Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Loď s imigranty, která v roce 1899 míří do New Yorku, změní ze záhadných důvodů kurz a zmatení cestující musí řešit velmi neobvyklou záhadu. (Netflix)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (255)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak rukopis tvorcov sa nedá utajiť, len škoda, že z možno mysteriózneho dobového seriálu sa postupne mení na sci-fi. A už to potom ide, samé slučky a človek zisťuje, že príbeh sa nám zwestwordoval. Tajomno a atmosféra sú veľmi silné, na strane druhej tempo pomalšie. Nakoniec to ale nastavili tak, že mnoho veci ostáva prekvapujúcich, no aj nepochopených a je to hranie sa na platónsku hru s tieňmi s jediným cieľom: šokovať. V komplikovaných scénkach, poväčšine veľmi tmavých, človek zisťuje, že nakoniec si aj tak najviac zapamätá vzájomné honenie si homosexuálov cez mreže, aby bola splnená netflixovská kvóta. A potom, hoci seriál mal svoju popularitu, zrušíme aj pokračovanie, srať na diváka. A tak sa v podstate nováčikovi neoplatí ani začať pozerať. ()

Dakken 

všechny recenze uživatele

Napriek tomu, že nie som fanúšik The Dark, na 1899 som bol zvedavý. Kvôli záhade okolo a celkom slušne navnadil aj trailer. Po zhliadnutí som ale sklamaný. Hlavným problémom je zápletka. To čo ma nebavilo na The Dark, ma nebaví ani tu. Celý koncept stratených lodí, ľudí, cestovanie v čase a podobných fenoménov ma nebavil. Viacerí tu spomenuli, že ich nezaujímali postavi a veru že to je pravda. Ani jedna nemala zaujímavú linku alebo nejaký moment na vytvorenie si vzťahu a boli mi úplne ukradnuté. Kvôli tomu to nemohlo fungovať ako celok, čo je škoda. Iritovali ma tie všade prítomné slziace oči hercov a pri nekonečných rozhovoroch je dosť cítiť kolísavý scenár. Mohlo sa to skôr poberať hororovejším smerom, alebo keď už stavili na mysteriózny dej, mali oveľa viac pritvrdiť, spraviť to temnejšie a možno aj trošku originálnejšie. Ale seriál má aj svetlé stránky. 1899 má pekný vizuál, zaujímavý soundtrack a určite sa nezaprie kvlaitne odvedená filmarina. Svoje publikum si nájde, pozornosť si zaslúži, ale u mňa slabučké 3 ⭐️ ()

Reklama

jahol 

všechny recenze uživatele

Další zajímavý příklad seriálu, který není v červených číslech jako celek, přestože každá z jeho epizod je :-) Za mne to hlavně v prvních dvou třetinách má perfektní hutnou atmosféru, než se to čím dále, tím více stěhuje tam a zase zpátky (autor scénáře asi v mládí rád hrál počítačové hry, kde bylo hodně teleportů). Ke konci to zbytečně opouští aspoň trochu sevřený tvar, i když chaosu v Dark se to nepřiblíží. Finální vyústění beru jako dobrý můstek k něčemu neobvyklému ve druhé sérii. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Novinka od Netflixu od tvůrců Dark. První díl toho zatím moc neprozradil. Dostáváme se na Německou zaoceánskou loď, který zachytí nouzový signál jiné lodi stejné společnosti, která se už čtyři měsíce pohřešuje. Rozhodnou se tedy signál prozkoumat. Na lodi ale najdou pouze malého chlapce. Časem začne záhad přibývat a lidé začnou umírat. Vše se zdá být čím dál zamotanější a otázek přibývá. Vše je ale součástí jednoho velkého celku, a nakonec se vše vysvětlí. Konec mě teda celkem dostal, takový zvrat jsem nečekal... Jen se člověk k tomu musí prokousat. "Vzbuď se!" ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

První série - (7/10). Seriál Dark považuji za jeden z nejlepších seriálů všech dob. Napálil jsem tomu 10/10 a to nedávám moc často. Očekávání byly tedy velmi vysoko. Vrací se stejní tvůrci a dostanou ještě větší rozpočet. Mysteriózní téma, které si opět pohrává s časem. Jako první bych asi chtěl říct, co se mi na seriálu líbilo. Moc cením střídání jazyků mezi cestujícími. Nevím, jestli to v některých ohledech nebylo značně omezující, ale mi se to líbilo velmi. Na herecké výkony bych taktéž nemohl stěžovat. Co však bylo mým trnem v oku, tak to byla hudba, které mě neskutečně zklamala. Byl jsem zvyklý na vynikající dokreslující hudbu a tady jsem dostal spíš rušivý element. Dát populární skladby na konec každého dílu, které svým textem budou charakterizovat děj nebyl úplně nejšťastnější nápad. Některé tóny na mě však zapůsobily, ale to nebylo zásluhou ani intra a ani outra. To nejdůležitější je však děj, který si pohrává s velmi komplexní zápletkou. Upřímně řečeno, čekal jsem od toho trochu více. Celkové téma mě tedy mírně zklamalo, ale miniaturní zvraty a odhalení, kterými je to propleteno mi krásně zavařily mozek, což jsem od tohoto seriálu přesně čekal. Možná bych očekával, že si tvůrci dají mírně na čas a budou děj vyprávět pomaleji, ale to je otázka vkusu. Závěrečný zvrat slibuje tedy velmi ambiciózní pokračování. Byly alespoň z části naplněny tak velká očekávání ? V jistém ohledu ano, ale v konečném důsledku seriál 1899 nesahá svému staršímu německému bratrovi ani po kotníky. Nejlepší epizoda: Der Sturm (E07) ()

Galerie (84)

Zajímavosti (25)

  • Na konci epizódy zaznie skladba "The Wizard" od kapely Black Sabbath. (BROKEN_)
  • V seriálu se vyskytují postavy britské, německé, polské, španělské, portugalské, francouzské, čínské a dánské národnosti. (Baltazzar)

Související novinky

Seriál 1899 končí po první řadě

Seriál 1899 končí po první řadě

03.01.2023

Možná až příliš ambiciózní byli tvůrci kultovního seriálu Dark od Netflixu. Jejich novinka 1899 totiž opět vrstvila jednu záhadu za druhou, aniž by to však dělala natolik uspokojivým způsobem, jako… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Novinka tvůrců Dark dobývá Netflix

Novinka tvůrců Dark dobývá Netflix

20.11.2022

Tento týden vyšel seriál 1899, mysteriózní thriller o záhadě ztracené posádky velkého parníku. A premiéra to byla opravdu úspěšná. Netflix se do propagace novinky docela opřel, na sociálních sítích… (více)

Reklama

Reklama