Reklama

Reklama

Epizody(6)

Tentokrát jsme pro diváky připravili seriál, která nás zavede do prostředí vrcholového sportu osmdesátých let. Jeho protagonisty jsou mladí muži trénující atletiku a v jejich centru Ondřej (S. Skopal) a Michal (J. Čenský). Ondřej Vesecký je držitelem evropského rekordu na 1500 metrů, mistrem Evropy, je hvězdou ve sportu i ve svém soukromí. Má přítelkyni Lenku, pevné zázemí a dobrého trenéra. I když to vypadá, že Ondřej nemá konkurenci, objevuje se najednou mladý, talentovaný běžec Michal Klánský, který se pro Ondřeje Veseckého překvapivě stává vyrovnaným soupeřem, s nímž napříště bude bojovat o mílařský trůn. (Česká televize)

(více)

Recenze (141)

tranquill 

všechny recenze uživatele

"Vítězství, to jsou oběti a odříkání. Nejlepší jsou vždycky ti, co obětují všechno!" A já myslím, že tvůrci seriálu i samotní protagonisté mu téměř vše obětovali. Česká kinematografie rozhodně neoplývá sportovními dramaty, natož seriály. Vůbec si nepamatuji, jestli jsem seriál před 30-ti lety viděl, ale to jsem ještě vytrvalost neměl rád. Teď už je to jinak a delší štreky jsou mne oblíbenou relaxační činností. Každopádně seriál mne s přibývajícími díly skutečně oslovil až k parádnímu závěru, takže musím hodnotit maximálně. "Třeba už se mi nebude chtít utíkat, už jsem se v životě naběhal dost..." ()

Kovaja 

všechny recenze uživatele

I po letech se jedná o mimořádný skvost.Hodně povedenej seriál s výbornou ůsřední písní od L.Křížka.Skopal patřil ve své době k tomu nejlepšímu co naše herecké pole nabízelo a v tomhle seriálu to dokázal mírou vrchovatou.Zahrál zde sportovce který se dostává z vrcholu atletiky až na samé dno a následně se hodně těžce dere zpět na vrchol aby toho nebylo málo tak jeho milovaná se provdá za úchyla Vašuta prej nakonec jenom z trucu a pak nakonec dolejzá a stěžuje si že se pořád jenom míjí a že jim společný život nebyl souzen.Líbil se mi i férový Čenský který dokázal v době své největší slávy podat pomocnou ruku právě zničenému Skopalovy a utužit s niím neskutečně silné přátelství.Celým seriálem se nese strach z pána v klobouku a dlouhém plášti který se vždy objevuje tam kde nějaký sportovec končí kariéru.Ten pán byl pan Salač a šla zněj opravdu hrůza.Jinak seriál je opravdu nadstandartní a připoutá Vás a nepustí ()

Reklama

PatoP 

všechny recenze uživatele

Špičkový seriál zo sklonku osemdesiatych rokov. Perfektný scenár Ivana Hejnu, strhujúce herecké výkony, najmä Svatopluka Skopala a Jana Čenského, ktorí tu dostali pekne do tela a v neposlednom rade výborná réžia jedného z najlepších českých režisérov, Jiřího Adamca, ktorý si vždy vedel obsadiť seriál, dostať z hercov maximum, aj preto všetky jeho seriály pokladám za kvalitne a vysoko profesionálne odvedenú prácu. A takého režiséra v roku 1990 prosím vyhodia z Českej televízie ako nežiadúceho a nadbytočného. SVINSTVO páni "demokrati"! ()

majky19 

všechny recenze uživatele

Jak již bylo řečeno, vskutku se jedná o vynikající seriál z prostředí vrcholového sportu, jmenovitě atletiky, který musí zaujmout snad každého příznivce nejen "Královny sportu". To nejen používám záměrně, protože tento seriál zdaleka není pouze o sportu, ale je zároveň i o mezilidských vztazích, vzestupech i pádech, lásce i nenávisti, přátelství i zradě, zkrátka o všem, co nám život dává, ale i bere. V každém případě se jedná o velmi povedený a možná i někdy neprávem opomíjený projekt, jehož smysl i význam je a dokud lidstvo nevymře i bude stále aktuální. Diváky zcela určitě rovněž zaujmou nejen herecké, ale i sportovní výkony hl. hrdinů Svatopluka Skopala a Jana Čenského, kteří se na své role zejména po fyzické stránce museli velmi dobře a důkladně připravit. ()

offlineman 

všechny recenze uživatele

Pan Adamec uměl, avšak zřejmě to nějak zapomněl! Sváťa Skopal, byť ho moc nemusím, zřejmě v životní roli. Kupodivu celkem sympatický, až na úlet s tou trapnou Slověnou, Jan Čenský! Zajímavá role pro Petra Čepka, to byl vážně velice flexibilní herec. Nezapomenutelná scéna ze Strahovského tunelu a skutečně hrůzu nahánějící Vladimír Salač, ze kterého se nakonec vyklubal spisovatel! ()

Galerie (12)

Zajímavosti (46)

  • Herci museli zvládnuť bežecký štýl, ale museli mať aj vypracované telá, ako to vidíme u atlétov, aby pohľad na bežiacich hercov nebol smiešny alebo trápny. Túto stránku mal na starosti PaeDr. Milan Jílek, majster ČSSR v behu na 500 metrov. (Raccoon.city)
  • V záberoch z halových pretekov sa v poli bežcov ako komparzista často objavoval Róbert Štefko, vynikajúci československý vytrvalec, účastník OH a neskôr tréner. (Raccoon.city)
  • Svätopluk Skopal (Ondrej) poznamenal, že po poslednej klapke ešte ďalších pätnásť rokov pravidelne behával. (Zdroj: behej.com) (Raccoon.city)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno