřít, že jde o dokument, který je jistým způsobem tendenční až emočně manipulativní. Přesto vás při jeho sledování bude jímat obtížně popsatelný pocit beznaděje, jak jsou kvůli osobním zájmům pár zasranejch businessmanů ničeny celý ekosystémy na úkor zisku – zisku, který jim kvůli rybím pochoutkám s radostí posíláme přímo do kapes. Do prdele, vy si snad z Nema nepamatujete, že ryba je kámoš, né žrádlo? #neníčerstvá! 🐟 ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama