Reklama

Reklama

VOD (1)

Rodina, láska, smrt i katastrofa, která doslova visí ve vzduchu. Absurdní komedie režiséra Noaha Baumbacha, nominovaného na Oscara. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (138)

Olík 

všechny recenze uživatele

Že je Noah Baumbach solitér Andersonovského (ne, nemyslím Hanse Christiana) střihu, jsme si už tak nějak zvykli….ale tohle je zase úplně jiná planeta. Absurdní černá satyra, která s nadhledem a inteligencí komentuje vážné problémy. Sebeukáječská horská dráha. V jednu chvíli jste na vrcholu blaha a vzápětí se ocitáte v cizí zemi, kde se mluvím jiným jazykem, než je vám přirozené.  Každopádně na to, že tahle mysteriózní dramedie trvá asi týden a čtvrt jsem vyvázl bez vážnější újmy a to se cení. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Téma světové katastrofy v uloudané konverzační komedii s dramatickým podtoném. Není to vtipné, není to napínavé, nemá to poutavé dialogy a postavy jsou divákovi dost ukradeny. Nevím co vedlo Noaha Baumacha, který před časem přinesl vynikající konverzačku o rozpadu manželství k tomu, aby natočil něco takového. ()

Reklama

inspektorsvihak 

všechny recenze uživatele

odhlédněte od násilí, v němž se snoubí úžasný duch nevinnosti a zábavy, otočte se na podpatku a už se sem nikdy nevracejte, poněvadž v tomhle univerzu nedává smysl ani rodinný oběd, natož nevysvětlitelná záhada s přívlastkem smrt ni přemrštěná přemíra biologických transakcí balancujících po hranách hlubších saturovaných nesmyslů úporného krachu naděje ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Na striedavo vzrušujúcom a vyčerpávajúcom pokuse Noaha Baumbacha skrotiť komédiu smrti Dona DeLilla ,,Bílý šum" je veľa čo oceniť, v neposlednom rade odvážny duch a ambície, s ktorými sa scenárista a režisér a jeho herci vrhajú do zložitého materiálu. Ale len málo v tomto epizodickom šialenstve zasiahne cieľ tak dobre ako divoká sekvencia titulkov. 6,5/10 ()

sedm.1 odpad!

všechny recenze uživatele

K mému komentáři k této podívané si vypůjčím kousek z recenze jednoho z mých místních oblíbených uživatelů, kde píše, že ho tento film bavil v pasážích, kde se mluvilo jeho řečí, naopak ale vůbec nedával úseky, kde se mluvilo řečí jiného kmene. Já mám s touto podívanou totiž podobný problém, jen tedy s tím rozdílem, že na mě se řečí jiného kmene mluvilo od první do poslední minuty a já jsem tak jen při závěrečných titulcích, po neuvěřitelně ubíjejících dvou hodinách, čučel do prázdna a říkal si, mám já tohle sakra vůbec zapotřebí? Jako upřímně, tento snímek šel totálně mimo mě, vůbec nechápu jeho smysl, jeho význam, co tím chtěli tvůrci říct, pro mě to představovalo jen bezduché sledování pohybujících se postaviček, s hubou plných keců, které mi ovšem také nic neříkali, nic mi neoznamovali, nikam ani neposouvali děj, i když jako pozor, tohle vlastně ani žádný pořádný děj nemá, všechny postavy se zde navíc chovali a jednali zcela nepřirozeně, excentricky a chaoticky, pointu filmu jsem samozřejmě očekávaně též naprosto nepobral, na mou obranu ovšem ani nevím, jestli to nějakou pointu vůbec mělo a žánrově se jinak jedná o zcela nezařaditelný snímek, jelikož nic, podle čeho by ho šlo někam zařadit, se zde prostě nevyskytuje. Bílému šumu jsem každopádně dal šanci jen kvůli Adamu Driverovi, jehož výkon se zde dá sice jako jediný považovat za alespoň nějaké pozitivum, nicméně to ostatní je tak moc mimo, že to před tím mým nekompromisním ryzím Odpadem! nezachránil nakonec ani on. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (9)

  • Počas nakrúcania filmu náhle zomreli až traja členovia štábu. (Arsenal83)
  • Film je plný motívov, scén a obrazov, ktoré sú symbolom odkrývajúcim tajomstvá samej podstaty života súčasného muža a aj celej západnej spoločnosti. (Biopler)

Související novinky

George Clooney spojí síly s Adamem Sandlerem

George Clooney spojí síly s Adamem Sandlerem

15.12.2023

Čeká nás dosud nevídané spojení. Oblíbení herci George Clooney a Adam Sandler se vůbec poprvé společně objeví na velkém plátně díky novému filmu vznikajícímu pod hlavičkou streamovací služby Netflix.… (více)

Nový Star Wars seriál nabírá další hvězdu

Nový Star Wars seriál nabírá další hvězdu

07.09.2022

The Acolyte, nadcházející Star Wars seriál zasazený poprvé do období dávno před prequelovou trilogií v éře tzv. High Republic, nabírá další hvězdnou posilu. K dříve oznámené Amandle Stenberg … (více)

Reklama

Reklama