Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Volným pádem je tragikomický příběh introvertního pokladníka Michala (Robin Ferro), který se zamiluje do dívky z nedalekého květinářství (Beáta Hrnčiříková), plachá povaha mu však nedovolí udělat první krok. Tragikomice Michalova příběhu, kterému osud a společnost stále hází klacky pod nohy, nahrává i svérázný otec (Vladimír Polák) nebo Michalův šéf (Albert Čuba). Volným pádem je ukázka toho, že být empatický, milý a vstřícný nutně neznamená být zároveň úspěšný a oblíbený. (ČSFD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (64)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

V první řadě musím pochválit kameru, protože nejsem z těch, kdo by potopili spolužáka. Abych pravdu řekl, celá záležitost mě příliš nenadchla. Od Mírotvůrců jsem zvyklý na vydatnou porci humoru; tady se vyskytoval buď v takové nenápadné, smutné podobě, nebo byl zase až příliš polopatický, takže mě neuměl rozesmát. Ta hodina se mi chvílemi docela táhla, a i když mám tuhle sestavu rád, tentokrát to skřípalo. Ale alespoň jsem z toho cítil člověčinu a Ostravu. / Poučení: Braň si svou bagetu. 3*- ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Jo, je to depresivní. Takový šedivý nesocialismus nebo spíš asocialismus. Tuhle partičku znám až teď, se zpožděním, po zkouknutí všech jejich internetových projektů, tedy kromě tygrů. Kozubův humor mi nejde. A k filmu: natočené je to dobře, napsané taky. V podstatě vše kvůli tomu, že borec neumí otevřít hubu. Katakombes Milou kinematografos. ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele

Dílo z dílny ostravského Divadla Mír. Dokud tahle parta dělala svoje skeče v krátkometrážních projektech Tři tygři nebo nadprůměrných Skoro na mizině,  vždy platilo, že to má několik výborných geniálních věcí, ale ve větším množství to jde do nezábavného trapna. Takže vystavět na této konstrukci celovečerní film , ikdyž necelých sedmdesát minut nevypadá na celovečerák, tak výsledkem je něco hrozně slabého a i těch vtipných věcí bylo nějak málo a co hůř, mně ten osud hlavního hrdiny přišel melancholicky smutný... což u komedie není trefa do černého. Jedna hvězda za Beatu Hrnčiříkovou. ()

made1 

všechny recenze uživatele

1. shlédnutí: Robina Ferra vnímám jako takové želízko v ohni. Tolik se o něm nepíše a nemluví, ale pravdou je, že on není jen komikem, co hraje ženské karikatury jak z partesu, civilní role ve Volném pádu nebo divadelním Bullovi jsou mistrovstvím všednosti. Vladislav Georgiev je takovým sluníčkem, které vám vyloudí na rtech nejeden úsměv. 2. shlédnutí: našla jsem víc skrytých vzkazů, Albert dal toho blba ještě šťavnatěji a Vava byl úžasně ulítlý fotřík......... Není to taškařice na první dobrou, ale někdy se zamyslet, je to správné a dobré pro nás. ()

JetDryerFan 

všechny recenze uživatele

Spíš než komedie je to za mě psychologické drama, v jehož první polovině mi bylo Míši pořád dokola jen a jen líto a ani nevím, jestli ten konec pro něj vlastně dopadl dobře nebo ne. Ale to asi k filmu s názvem Volným pádem patří. Hodně snímků s podobnou tématikou se často snaží v divákovi vyvolat tak moc nějaké emoce, že to nakonec nefunguje. Kozub to ale provedl skvěle. Empatie zafungovala na sto procent. A i přesto, že je tam pár kopanců, Míšovi musí fandit každý. Příjemné zpestření na poli české filmografie. ()

Zajímavosti (5)

  • Štěpán Kozub do svého scénáře přidal mnoho vlastních životních zážitků a nespokojenost s tím, jak spolu mnohdy lidé (ne)komunikují. (SONY_)
  • Albert Čuba (Cyril) prohlásil, že díky filmařským postupům, které byly použity, šlo o jemné nakročení do plné profesionality. (Olík)
  • „Zpočátku jsem myslel, že píšu černou komedii. Když ale film začal reálně vznikat, došlo mi, že je to čistá tragikomedie,“ uvedl Štěpán Kozub. (SONY_)

Reklama

Reklama