Reklama

Reklama

Epizody(6)

Tentokrát jsme pro diváky připravili seriál, která nás zavede do prostředí vrcholového sportu osmdesátých let. Jeho protagonisty jsou mladí muži trénující atletiku a v jejich centru Ondřej (S. Skopal) a Michal (J. Čenský). Ondřej Vesecký je držitelem evropského rekordu na 1500 metrů, mistrem Evropy, je hvězdou ve sportu i ve svém soukromí. Má přítelkyni Lenku, pevné zázemí a dobrého trenéra. I když to vypadá, že Ondřej nemá konkurenci, objevuje se najednou mladý, talentovaný běžec Michal Klánský, který se pro Ondřeje Veseckého překvapivě stává vyrovnaným soupeřem, s nímž napříště bude bojovat o mílařský trůn. (Česká televize)

(více)

Recenze (141)

mogul01 

všechny recenze uživatele

Točit filmy o sportu a sportovcích tak, aby vypadaly věrohodně není jednoduché. Zde je ale vidět poctivá práce, tento miniseriál patří k absolutní špičce toho, co se u nás kdy natočilo. Vynikající hudba, skvělé pasáže z tréninků a závodů a velmi zajímavé postavy. A souboj s tramvají je prostě LEGENDÁRNÍ. ()

Elden75 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejlepší seriál ze sportovního prostředí. O běžči, který spadne až na dno, kdy nemá jistou existenci (neumí nic jiného něž běhat), aby se zase pomalu drápal nahoru. Skvěle vykreslené zákulisní intriky, dokonce se objevila i anabolika. Ale seriál se dotýkal i rodičů slavného atleta, jak se vyrovnávají s úspěchy a neúspěchy svého syna a taky chování jejich sousedů na malém městě. Zejména Kostelka a Gregorová se ve svých rolích typických českých fanoušků (když si nahoře, opěvují tě - když dole, plivají na tebe) vyžívají. A nezapomenutelný je i závod Ondry Veseckého (Skopala) s tramvají, který končí u bývalého kina Tatra v Nuslích. A nesmím opomenout ani skvělou hudbu, která celý seriál doprovází, ani ústřední Křížkovu píseň "Když se řekne přítel, zavání to frází..." ()

Reklama

ghatos 

všechny recenze uživatele

Těžké na hodnocení. Věčně vzpruzený Svatopluk Skopal dostával facky a kopance ze všech stran. Nedá se tomu upřít jistá scénaristická a režisérská kvalita. Resumé - a + : špatný střih, kolovrátková hudba, nevyrovnané herecké výkony a hlavně poslední závod (dost laciný, i když celý vývoj kariéry byl samozřejmě nesmyslný) a z druhé strany výborný soundtrack, spektakulární závody a záblesky silných emocí. 68%. ()

celticek 

všechny recenze uživatele

Jako dítě si samozřejmě nejvíce vybavuji závěrečnou epizodu a scénu v tunelu. Vůbec jsem si nepamatoval, že nejdůležitější linka je přátelství Veseckého a Klánského. Taky tam máme solidního zmrdéčka Brzobohatého a jeho protiklad Čepka. Ženské jsou tu bez výjimky mrdky, hlavně ta, co dala přednost Vašutovi. Ovšem až na Alenku:) Nejvíce mi imponuje návrat na vrchol ze dna, dobrý byl i závod s tramvají. Ondřej říká, co si myslí, a leckdy mu to způsobí těžkosti. Nakonec ale zmrdi utřou. Odcházet se má v nejlepším. ()

atmen 

všechny recenze uživatele

Je to už dlouho co jsem viděl osudy atleta Ondřeje Veseckého, ale vzpomínám, že mě seriál bavil. Dokázal přiblížit prostředí atletiky a jen škoda, že v současné době vznikají české seriály na bázi vztahů, kde prostředí ve kterém se odehrává děj je jen kulisami. Bohužel takto dopadla i hokejová Poslední sezóna... Mám takový sen. Chci aby někdo natočil seriál o životě amatérských fotbalistů z vesnice, myslím, že by téma mohlo zaujmout... ()

Galerie (12)

Zajímavosti (46)

  • Když Ondřej Vesecký (Svatopluk Skopal) naváže známost s barmankou (Jana Švandová), scházejí se v bývalé vinárně ve Slavíkově ulici v Praze. Právě zde byly natáčeny interiéry včetně scény, kdy Ondřej v kuchyňce myje talíře. (Robbi)
  • Ondrejovi (Svatopluk Skopal) rodičia bývali na adrese Praha-Záběhlice, Karafiátová 48. Ondrejov otec chodí pravidelne do pohostinstva na adresu Praha-Záběhlice, Mezi zahrádkami 23. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama